Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Merita sa cumperi Diesel?

Vizitator

Postări Recomandate

2 minutes ago, Ion_Bumbu said:

E foarte mult de lucru la masina aia, e 4x4, se da jos turbina, intercoler, esapament complet ca sa poti ajunga dai jos cutia, basca cardanul, asta in plus fata de una normala si mai e cutia cit casa de mare si grea.

Pai asta a fost NOROCUL!!! Altfel nu iti pui fundul intr-o masina din asta decat daca te faci dator vandut la banci!

Link spre comentariu

Nu-mi place masina cu gpl...sincer mi-e frica sa stau cu bomba aia in masina. Daca e benzinar..o las pe benzina.....imi asum riscul consumului ca doar dáia am cumparat-o! Altfel daca vreau consum mic...diesel sa fie!

Link spre comentariu

Nu ma dau cocos si marturisesc ca si mie imi este frica, insa si multa "reclama" a provenit de la tot delul de cacaturi ieftine puse pe masina. Eu incerc sa imi fac curaj zicandu-mi ca taxiurile au GPL pe ele :85

Link spre comentariu
43 minutes ago, adrian_pic said:

Care nu-i certat cu mecanica si are un loc unde sa bibileasca masina n-are rost sa se incurce cu masina noua. 

S-au dus vremurile alea...trebuie scule dedicate, si alea-s scumpe.La service, cumpara una si o amortizeaza la n masini.Tu cumperi scula si n-o mai amortizezi, pt ca posibil dupa folosire sa nu mai ai nevoie pana vinzi masina. Cumperi alta masina, alte probleme, alte scule. Nu mai e ca la vechea dacie, unde chiar te descurcai daca aveai un loc de bibilit. La aia mi-am facut toata gama de lucrari, inclusiv motor. La astea mai noi nu cred ca te poti arunca la lucrari de genul schimbat kit ambreaj, distributie sau alte cele mai sofisticate. Poti aborda in schimb altele mai usoare, daca ai timp.Eu m-am lecuit, nu-mi mai trebuie, de cand am scapat de Dacie.Am schimbat placute frana la un baiat la service, in jumate de ora a fost gata, si am dat 40 lei manopera( pretul cerut a fost mai mic, dar mi-a fost jena sa-i dau doar atat). Pai pt 40 lei sa ma chinui cu masina pe capre, in fata blocului, parca nu merita in comparatie cu masina pe elevator, si mainile in buzunar.Filtrele si uleiul il schimb la Autocenter.Au manopera inclusa in pretul consumabilelor, daca pretul e mai mare de 150 lei, la service-ul lor. Si am scapat sa colectez ulei uzat, sa ma tarai pe sub masina si sa ma manjesc de mecanica.Unele chestii chiar nu merita sa le faci acasa, si apoi, mai trebuie sa manance si altii o paine, ca de asta invata o meserie.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Ba, tu ma'niervezi! :rade: Daca iti povestesc cum la insistentele unui amic ma duc la un service de cartier (sa ajutam si pe cei mai nevoiasi, asa mi-a zis amic-ul) si (dau INAINTE ca asa m-a rugat amicul) la sefa dau 50 de lei, la baiet 20 lei (sefa mi-a zis ca la baiet sa ii dau 20 de lei!!!) pentru schimbat ulei si filtru de aer si mi-a f...t filetul la busonul de golire si nici restul de ulei nu mi l-a pus in portbagaj ce zici? Si sa stii ca ma caca ciorile in prostie si prin cacati calc la fel de des, dar noroc ... ioc.

De atunci m-am enervat si am luat la 100 de lei un rahat de pompa care merge la 12V pentru schimbat uleiul de pe emag si a tinut saraca 7 schimburi (ca m-am procopsit si cu clienti). Deci eu de moka n-am parte dar ma enervez cand pe alti doi ii servesc moka si nu se intampla nimic rau :95. Chiar am lasat pompa sa mearga continuu la ambii (ma gandeam ca o sa crape) si ... au avut bafta! Si ce este mai frustrant este ca a fost de doua ori la fiecare!!! La mine o opresc de 4-5 ori ... sa nu "faca febra". 

P.S. Ma, tu mergi la biserica? Ca poate aici sunt in antifaza.

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Nu, ti-am spus, la Autocenter, nu la biserica. :rade:

Au service serios, cu factura si garantie la lucrare, nu bascalie de la coltul blocului. Masina pe elevator, palnie lunga in butoi pe carucior sub masina pt colectare, curat si simplu. La scos uleiul cu pompa e ca la pisat, ultima picatura tot in pantaloni se duce...nu reusesti sa scoti tot din baie. Aici gresesti, nu cu mersul la biserica.Sunt de acord sa-i ajut si pe astia mici, dar sa vad ca au investit, au dotari si lucreaza serios.Daca lucreaza doar cu boschetari ca sunt ieftini, cred si eu ca ti-au deocheat filetul in baie.Si mai e un aspect, am prostul obicei sa stau sa vad ce face si cum lucreaza.Nu ma bag, nu zic nimic absolut daca totul e ok, e ca si cum n-as fi acolo, nu stresez cu intrebari si sfaturi (asta m-ar enerva si pe mine sa patesc de la altii), dar daca face prostii, l-am tras de maneca si alta data nu ma mai prosteste.

Ca sa nu zici ca vorbesc vorbe.Daca se considera reclama, pot sterge poza, dar am zis sa lamuresc un om nacajit.

IMG_20180912_143944,.jpg

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Mai sunt si bogatani care schimba masina des, ca au bani si asa vor ei.
Sunt si la ei, sunt si la noi.

Pe de alta parte reprezentantele te si ard cateodata.
Pe club mercedes si-a luat unu un E cu acte, km real, 80kkm, sau ceva de genu.
Ca noua domne. Ei, uite ca l-a lasat compresorul mecanic si ala de clima, in rest niste consumabile.
A lui Vio a crapat de nou, asadar esti la cheremul sansei intr-o oarecare proportie. 

Cel mai bine e sa iei ceva care sa nu pape mai mult de 25% din bugetul tau pe 2 ani ca pret de achizitie si reparatii.
In felul asta stii ca si de crapa, asta e, ai bani sa rezolvi, importanta e satisfacerea nevoii de transport si gata.
Nu faci foame sa repari masina, nu te enervezi asa tare.
Consumul ti-l calculezi dupa cat mergi, daca ai deja masina, stii cat circuli, vezi daca te afecteaza sau nu.

In rest treburile manuale au nevoie de scule, rabdare si pricepere/experienta.
Primele sunt cele mai usor de procurat. Urmatoarele doua nu.
Daca nu ai asta ca hobby eu zic ca NU merita, decat la disperare, manat de nevoie sau chestii extrem de simple.

Link spre comentariu
27 minutes ago, Sharky said:

Daca nu ai asta ca hobby eu zic ca NU merita, decat la disperare, manat de nevoie sau chestii extrem de simple.

Cu chestiile simple sunt de acord, dar cu manatul de nevoie si disperarea, de cele mai multe ori mai mult pagubesti decat daca platesti pe unu' care stie ce face.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Masinile scumpe (de peste 25.000 euro) nu se cumpara in vest pe persoana fizica. Ei au ca si noi pentru cei care nu sunt salariati doua forme: independent -PFA ii zice parca la noi in RO (daca nu castigi asa mult) si societate (daca castigi mai mult). In ambele forme ai voie sa iti cumperi masina pe care o deduci. Deci nu are rost sa suporti tu ca persoana fizica costul integral al masinii daca poti sa deduci o parte din pretul acesteia. Perioada pe care se face deducerea este de 5 ani.  Deci masini mai noi de 5 ani nu prea ai de unde sa vezi in mod normal. In acesti 5 ani, service-ul , controlul tehnic, taxa de imatriculare si apoi de circulatie si o parte din carburant este suportat de firma. Deci inca un motiv sa nu cumperi masina pe persoana fizica.  Daca o vand inainte de 5 ani => pierd. 

Nu zic ca nu sunt si exceptii dar sunt cam putine.

Nu faci foame sa repari masina, nu te enervezi asa tare.

Ei, nu poti spune ca nu te enervezi destul de tare cand vezi ca apare o cheltuiala in plus. Aveam un cunsoscut care tot timpul evalua pierderea in beri :85.

Ei, nu poti spune ca nu te enervezi destul de tare cand vezi ca apare o cheltuiala in plus. Aveam un cunsoscut care tot timpul evalua pierderea in beri :85.

Aaa si inca o chestie de care parca tu n-ai parte: nevasta! Unde ai vazut tu nevasta care sa inteleaga ca lucrurile sa strica??? Ai sa faci cunostinta intr-o zi si tu cu replici de genul: Iar sa stricat?! Ce s-a mai stricat de data asta? Iti garantez eu ca replicile astea numai efect calmant nu au!

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
16 minutes ago, adrian_pic said:

Unde ai vazut tu nevasta care sa inteleaga ca lucrurile sa strica??? Ai sa faci cunostinta intr-o zi si tu cu replici de genul: Iar sa stricat?! Ce s-a mai stricat de data asta? Iti garantez eu ca replicile astea numai efect calmant nu au!

Joaca si tu la cacealma...spune-i ca o lasi asa stricata, dar sa n-o auzi ca vrea in piata sau la carefura, ca s-a inventat transportul in comun, sa vezi ce repede-i trece.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Pe net am vazut ca s-a impus ca fiecare ITP sa aiba camere video. Sa speram ca va fi un pas inainte. 

Pai vanzatorul nu doreste masina scumpa cu multi km la bord. Este normal ca sa isi doreasca masina cat mai ieftina cu cat mai putini km in bord. 

O masina cu pretul mai mic dar cu mai multi km in bord nu o vinzi in RO. Daca ar da samsarul o garantie de 6 luni n-ar mai stramba omul din nas daca are 500.000km in bord. 

Mie mi s-a parut de porc faze cand vine cumparatorul cu un om care sa citeasca nr real de km, vanzatorul accepta si apoi cand aude nr de km reali ii da un pumn in fata celui care a citit kilometrajul. Pai ce naiba nu spui: nu, dom'le nu pui interfata de diagnoza! Asa o cumperi daca iti place!

cer vanzatorului DOVEZI cu ce istoric are masina

pai de ani buni se falsifica carnetul de service. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
1 oră în urmă, adrian_pic a spus:

Aaa si inca o chestie de care parca tu n-ai parte: nevasta! Unde ai vazut tu nevasta care sa inteleaga ca lucrurile sa strica??? Ai sa faci cunostinta intr-o zi si tu cu replici de genul: Iar sa stricat?! Ce s-a mai stricat de data asta? Iti garantez eu ca replicile astea numai efect calmant nu au!

De duminica incoace am.
Legat de ea, ce sa zic, ii repar cazanu b5 AJM de cand ne cunoastem. Stie si ea ca se strica, are o varsta, dar momentan planu e ca mergem pana crapa ceva scump.
Eh, nu e el chiar asa de cazan pe cat il denigrez, a fost vero cand l-a cumparat tatal ei in 2003. Pana un alta doar turbina mai agata pe deschis, in rest nu fumega, merge ok pt un cazan.
Din pacate crapa in trepte, anul trecut un demaror, de vreo 3 saptamani alternatorul (din 99 pana acum s-au fi saturat si ele) si bratele superioare dreapta si tot asa papa bani incet si sigur.
Telescoapele erau relativ ok acum 4 ani, dar in ultima vreme poti face balans de spate cu mana.
Si tot asa se apropie de groapa.
SA o pun la punct cum imi place mie m-ar costa peste 1500E.
De cand ma ocup de ea am pompat aproape 1000E (gume iarna noi conti, ulei, filtre, reparatii) si nu am facut decat strictul necesar!
Se aduna si de ma uit la total ma cam enervez.

Ne gandim ca urmeaza, posibil un hibrid, ca destul am afumat cu te de i ul asta.

Gasesti ce masina vrei, de noua la 50ani. Si veche de un an gasesti. Masina de expunere in vitrina, rent a car sau vreun plictisit cu prea multi bani.
DAr asa e, majoritatea sunt mai vechi.

LEgat de reparatii se subintelege ca te bagi la ce stii, nu chiar perfect dar macar in mare masura o stii scoate la capat.
Nu te apuci de pe o zi pe alta sa faci o distributie cand tu vezi prima oara un motor.

Editat de Sharky
Link spre comentariu
22 minutes ago, Sharky said:

Ne gandim ca urmeaza, posibil un hibrid

Mdea, nu esti singurul care ai ajuns la concluzia asta. Dar ai auzit daca statul chiar da banii aia promisi (5000 euro pentru hybrid si 10000 pentru full electric)? Eu pe cine intreb .... ridica din umeri. Nu-i rau daca reusesti sa iei banutii aia de la stat.

P.S. De asta vorbesc: Rabla Plus 2017: 45.000 de lei bonus pentru electrice, 20.000 de lei bonus pentru plug-in hibride

P.S. Doru, nu-i reclama. Nici prin cap nu-mi trecea ca ai card. E clar ca se aduna cate ceva pe acel card. 
Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări