Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Merita sa cumperi Diesel?

Vizitator

Postări Recomandate

Am luat leapsa ca sa zic asa, acum multi ani cu un motor de 1,9TDI, de la un Leon.Dupa cca 15k km i-a picat turba.Am luat alta sh cu 1400 lei si am folosit masina pana i-a sosit ceasul de vanzare, cca 6 ani.Circula si acum prin targ, deci altul a luat-o de buna de la mine si n-a murit. Drobul de sare inca functioneaza...nu-mi iau diesel ca daca pica un injector? Asa si?  Il schimbi si mergi mai departe.

Pe principul asta nici de insurat n-ar trebui sa te insori...daca nimeresti una rea de gura sau pofticioasa?

Editat de doru3160
Link spre comentariu

O persoana desteapta citeste o informatie...libera de altfel...inainte de a-si cumpara o masina diesel sau benzinar. Cele cu probleme pot fi evitate!

Numai ca romanul este prea prost si prea fudul..le cumpara pe cele frumoase, aspectuoase si cu cat mai multe gadget-uri...ca sa fie in trend cu moda. Dupa ce ramane falit de pe urma reparatiilor...isi da cu pumnii in cap cat de prost a putut sa fie. Dar dupa ce scapa de ea, continua in prostie cumparand alta la fel de proasta. Chiar daca incerci sa-i explici ca sunt masini cu probleme...el nu si nu...batman, stie el ce face...n-are nevoie de sfaturile altora!

Asa-i romanul...mai bine nu te amesteci si-ti vezi de treaba ta...il lasi sa-si cumpere ce troaca vrea... ca dupa aceea te mai ia si de dusman!

Link spre comentariu

Zic ca prea se face caz de intretinere-reparatie scumpa la diesel si gratis la benzinar. Odata intrat in jocul masnilor SH, inseamna ca automat esti dispus sa risti. Riscul presupune doua aspecte - castigi sau pierzi.Cu masina oricum pierzi, nu ai cum sa castigi decat daca iti iei diploma de samsar.Dar aici discutia intra pe alta nisa.Cumparatorul obisnuit in toate cazurile cand cumpara o masina, fie ea si SH, pierde.Compenseaza aceasta pierdere, placerea de a cumpara un lucru pe care ti-l doresti, si folosirea lui o perioada cat mai mare de timp, sau pana te saturi, dupa care o iei de la inceput.

Asta e, restul sunt variatiuni pe aceeasi tema.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Eu am o vorba...toate piesele sunt consumabile...nimic nu tine o viata...ce se foloseste se strica, deoarece apare uzura. Se strica ele si stand degeaba.....acum depinde de calitatea pieselor...cand apare uzura sau cand se strica...mai devreme sau mai tarziu.

Link spre comentariu

Nu sunt nebun sa am pretentia sa nu schimb nimic, insa multi care cumpara SH incep sa schimbe (ca deh este SH, isi cere si ea drepturile) insa nu se mai opresc niciodata din schimbat. N-ar fi o problema daca dai X euro si mai bagi inca jumatate din X, insa cand vezi ca ai dat X euro, ai mai bagat inca X euro si inca nu-i ok masina incepi sa faci urat. Basca ca te duci la mecanic (nu toti ne pricepem) si ala incepe dintr-o parte si tot schimba in speranta ca va repara problema. Am prieten care s-a dus sa-si repare turbina (masina SH, diesel cu 89.000km cand a luat-o). I-au reparat turbina, dar nu i-au dat garantie pe motiv ca motorul scuipa ulei. Omu ii zice: pai iti dau masina o repari si platesc ca vreau sa am garantie la turbina. Aia: pai motorul este varza, trebuie altul! 

Eu personal, nu prea am noroc asa ca nu m-am riscat cu un SH. Insa cum si ce este nou imbatraneste, incep sa ma gandesc: SH sau tot nou?

Oricand as da 5000 de euro pe un SH (fie diesel sau benzinar) si sa ma tina 5-6 ani sau 100.000km fara reparatii majore pe langa intretinere, dar ..... de unde? Cine imi da o asemenea garantie?

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Trebuie sa gandesti pozitiv, altfel daca de cand te nasti traiesti cu gandul ca mori, n-ai facut nimic.Aventuri neplacute poti avea cu ambele tipuri de motorizari, garantat. Daca faci suma necazurilor posibile cu un diesel, probabil rezultatul va fi semnificativ mai mare ca la un benzinar. Numai ca viata bate filmul...nu se intampla sa pice chiar toate si nu asa frecvent cum isi inchipuie cei care nu au avut curaj sa cumpere diesel. Inca ma gandesc la cat am folosit-o fara sa repar nimic, adica 7 ani, daca e momentul sa-i fac vant, sau sa bag niste bani si s-o mai tin cativa ani. In momentul asta sunt cam la 50%.

Ala de a cumparat masina cu 89k km si motorul varza, inseamna ca a scapat ceva din vedere... depinde si cat a dat pe ea.O turbina oricum nu cade mai devreme de 150k km...concluzia o poti trage si singur.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

5000E gasesti un Logan bun si nu ai probleme majore cu el, da` na` e Logan si miroase din start a ieftinaciune, unde mai pui ce zic amicii...nevasta...se duce dreak prestiju cu asa masina :d

Link spre comentariu

In 2011 cand am cumparat eu jucaria asta, am trecut si prin etapa Logan. N-am gasit nimic care sa ma faca sa dau cei 5000 euroi.Plafonul era de 6000.Toate erau obosite numai bune de bagat bani pe ele.Asta mi-a dat-o ca pont, un prieten, agent de asigurari.Nici prin cap nu-mi trecuse ca Fiesta putea fi o alternativa, dar odata ce am vazut despre ce e vorba, am pus botul fara probleme.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

SH merită să cumperi de la o persoană pe care o cunoști cât de cât sau o cunoaste cineva nu de la intermediari samsari din târg. Dacă este primul proprietar in cartea de identitate si stii că e om serios poti aprecia starea masinii după nr de km, aspectu scaunelor etc. Beninarele sunt mai putin fiabile dar pana la 300 k km te tine, trebuie sa vezi au distributia pe lant sau pe curea, sa vezi daca e schimbată la timp (cu acte doveditoare - pt că distributia nu se schimbă in parcare sau la ateliere de cartier) filtrele, uleiul , bujiile reglaj pe computer, discuri de frână, plăcute , ferodouri, lichid de frână, antigel. La diesel mergi linistit pana la 500 k km fara nicio reparatie, mai ales daca are distributia pe lant, la fel filtre, ulei, discuri de frână, plăcute , ferodouri, lichid de frână, antigel. La masinile SH vei avea o problemă indiferent de provenientă, de fapt la orice masină după o perioadă 5 -10 ani farurile se mătuiesc prin abrazare sau pur si simplu pt că plasticul îmbătrâneste deci trebuie schimbate, cu polișarea rezolvi pt o perioadă de 1 an si nu ca lumea....

Link spre comentariu

Chestia cu proprietarii e relativa...la mine sunt 3 inaintea mea, si am luat masina de 4 ani vechime cu 60km in bord. Are relevanta ca au mai fost altii inaintea mea? Acum, dupa 7 ani, pot spune ca ma doare fix in pix, puteau sa fie si 6, la modul cum m-am servit de ea. Si chiar daca am facut intretinere la timp si folosit numai piese de calitate, nu am nici o factura care sa dovedeasca asta.Evidenta am tinut-o pt mine, nu pt eventualul cumparator. Am in calculator tot ce am schimbat, la data si nr de km, pretul si unde am facut lucrarea.Asta pt ca ma ajuta sa stiu cand va fi urmatoarea sedinta pt filtre, ulei si alte cele. Cine o va lua, va trebui sa ma creada pe cuvant, sau sa cumpere de la samsari ca aia dau si carte service si orice vrei, numai sa le dai banutul.

Link spre comentariu
3 minutes ago, doru3160 said:

sa cumpere de la samsari ca aia dau si carte service si orice vrei, numai sa le dai banutul.

îți dau chiar și kilometri, înapoi de la kilometraj

6 minutes ago, doru3160 said:

Chestia cu proprietarii e relativa...la mine sunt 3 inaintea mea, si am luat masina de 4 ani vechime cu 60km in bord. Are relevanta ca au mai fost altii inaintea mea?

adica masina a fost vândută de fiecare proprietar după ce a ținut-o 1 an ?  de ce oare ?

Link spre comentariu

Pt ca a fost un proprietar la leasing, o firma care a dat faliment dupa mai bine de un an(criza din 2008). A facut lichidare si a fost vanduta la pret de nimic unui angajat, al doilea proprietar.Ala n-a luat-o decat ca sa puna capac si sa-i faca vant. Lucru care l-a si facut, fara sa adauge nimic la km, si a dat-o celui de la care am cumparat-o eu, al 3 lea proprietar.Omul avea deja masina, un suv, si asta i-a luat-o nevestei, care nevasta dupa ce a atins cativa in trafic, s-a speriat, a tras masina pe dreapta si i-a pus gand de vanzare.Intamplator cunosteam persoanele,numai ca nu stiam si de masina, de asta am aflat de la prietenul care imi face asigurare fara sa-i mai zic eu nimic.Cand se face de soroc, imi scoate polita, o achita si imi da telefon.De multe ori trecea si jumate de luna pana ne gaseam, dar polita era valida.Cam asta e, n-a fost chiar 1 an de fiecare, dar daca iti place asta, poti spune si asa....deci se mai poate, totul e sa fii sigur pe ce afli.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Frenezie totala. Astazi am pus A4 de vanzare. Are 253 k demonstrabil, masina din 2010.

Toti se asteapta sa aibe maxim 110 k. Plin de lume nebuna.

Cum pana mea, un diesel , trait in Jermania lor, sa aibe 120 k in 8 ani ?

Nu inteleg nici cum. Batranica, lidl care era peste drum, merge poate pt. tampiti.

Nu are rost sa discutam. Prea multi oameni, sunt pe pamantul asta.

Link spre comentariu
Acum 51 minute, doru3160 a spus:

. Si chiar daca am facut intretinere la timp si folosit numai piese de calitate, nu am nici o factura care sa dovedeasca asta.Evidenta am tinut-o pt mine, nu pt eventualul cumparator. Am in calculator tot ce am schimbat, la data si nr de km, pretul si unde am facut lucrarea.Asta pt ca ma ajuta sa stiu cand va fi urmatoarea sedinta pt filtre, ulei si alte cele. Cine o va lua, va trebui sa ma creada pe cuvant, sau sa cumpere de la samsari ca aia dau si carte service si orice vrei, numai sa le dai banutul.

Nici eu n-am tinut evidenta la nicio masina...singura evidenta a fost la schimbarea uleiului, filtrului de ulei si cel de aer. Toate le schimbam o data la 10.000 km.

Nici nu era nevoie sa-mi notez in vreun carnetel...setam service-ul masinii la 10.000km si cand se terminau km masina ma anunta ca trebuie sa merg la service.

Actuala masina a fost luata personal din Germania de la dealer. Aparuse modelul de un an de zile si nu gasisesem in Ro masina second hand...era una singura la Brasov. Dupa ce am batut drumul la Brasov cu inca doi prieteni...era sa-l calc in picioare pe proprietarul masinii....ma mintise la telefon ca masina n-a fost lovita...iar ea avusese accident frontal. Batusem drumul degeaba pana la Brasov. Credea ca sunt vreun guster si nu ma pricep....! Alta masina in tara nu mai era...era model nou si nu erau inca sh de vanzare.

Am gasit in toata Germania doar doua bucati...una avea 42.000km iar cealalta 47.000km... efectuati intr-un an si trei luni. Am luat pe cea cu 47.000km la bord...mi s-a parut mai ingrijita. Masina era inca in garantie..pana la trei ani. Dupa cei trei ani mi-am servisat-o singur...am manualul service si mi-o repar fara probleme. Dar n-a fost cazul ca n-au fost probleme.

Acum am aproape 110.000 de km si masina are 10 ani (8 ani jumate de cand e la mine)...si merge perfect...n-am de gand s-o dau...tine cu casa!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Asta e, fiecare masina are povestea ei(important e s-o afli pe cea adevarata)...daca era un anunt de vanzare, mai zic sa fie si comentarii acide, dar cei care au crampe, sa stea linistiti, cand ma hotarasc s-o dau, le dau de stire. Si a mea a tinut cu casa, si am retineri sa mai dau odata de roata(norocului). Sa zic ca o dau, dar nu stiu peste ce dau.Pe asta de bine de rau o cunosc, i-am bagat incalzire auxiliara si iarna am caldura mai repede decat in benzinar...voi vedea.

Vad ca incepe caterinca...daca nu dadeam amanunte, poate le trecea constipatia.

12 minutes ago, dorofteius said:

Frenezie totala.

Nu inteleg nici cum. Batranica, lidl care era peste drum, merge poate pt. tampiti.

Nu are rost sa discutam. Prea multi oameni, sunt pe pamantul asta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări