Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...
Acum 5 ore, alcon a spus:

In general, pe mine ma intereseaza motivul lipsei capacelelor de la butoanele cu penseta, ce o fi in mintea celor care le fac disparute...

Unele nu sunt prea ferm imobilizate din fabrica ... , se scot cu unghia sau se slabesc in urma manevrarii butonului , nu toti apuca ferm de portiunea cilindrica mijloc si spre baza , doar prima treime . Curiozitatea joaca si ea un rol important , capacul sau e scapat pe jos , sau nu mai e inserat ferm in corpul butonului . Mai depinde si de buton , mai scapa prinderea pensetei , se reface superficial , se revine etc . Sunt si butoane la care scoaterea capacului e dificila , de obicei marginea e deformata . Dar nu e nevoie , butonul e strans bine la prima montare . Genul celor de la Promax - ul de mai sus . Cel din stanga a fost atins de letcon ( incandescent ) , ca si cel rectangular de jos , de la subgama de frecventa  , alaturi ( un pic ) de cel vecin . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 7 ore, ALVIN a spus:

Vizită noua la târg :

IMG_20191027_125259.jpg

Minidiscul si amplificatorul Sanyo au un nou stapan  (5 si 6 euro).

Ce s-au mai chinuit si astia de la Sony sa se impuna cu niste aparate si medii noi si nu le-a mers. Au mai incercat si cu memoriile M2 si nu a prins. Le-a iesit cu bluray-u.

Am avut si eu un aparat ca asta din poze. Era o chestie destul de interesanta.

Editat de maxente
Link spre comentariu

Minidisk - ul e destul de raspandit , n - a fost nici un chin . Inca folosesc multi . Nu s - a impus in Romania fiindca era scump . In '92 multi n - aveau dupa ce bea apa . Oricum , cel din foto e walkman . Concept SONY 1000 % . Si numai atat , si e destul . Altfel , minidisk au produs si Sharp , si Aiwa , Panasonic etc . , si prin Europa - Grundig , si altii . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Da , inteleg . Personal nu le - as compara . Sunt " discuri " amandoua , dar au fost gandite si concepute diferit . Cu tinte diferite . Minidiskul a fost destinat folosirii in aparate portabile cu alimentare autonoma , de dimnsiuni cat mai mici . Numai muzica , ma rog , fisiere audio . Pentru el a fost inventat si dezvoltat algoritmul de compresie proprietar al firmei SONY , ATRAC . Era propunerea pentru Hi-Fi digital portativ , un salt major in calitatea auditiei si facilitati fata de walkman - ul bazat pe Compact Casette , tot inventie si patent SONY . Adica acces rapid , fie si aleator , play - list - uri , repeat etc . Cu CD  - ul , desi a debutat muzical , s - a prevazut din definirea standardului posibilitatea de fisiere multimedia , si DATE . Ulterior s - au dezvoltat si tipurile inscriptibile si reinscriptibile , rezultat al atentiei acordate datorita versatilitatii si folosirii in tehnica de calcul in dezvoltare . Minidiskul a pierdut si datorita imposibilitatii stocarii de date , desi s - a dezvoltat si o versiune pentru asa ceva , din pacate incompatibila cu cele muzicale . Si mai ales datorita pretului , am scris mai sus . Sunt accesibile destule informatii pe net , pentru comparatii exhaustive . 

P.S. - mie mi - a placut cum se auzea minidisk - ul , am fost ( si sunt ) un adept al mediilor digitale . Mare parte si datorita stabilitatii si repetabilitatii redarii continutului muzical la calitate maxima , si al durabilitatii ( cu minime precautii ) a mediilor de stocare , de dimensiuni mici si capacitate mare , si a facilitatilor . Incet - incet , conceptul muzicii ( si multimedia ) on  - line va acoperi totul , exceptand ( probabil ) insule de pasionati ,  impotriva curentului . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări