Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Probabil pe acolo, colecţionarii de radioreceptoare pe tuburi sunt cu adevărat selectivi, nu cumpără orice cotineaţă produsă in serie, caută modele rare, cu caracteristici tehnice adecvate.Nu ar fi de mirare ca acela să ramână nevândut chiar şi la preţul de 10 euro.Cunoscători şi pragmatici...:)

Link spre comentariu

Aceea e o manifestare tematica de profil , are (si) talcioc . Eu m - am referit la targurile de vechituri , dupa cum scrie mai sus . Unde se vand cate  - n luna si - n stele ... , nu numai electronice . Genul oboarelor ( targurilor ) de la noi , are si America asa ceva . Si la vanzarile ocazionale , la poarta sau pe peluza , cand se lichideaza ce nu mai trebuie in gospodarie , sau se goleste ... , la schimbarea sau mutarea proprietarului ( chiriasului ) . Am sesizat ( am scris mai sus ) ca majoritatea vanzatorilor devin suspiciosi la foto sau filmari , am constatat personal . Or fi avand motivele lor , nu i - am intrebat ... 

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Umblu prin flohmarkt-urile nemtesti (a se intelege talciocuri) din 2007, niciodata, repet, niciodata nu mi s-a intamplat sa cumpar ceva si sa rog vanzatorul sa tina produsul 20 minute, iar cand vin dupa produs sa imi spuna ca l-a vandut fratele, verisorul, amicul etc, si sa-mi dea banii inapoi. Am patit-o prin martie la Munchen, un turcalete pe care il stiu de ceva ani avea niste boxe active Samson (pe net se cere 150 euro pentru ele). Turcaletele vroia 80 euro, bineinteles , fara proba, i-am oferit 50, am batut palma, i-am dat banii si pentru ca mai aveam ceva in brate si nu le puteam duce, l-am rugat sa le bage in masina vreo 10 minute pana ma intorc. Si atat a fost, cand am revenit mi-a dat cei 50 euro inapoi ca boxele disparusera intre timp. La noi in vestul tarii, prin talciocuri nu e de lasat nimic din mana, aviz amatorilor, mai nou se fac licitatii direct la buzul vanzatorului...de culoare.

Editat de fluffy37
Link spre comentariu

Cum e turcu' ... , nu e neamtu' . Zic (sper) si eu ... N - am fost niciodata in Germania , cu atat mai putin la talcioc(uri) . Am fost in schimb in alte tari , fiecare cu specificul ( si marfa ) aferente . Cel mai interesant ( si profitabil ) e in USA , mai ales " garage sale " , cand proprietarul ( sau mai ales chiriasul ) se muta . Nu iau decat actele , cardurile , pozele de familie , animalele de companie si copiii ... , ce incape intr - un van sau intr - o masina de familie .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Un alt stil de "a pescui marfa" este cel in haita, inca nu l-am vazut practicandu-se in afara, in schimb aici functioneaza din plin. Se reuneste "haita", minim 3 persoane care la prima ora a diminetii iau in "primire" vanzatorul (care vine "direct de-afara, cu marfa neperiata" ) si se ofera sa-i descarce toata marfa. Gratis, desigur, unul de cocoteaza in buz iar ceilalti doi "preiau marfa" si o aseaza unde zice vanzatorul. Cel dinauntru striga mereu, am gasit tablou cu sau cutie veche cu sau statii , in functie de interesul celor 3 iar astia doi de jos nu lasa pe nimeni sa ia nimic, ei fiind cei care aseaza marfa (facandu-si gramada lor separat, desigur). Toata lumea este multumita desi in unele orase cei doi de jos mai trimit marfa si in stanga sau dreapta la asezare.....taptarap

Editat de fluffy37
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări