Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Desigur . Ma gandeam ca intre utilizator si " targ ", a mai avut escale ... vreun depozit sau magazie , daca nu cumva a fost recuperat de la fier vechi , si adus la revanzare pentru un profit cinstit , mic si neimpozabil ... Aspectul nu e cel mai " comercial ", cine lucreaza cu scule de genul le pastreaza maximum ( ca aspect , ca nu au uzura fizica ... decat provocata intentionat ) . Ma rog , asa am intalnit ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
1 oră în urmă, gauss a spus:

Eu am servit si altceva in Englitera ... mai mult decat o traditie , e punct de referinta :

https://www.thespruceeats.com/best-fish-and-chips-recipe-434856

Ma rog , la ceva pub ... cum le denumesc ei . Ideea e ca era " coada ", lumea venea de departe pentru multumirea pantecului ... si alt produs nu se vindea !

Locuiesc in Newquay, statiune cunoscuta in SW,  asa ca maninc F&C ori de cite ori ''doamnele'' nu au chef de gatit, nu e ceva nemaivazut!

Link spre comentariu

Pai nu am sustinut asa ceva . Doar ma gandeam ca mint aia din link ... asta , la bruma mea de engleza :

Classic Fish and Chips are a British institution, and they are one of our national dishes and everyone loves them. "

Ma rog , pentru mine , intr - o scurta incursiune , a fost ceva inedit . Mai ales ( dupa cum am scris ) sa vad oameni veniti de la zeci de km ( sau mile , dupa cum e obiceiul locului ) pentru un fel de mancare , ... prin Romania , sau alte meleaguri nu prea am intalnit . Si am vazut cateva . Cu toate astea , nu le stiu pe toate dinainte , ca altii ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Ca sa inteleaga toata lumea, este vorba de un banal file de cod (de obicei) gatit pane, plus cartofi prajiti! prin zona unde ma aflu cel mai bun pret este de 4.9 lire portia, e preferat pentru ca se prepara rapid, tine de foame, il poti minca stind pe trotuar, etc. Se poate gasi la fite si de 3 ori mai scump.

Pe de alta parte, o caserola cu 4 fileuri semipreparate poate fi cumparata de la Aldi cu mai putin de trei lire! am o senzatie ca tot din comert le procura si cei care il vind gatit, nu cred ca se duc la pescuit in fiecare zi! si nici ca ar creste cod prin zona!

Link spre comentariu

4 hours ago, gauss said:

... sa vad oameni veniti de la zeci de km ( sau mile , dupa cum e obiceiul locului ) pentru un fel de mancare , ...

Daca respectivii le fac mai deosebite, atunci vin clientii. Nu numai în UK. Sa vedeti în NY cum se vând anumite soiuri de cârnaciori cu varza acra si se sta la o coada mai ceva ca la bilete pentru concert. Iar aici în DE, iau mici si cârnati de la 150km departare, de la un macelar originar din România (îmi aduce sora-mea, ca ea sta pe-acolo). Când treceti prin Stuttgart (centru), încercati sa gasiti un loc la "Ochsen Willi". Fara sa rezervati macar cu doua saptamâni înainte.

Link spre comentariu

Probabil ca prin strainataturi , lumea eliberata de grijile omniprezente in Romania , sau pe care noi aici nu le gestionam cum trebuie ( desi e un fenomen de masa , ma rog , eu asa il percep ) , are timp , dispozitie si determinare sa aloce mai mult din viata cotidiana unor chestii care aici trec la cele " rezolvate " in viteza . Prin diferite tari am vazut populatie consistenta la diferite locuri , nu numai culinare . Tot felul de sarbatoriri , obiceiuri , chestii amuzante si fara sens ( prea mare ... ma rog , concluzia mea ) , concursuri de copii unde trei sferturi erau adulti si nu pareau sa aiba reprezentanti implicati , si invers , zilele a orice prin piete ( chiar si de alimente ... ) , multimi de oameni veseli la propriu , neconstransi , care se bucura de tarabe cu orice , muzici , afise , anunturi la megafon , street - food din 10 in 10 metri , etc ., dupa o logica pe care eu am inteles - o greu . De fapt , am luat - o ca atare ... gandind ca asa e specificul , nu am eu a ma mira ! Prin USA , ma rog , in cateva localitati in care am fost , si o bucata ( mica ) din N.Y. , localurile ( poate prea mult spus ) tematice , cu specific , erau mereu pline ( unele erau deschise si noaptea , aveau " pauza " intre 9 si 10 dimineata ) de consumatori , amestec rasial ... la majoritatea nu se servea alcool , nici macar bere . Doar cola , si alte amestecuri ... Toti consumau cu determinare , nu trageau de timp , veneau si plecau ... de asteptat 10-15 minute daca doreai sa stai la o masa si sa infuleci ceva . Cred ca personalul de acolo nu rezista prea mult ... sau nu am inteles eu dinamica reala a chestiilor . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Si gratarele noastre ce au?? poate noi avem mai mult timp liber de mers prin coclauri, ei se multumesc sa fure o ora la un F&C. 

Si credeti ori ba, cel de 11 lire nu a fost cu nimic mai mai bun fata de ce am cumparat eu pentru asta seara cu 2,7 lire patru portii! si nici nu cred ca la localuri se schimba uleiul prea des! dar aici este statiune si nu se poate gati in camera ca de ex. in Grecia, asa ca oamenii accepta ce li se ofera, neavind de unde alege.

FC.jpg

Link spre comentariu

De la gratarele  noastre la concursurile de copii ( de exemplu ) , sau adulti , sau orice altceva ... e drum lung . La noi apar doar cand sant bani de tocat , vreo chestie de bifat in campania electorala ... oricum exista un interes . Nu foarte transparent , sau enuntat . Sau ceva , care de fapt e altceva .Se vede pe fetele participantilor ... chiar mai mult ca ale organizatorilor .  La ce am observat eu pe - aiurea , nu trebuie ( neaparat ) un motiv . Sau o cauza ... Sant actiuni ale comunitatii , de multe ori spontane ... fara vreun scop in castigul cuiva . Pur si simplu socializare , relaxare , bucuria sau satisfactia ca oamenii se pot atasa unei chestii ( la bine ) , ca societatea locala e " vie " , ca poate atrage si audienta din alte parti , cu beneficii ( te miri ce , si de unde ... ) , c'asa - i in societatile libere si deschise . In fine , fiecare cu perceptia lui . Eu am trecut de mult de axioma ca totul e O.K. , chiar perfect , in parohia unde ( vremelnic ) , sau toata viata locuiesc si voi locui . Ca sant superior , si totul de - aiurea e inferior , rau , neinteresant etc . O fi bine , o fi rau ... are vreo importanta ? Nu ... sau , poate ... Depinde cine , de unde si de ce se uita .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Anul asta la Friedrichshafen - hamfest, am stat la hotel Zeppelin. Si dupa ce ne-am cazat iesim sa mancam ceva si sa bem niste beri.

La intoarcere, pe terasa hotelului se destindeau patru americani ( 3 OM's & 1 YL). Si zic, fratilor, pentru ce ati batut atata drum?

Vindeti ceva, cumparati? Ca FTxxx & stuff le-ati vazut deja la Dayton. Si oamenii raspund ca au venit pentru atmosfera pur si simplu...

Link spre comentariu
4 hours ago, nanopico said:

Anul asta la Friedrichshafen - hamfest, am stat la hotel Zeppelin. Si dupa ce ne-am cazat iesim sa mancam ceva si sa bem niste beri.

La intoarcere, pe terasa hotelului se destindeau patru americani ( 3 OM's & 1 YL). Si zic, fratilor, pentru ce ati batut atata drum?

Vindeti ceva, cumparati? Ca FTxxx & stuff le-ati vazut deja la Dayton. Si oamenii raspund ca au venit pentru atmosfera pur si simplu...

... si inca "atmosfera" la F  s-a dus deja pe campii, nu mai este ce era odata...

Imi amintesc la prima mea iesire acolo in anul 2000, se desfasura in alta locatie, salile talciocului erau arhipline iar radioamatorii inghesuiti mergand printre sirurile de mese... Imi amintesc ca era plin de tuburi electronice de toate felurile (de acolo in mod sigur s-au aprovizionat si unii comercianti cu target audiofil si audiofool, inca se gaseau ECC803S care ulterior au ajuns unse cu mult soundstage si separare a instrumentelor dupa inzecirea si chiar insutirea mai tarziu a pretului catre audiofili!), inclusiv unele tuburi maaaari din sticla expuse sus pe masa de un vanzator, si cand din greseala vreun vizitator a atins una care a cazut pe podea cu un mare pocnet, toata acea sala enorma cu peste mia de oameni inauntru a vuit si s-a auzit un foarte puternic "heeeeeiiii!!!" ca pe stadion urmat apoi de aplauzele intregii sali care astfel saluta decesul a inca unui tub...

Atunci am reusit sa campam in interiorul expozitiei, ... erau acolo inclusiv cu camioanele si rulotele in curtea expozitiei si chiar unele -ale unora dintre expozanti- in sala... sa fi vazut seara si pana noaptea tarziu "atmosfera", se intalneau intr-o sala mare de expozitie amicii din toata lumea si respectiv vodka ruseasca cu vinul italian si frantuzesc, cu whisky-ul scotian si cu berea germana... cotcodaceala si veselie ca la nunta...  Am venit de acolo impreuna cu amicul meu cu portbagajul plin... TS870 nou, doua osciloscoape, tuburi 4CX1500B, pungi pline cu componente, cataloage, etc. Inca mai am si folosesc rezistente din "punga de un leu" cu rezistente, cumparata cu 25 DM de acolo...

Mai tarziu locatia s-a schimbat la actuala Messe...

Nu am mai fost acolo de  ceva ani, cred ca ultima oara am fost in 2008 sau 2010 (foto din 2008 aici) si din pacate imi este greu sa mai gasesc vreun motiv intemeiat de a mai suporta drumul si cheltuiala pana acolo, insa cei cu care am discutat (vanzator si vizitatori) mi-au confirmat ceea ce vazusem si eu ca incepuse in anii urmatori:  talciocul s-a redus an de an incat acum este doar o umbra a ceea ce a fost odata (si din fericire am apucat si eu sa vad)... Talciocul acela era miezul activitatii scamatoricesti acolo, altfel componente si statii noi se pot cumpara deja dupa catalog... si mare pacat ca acum 18 ani nu aveam o camera foto digitala...

Link spre comentariu

Toate se schimba , domnule Traian ... si noi odata cu ele . Constientizam sau nu , vrem sau nu ... In 2003 am fost ( tangential ) la un talcioc in Ucraina , la Cernauti . Ce mi - au vazut ochii ... greu pot uita . Se putea vorbi in romaneste etc . Daca " expozantii " nu stiau , sau nu doreau , aparea imediat translator . As fi putut face poze , dar mi - a fost ( aproape ) frica . Si nu se intampla prea des ... Preturile ... derizorii , saracia era mai mare ca la noi . N - am cumparat mare lucru , mai mult de forma . M - am temut de oarece sicane la vama ... nejustificat ! In fine ...

Link spre comentariu

Masuratorul selectiv de nivel ... ar sta bine pe multe mese . Si radiocasetofonul Philips ... n - am mai vazut de mult " in carne si oase " ... Si radiocasetonul cu cartridge ... am avut mai multe , marca Rising ... de fapt amplitunere cu " caseta " . Unul era dual , avea si pentru compact casette . Se auzeau frumos ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări