aurelf Postat August 26, 2018 Partajează Postat August 26, 2018 Am dezlegat un motor electric la 120 V, cu rotor bobinat, de la un ferăstrău circular și nu am fost atent cum a fost legat la aparatele de comandă (intrerupător, montaj electronic de reglare a turației, cablu de alimentare, nu mai știu dacă a avut și condensator) acum am vrut să îl montez la loc dar nu mai știu să îl leg. Dacă mă poate cineva ajuta? Atașat trimit și o schemă cu ieșirile ce trebuiesc legate. legatui motor-schemă electrică.docx Link spre comentariu
validae Postat August 26, 2018 Partajează Postat August 26, 2018 (editat) O fotografie clară cu motorul era și mai utilă.Și cu placa de comandă.... Editat August 26, 2018 de validae Link spre comentariu
aurelf Postat August 26, 2018 Autor Partajează Postat August 26, 2018 Am făcut și poze. Dacă ar fi de ajutor m-ar bucura mult. Mulțumesc! Link spre comentariu
validae Postat August 26, 2018 Partajează Postat August 26, 2018 Neconcludentă și neclară. Poate mai încercați.. Link spre comentariu
aurelf Postat August 26, 2018 Autor Partajează Postat August 26, 2018 (editat) Am făcut și poze. Dacă ar fi de ajutor m-ar bucura mult. Mulțumesc! Editat August 26, 2018 de aurelf Altă poză. Link spre comentariu
validae Postat August 27, 2018 Partajează Postat August 27, 2018 Ceva cu motorul nu este ? Ăla e piesa de bază.... Link spre comentariu
v67 Postat August 28, 2018 Partajează Postat August 28, 2018 Renuntam la montajul electronic -banuesc ca are 2 bobine pe stator -legam L prima bobina(inceput) -perie colectoare(carbune) rotor-perie colectoare - sfirsit bobina stator- incepot bobina - N ,deci rotorul este inseriat cucele 2 bobine ,incerca asa pentru perioda scurta daca are turatia nominala fara zgomote sau ambalare termica-opertie reusita numai bine Link spre comentariu
validae Postat August 28, 2018 Partajează Postat August 28, 2018 Eu sunt curios cine îi dă motorului cei 120V.....nu cumva chiar plăcuța aia electronică ? Dar din pozele postate nu ai ce să înțelegi,sunt neclare. Aș fi vrut o poză clară cu motorul, în care să se vadă firele de conexiune.Fiindcă nu am înțeles dacă rotorul e deja înseriat cu bobinele statorului sau se conectează undeva într-o placă de borne.Văd că inițiatorul și-a cam pierdut interesul pe aici, ori l-a rezolvat cu altcineva, ori caută pe alte forumuri..... Link spre comentariu
aurelf Postat August 29, 2018 Autor Partajează Postat August 29, 2018 (editat) Nu pot posta altă poză deoarece mi se spune că este prea mare are peste 0,98 MB, nu știu cum am reușit să postez cele 3 poze anterioare, o să mai încerc acum. Dar în schiță se poate observă că fiecare pol are înfășurate două bobine una cu sârmă mai groasă. Pe un pol înfășurarea celor două bobine au același sens, iar pe celălalt pol înfășurările sunt diferit Pe axul rotorului, după rulment are montat ceva de genul unui magnet, iar în apropiere fixat ca și o perie dar fără contact o plăcuță cu un montaj asemănător unei rezistențe. Editat August 29, 2018 de aurelf Altă poză. Link spre comentariu
aurelf Postat August 29, 2018 Autor Partajează Postat August 29, 2018 Cum să postez poze de 1.2 MB Link spre comentariu
elmar Postat August 29, 2018 Partajează Postat August 29, 2018 (editat) Pune-le pe un site de găzduire imagini...și atasează link-urile aici pe forum. Uite un exemlu de site ...https://postimages.org/ro/ Editat August 29, 2018 de elmar Link spre comentariu
validae Postat August 29, 2018 Partajează Postat August 29, 2018 (editat) Sau încarci aici https://imgur.com/upload apoi copiezi link-urile generate pe forum. Editat August 29, 2018 de validae Link spre comentariu
aurelf Postat August 29, 2018 Autor Partajează Postat August 29, 2018 Domnilor V67 și validaie puteți deschlde atașamentul din primul post? Pe acea schemă am putea discuta. Link spre comentariu
elmar Postat August 29, 2018 Partajează Postat August 29, 2018 Convertește(dacă poți) acel document în format mai uzual...pdf,jpg... Link spre comentariu
flomar60 Postat August 29, 2018 Partajează Postat August 29, 2018 Am convertit eu... legatui motor-schemă electrică.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum