Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

NodeMCU

Untold

Postări Recomandate

aveti dreptate, la o privire atentă în codul arduino ce am găsit ca exemplu de web server pentru ce mă interesează, era o linie:

// Create AsyncWebServer object on port 80
AsyncWebServer server(80);

de unde rezultă că trebuia să folosesc portul 80 pentru toate ESP-urile ce rulau acel program. Acum înțeleg firmația 

Citat

Portul este deschis de o aplicatie care ruleaza pe un echipament.

Link spre comentariu

ca tot vorbiți pe aici de NAT-uri. 

la esp32 era o posibilitate sa faci VPN, mi se pare oricum aiurea ca trebuie sa instalezi si pe telefon PC ceva. asa e normal dar.. 

la esp8266 ce posibilități sunt sa evitam port forward? 

mi-ar prinde bine sa integrez ceva sa scap de fw in routere, ca se sperie lumea când aude de treaba asta. 

singura soluție a mea a fost sa tin pe un server extern pagina si esp sa trimita doar POST unde si primește date. 

Editat de Gilbert Sparios
Link spre comentariu

Păi cam aşa funcţionează toată lumea IoT, cu servere externe, gen Blynk, Thingsspeak, etc. mai ales că e penurie de adrese reale de s-a ajuns la CGNAT. Asta până se va generaliza IPv6 când vom avea adrese publice pt. fiecare mărunţişuri, dar mai e cale lungă până acolo, şi vor fi probleme mari de securitate cu adresele vizibile din internet.

Editat de mihaicozac
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Buna ziua,

Revin cu o problema de conexiune.

Am activat serviciului Dinamic DNS oferit de RCS&RDS, si apoi am facut port forwarding dupa MAC la modulul ESP8266. Routerul este KAON Media AR4010N.

intampin doua probleme:

1. Daca accesez din reteaua locala www.numeserver.go.ro:xxxx, nu pot accesa serverul, accesarea din reteaua locala se poate face doar cu IP. Daca accesez din exterior merge! Acelasi lucru l-am facut si in alta locatie cu un alt router dar acolo pot accesa www.numeserver.go.ro:xxxx si din reteaua locala si din exterior. Ce trebuie configurat in routerul KAON sa functioneze corect?

2.  O exceptie de la ce am spus mai sus este un program care nu merge decat din reteaua locala (cu acces prin IP), Daca accesez din internet www.numeserver.go.ro:xxxx se incarca pagina, dar controalele nu functioneaza, iar apoi nu mai pot accesa serverul nici local, (eroare adress_unrechable). Totul revinee la normal prin reset la nodemcu. De ce se intampla asta?

Daca e nevoie postez si programele folosite.

Editat de Kreator
Link spre comentariu
1 hour ago, Kreator said:

facut port forwarding dupa MAC

Nu exista asa ceva.
Ai alocat static un IP functie de MAC si ai facut apoi forward IP:port.

1) Sunt routere care accepta sau nu accesarea din interior a unui IP intern folosind IP-ul extern (numele de domeniu).
Daca al tau nu stie asta, nu prea cred ca ai ce face.

LE: Sau ai putea sa incerci asa:
modifici fisierul 'hosts' de pe PC-ul de pe care accesezi ESP si sa pui acolo:
ip_intern_ESP nume_domeniu

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Referitor la pozitia 1. Acea functionalitate se numeste hairpin. Nu toate router-ele stiu aceasta functie. Nu este setabila pe router-ele simple. Ori stie ori nu stie kernel-ul router-ului.

La pozitia 2. aveti solutia data de Liviu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări