Untold Postat August 26, 2020 Autor Partajează Postat August 26, 2020 (editat) Va salut! Mi-am luat o placuta cu 4 relee pe ea de pe aliexpress si vad ca are si optocuploare, releele fiind la 5V. Intrebarea mea este daca leg iesirile nodemcu direct la intrarile de pe placuta, tinand cont ca are optocuploare, ar merge sau ar trebui sa pun si tranzistori pe iesirile node-ului? Editat August 26, 2020 de Untold Link spre comentariu
cimitavita Postat August 26, 2020 Partajează Postat August 26, 2020 e simplu. Cu jumperul galben pus, releele se alimenteaza din arduino. Ca un releu sa actioneze, trebuie sa pui intrarea corespunzatoare la masa. Nu e nevoie de nici o piesa intre intrarile INx si pinii microcontrolerului. Mai jos e schema placii. Daca e nevoie se scoate jumperul galben si releele se pot alimenta dintr-o sursa separata de 5V. Link spre comentariu
Untold Postat Septembrie 21, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2020 Am montat releele, totul functioneaza, multumesc frumos! Link spre comentariu
XAN77 Postat Februarie 1, 2021 Partajează Postat Februarie 1, 2021 (editat) Referitor la portforward: pot face portforward la mai multe dispozitive ? Am net de la digi. Am un NodeMCU și un ESP-01. Dacă fac portforward folosind portul 80 merge oricare din cele 2 module. La accesul din internet nici nu e nevoie să scriu adresa portului ci doar xxx.go.ro Dar nu le pot folosi simultan, ca să le văd din internet pe ambele. Orice alt port folosesc nu-mi merge. Nu pot vedea din internet decât un singur dispozitiv. În LAN le-am setat IP-uri fixe după MAC și le văd ok. Editat Februarie 1, 2021 de x_dadu Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 1, 2021 Partajează Postat Februarie 1, 2021 Adica ai facut regulile asa si nu merge? IP.LAN.NodeMCU:80 < PORT extern 80 - accesezi prin xxx.go.ro IP.LAN.ESP-01:80 < PORT extern 81 - - accesezi prin xxx.go.ro:81 Link spre comentariu
XAN77 Postat Februarie 1, 2021 Partajează Postat Februarie 1, 2021 Acum 2 minute, Stefan a spus: Adica ai facut regulile asa si nu merge? IP.LAN.NodeMCU:80 < PORT extern 80 - accesezi prin xxx.go.ro IP.LAN.ESP-01:80 < PORT extern 81 - - accesezi prin xxx.go.ro:81 să le setez pe ambele pe 80 ? am făcut și așa și nu merge. Oricum mai am o nelămurire, în fereastra de setare portforward la porturi sunt niște intervale și eu am pus 80-80 etc același valori în acele căsuțe. Adică acum am așa: Dar bineînțeles merge doar cel de pe portul 80 Link spre comentariu
vijelie02 Postat Februarie 1, 2021 Partajează Postat Februarie 1, 2021 (editat) La ESPmic la private port pui 80-80 si-l vei accesa cu xxx.go.ro:8080 Editat Februarie 1, 2021 de vijelie02 Link spre comentariu
XAN77 Postat Februarie 1, 2021 Partajează Postat Februarie 1, 2021 Așa merge, mulțumesc. Deci să înțeleg că la toate se pune 80 la private și la public pot pune ceva diferit. Link spre comentariu
vijelie02 Postat Februarie 1, 2021 Partajează Postat Februarie 1, 2021 La "toate" ce? La toate routerele? La private se pune intotdeauna portul pe care raspunde aplicatia. La public se pun porturi diferite, nu pot fi doua identice. Link spre comentariu
XAN77 Postat Februarie 1, 2021 Partajează Postat Februarie 1, 2021 Ma refeream la toate aceste dispozitive conectate în LAN prin router pe care am nevoie să le văd din exterior. Link spre comentariu
vijelie02 Postat Februarie 1, 2021 Partajează Postat Februarie 1, 2021 (editat) Pai depinde pe ce port comunica echipamentul din LAN, sau pe ce port e configurat acel serviciu. Editat Februarie 1, 2021 de vijelie02 Link spre comentariu
XAN77 Postat Februarie 1, 2021 Partajează Postat Februarie 1, 2021 eu sunt habarnist în domeniu ăsta, nu prea înțeleg noțiunea de port că nu le am cu rețelistica prin urmare nu știu ce să trec la configurarea forwarding-ului. Nu știu ce să vă răspund vizavi de pe ce port comunică un echipament în LAN. Eu știu că are un IP și un MAC care ar fi un fel de CNP respectiv nume-prenume, dar restu e ceață :D Link spre comentariu
mihaicozac Postat Februarie 1, 2021 Partajează Postat Februarie 1, 2021 Dacă studiezi un header de pachet o să vezi că pe lângă adresele IP mai are şi un port sursă şi altul destinaţie. Ăsta e ca şi un fel de căsuţă poştală la un bloc cu mulţi locatari, toate plicurile vin la aceeaşi adresă dar au destinatari diferiţi, funcţie de nr. apartamentului. Link spre comentariu
XAN77 Postat Februarie 2, 2021 Partajează Postat Februarie 2, 2021 drăguță analogia mulțumesc. Deci portul este un fel de extensie a IP-ului extern, sau mă rog cel puțin îl însoțește, pentru ca senderul să se poată adresa unui anumit dispozitiv din rețeua locală. Dar sunt și niște reguli ce trebuie respectate? Am citit pe undeva că portul 80 este pentru HTML, pentru FTP sau alte chestii sunt alte porturi. Link spre comentariu
vijelie02 Postat Februarie 2, 2021 Partajează Postat Februarie 2, 2021 Acum 14 minute, x_dadu a spus: Deci portul este un fel de extensie a IP-ului extern, sau mă rog cel puțin îl însoțește, pentru ca senderul să se poată adresa unui anumit dispozitiv din rețeua locală Nu e cea mai buna interpretare. Portul este deschis de o aplicatie care ruleaza pe un echipament. Arunca un ochi aici: https://en.wikipedia.org/wiki/Port_(computer_networking) si aici: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_TCP_and_UDP_port_numbers Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum