Untold Postat August 26, 2018 Partajează Postat August 26, 2018 Va salut. Mi-am luat si eu un nodeMCU sa-mi fac o automatizare pt lumini si intampin o problema: nu reusesc sa-l conectez din serial monitor din IDE... I-am instalat driverul pt C340G, il vad in device manager, am descarcat si aplicatia pe telefon insa, cum am zi, nu reusesc sa-l conectez ca sa-i vad IP-ul...Ma poate ajta cineva? Link spre comentariu
Stefan Postat August 26, 2018 Partajează Postat August 26, 2018 Cum adica? In screenshot se vede ca iti comunica in terminal deci e OK comunicatia seriala. Acolo ai o probleme de conectare la WiFi. Incerca si cu alte exemple mai simple si verifica setarile de securitate pentru WIFI (user / pass) Link spre comentariu
Untold Postat August 27, 2018 Autor Partajează Postat August 27, 2018 (editat) In tutuorialul de pe youtube pe care l-am vazut, in serial monitor dupa 3-4 puncte aparea conected to....si arata si IP-ul. La mine nu se intampla asta, deci e cum ati spus, nu se conecteaza la wi-fi. Mai jos codul pe care l-am scris in nodeMCU si link-ul de unde am luat proiectul: //Visit www.roboshala.com for more details on NodeMCU and other projects. #include <ESP8266WiFi.h> const char* ssid = "CPH1613"; // SSID i.e. Service Set Identifier is the name of your WIFI const char* password = "12345678"; // Your Wifi password, in case you have open network comment the whole statement. int R1=D1; // GPIO13 or for NodeMCU you can directly write D7 int R2=D2; int R3=D3; int R4=D4; WiFiServer server(80); // Creates a server that listens for incoming connections on the specified port, here in this case port is 80. void setup() { Serial.begin(115200); delay(10); pinMode(R1, OUTPUT); pinMode(R2, OUTPUT); pinMode(R3, OUTPUT); pinMode(R4, OUTPUT); digitalWrite(R1,HIGH); digitalWrite(R2,HIGH); digitalWrite(R3,HIGH); digitalWrite(R4,HIGH); // Connect to WiFi network Serial.println(); Serial.println(); Serial.print("Connecting to "); Serial.println(ssid); WiFi.begin(ssid, password); while (WiFi.status() != WL_CONNECTED) { delay(500); Serial.print("."); } Serial.println(""); Serial.println("WiFi connected"); // Start the server server.begin(); Serial.println("Server started"); // Print the IP address Serial.print("Use this URL to connect: "); Serial.print("http://"); Serial.print(WiFi.localIP()); //Gets the WiFi shield's IP address and Print the IP address of serial monitor Serial.println("/"); } void loop() { // Check if a client has connected WiFiClient client = server.available(); if (!client) { return; } // Wait until the client sends some data Serial.println("new client"); while(!client.available()){ delay(1); } // Read the first line of the request String request = client.readStringUntil('\r'); Serial.println(request); client.flush(); // Match the request if (request.indexOf("/Relay1On") != -1) { digitalWrite(R1,LOW); client.println("HTTP/1.1 200 OK"); client.println("Content-Type: text/html"); client.println(""); client.println("<!DOCTYPE HTML>"); client.println("<html>"); client.println("Relay 1 is ON"); client.println("</html>"); client.stop(); delay(1); } if (request.indexOf("/Relay1Off") != -1) { digitalWrite(R1, HIGH); client.println("HTTP/1.1 200 OK"); client.println("Content-Type: text/html"); client.println(""); client.println("<!DOCTYPE HTML>"); client.println("<html>"); client.println("Relay 1 is OFF"); client.println("</html>"); client.stop(); delay(1); } if (request.indexOf("/Relay2On") != -1) { digitalWrite(R2,LOW); client.println("HTTP/1.1 200 OK"); client.println("Content-Type: text/html"); client.println(""); client.println("<!DOCTYPE HTML>"); client.println("<html>"); client.println("Relay 2 is ON"); client.println("</html>"); client.stop(); delay(1); } if (request.indexOf("/Relay2Off") != -1) { digitalWrite(R2, HIGH); client.println("HTTP/1.1 200 OK"); client.println("Content-Type: text/html"); client.println(""); client.println("<!DOCTYPE HTML>"); client.println("<html>"); client.println("Relay 2 is OFF"); client.println("</html>"); client.stop(); delay(1); } if (request.indexOf("/Relay3On") != -1) { digitalWrite(R3,LOW); client.println("HTTP/1.1 200 OK"); client.println("Content-Type: text/html"); client.println(""); client.println("<!DOCTYPE HTML>"); client.println("<html>"); client.println("Relay 3 is ON"); client.println("</html>"); client.stop(); delay(1); } if (request.indexOf("/Relay3Off") != -1) { digitalWrite(R3, HIGH); client.println("HTTP/1.1 200 OK"); client.println("Content-Type: text/html"); client.println(""); client.println("<!DOCTYPE HTML>"); client.println("<html>"); client.println("Relay 3 is OFF"); client.println("</html>"); client.stop(); delay(1); } if (request.indexOf("/Relay4On") != -1) { digitalWrite(R4,LOW); client.println("HTTP/1.1 200 OK"); client.println("Content-Type: text/html"); client.println(""); client.println("<!DOCTYPE HTML>"); client.println("<html>"); client.println("Relay 4 is ON"); client.println("</html>"); client.stop(); delay(1); } if (request.indexOf("/Relay4Off") != -1) { digitalWrite(R4, HIGH); client.println("HTTP/1.1 200 OK"); client.println("Content-Type: text/html"); client.println(""); client.println("<!DOCTYPE HTML>"); client.println("<html>"); client.println("Relay 4 is OFF"); client.println("</html>"); client.stop(); delay(1); } } https://www.roboshala.com/wifi-home-automation/ Editat August 27, 2018 de nico_2010 Codul a fost formatat Link spre comentariu
Stefan Postat August 27, 2018 Partajează Postat August 27, 2018 (editat) Data viitoare poti posta codul aici ex: https://pastebin.com/c3Lvb3pX , scriptul forumului observ ca nu stie sa restranga codul sau nu ai folosit formatarea pentru cod. Acum nu am posibilitatea sa testez pe ESP-ul meu dar sper ca datele de conectarea la reteaua WiFi sunt corecte. Adica routerul la care vrei sa te conectezi wireless are acest SSID sI parola: const char* ssid = "CPH1613"; // SSID i.e. Service Set Identifier is the name of your WIFI const char* password = "12345678"; // Your Wifi password, in case you have open network comment the whole statement. Altfel ESP-ul nu are cum sa stie la ce retea WIFI trebuie sa se conecteze si ce parola are respectiva retea. Editat August 27, 2018 de Stefan. Link spre comentariu
Untold Postat August 27, 2018 Autor Partajează Postat August 27, 2018 (editat) Nu prea inteleg....in fine, node-ul genereaza (daca ma exprim bine) si el o retea wi-fi, am conectat laptop-ul la ea, dar acelasi rezultat...n-am lucrat pana acum cu Arduino, sunt 0! Eu am net de la UPC, ar trebui sa modific sketch-ul cu ssid-ul si pass routerului UPC? Editat August 27, 2018 de Untold Link spre comentariu
Stefan Postat August 27, 2018 Partajează Postat August 27, 2018 (editat) Din bruma de engleza pe care o stiu eu inteleg asa: char* ssid = "CPH1613"; // SSID i.e. Service Set Identifier is the name of your WIFI - SSID este numele WiFi-ului (router din casa) tau ex: UPC Wi-Free const char* password = "12345678"; // Your Wifi password, in case you have open network comment the whole statement. - Parola ta WiFi, in cazul in care nu ai parola la WiFi trebuie ca linia asta sa o comenztezi // elimini. Nu stiu de ce ESP-ul tau functioneaza si in mod AP, drept dovata existenta retelei WiFi cu numele Farylink_9F93F7, dar scrie in loc de CPH1613 si 12345678 datele de la WIFI-ul tau. Editat August 27, 2018 de Stefan. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat August 27, 2018 Partajează Postat August 27, 2018 Da, Node-ul se conecteaza la un router si primeste un IP in LAN, de exemplu 192.168.0.2. Cand in cod definesti "WifiServer" el de fapt asculta la request-uri prin reteaua LAN pe ip-ul primit deci daca pe laptop in browser accesezi 192.168.0.2/test/1 tu vei putea citi ca string in cod "/test/1". De acolo trebuie sa iti faci o lista de parametrii sa treci prin ele cu un "switch" sau if/else si sa faci ceva in functie de ce parametrii ai primit. Link spre comentariu
Untold Postat August 27, 2018 Autor Partajează Postat August 27, 2018 Merge node-ul, dar ca sa se conecteze la reteaua mea wifi tre' sa-i dau reset de pe butonul ala mic de pe placa...iar aplicatia de pe tel nu merge...mai sap... Link spre comentariu
Untold Postat August 27, 2018 Autor Partajează Postat August 27, 2018 Am mai testat si am concluzionat urmatoarele: aplicatia de pe tel merge partial, in sensul ca, pe serial monitor imi zice rel1 on, rel1 off, etc...pe tel insa nu primesc raspuns de la node...in mod sigur e de vina telefonul care are o versiune de Android f veche (2.36) si nu suporta toate caracteristicile necesare), ar trebui ca butonul de on sa se inverzeasca sau ceva ca sa-mi confirme ca rel respectiv e on, nu? Alta problema e ca doar pt rel 4 mi se aprinde ledul de pe nodeMCU la on si se stinge la off... Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat August 27, 2018 Partajează Postat August 27, 2018 (editat) Incearca de pe calculator sa accesez din orice browser (Chrome, Friefox, etc..) urmatorul link http://192.168.0.80/Relay1On si vezi ce se intampla, daca am interpretat corect codul ar trebuii sa iti apara o pagina alba in care sa scrie "Relay 1 is ON". In cazul in care apare atunci aplicatia / telefonul este de vina, daca tot nu apare atunci poate fi si de la codul din Node Editat August 27, 2018 de Bandi Szasz Link spre comentariu
Untold Postat August 27, 2018 Autor Partajează Postat August 27, 2018 "Cannot reach this page" - in IE iar in Chrome "Acest site nu poate fi accesat". Oricum, maine ii fur telefonul neveste-mi (Samsung J3) si instalez pe el aplicatia. Sper sa mearga, daca nu...va trebui sa-i scriu individului de pe roboshala.com ce si cum. Link spre comentariu
deejay2k1 Postat August 27, 2018 Partajează Postat August 27, 2018 (editat) Vad ca ai definite 4 relee, incearca firmware-ul espurna, instructiunile in al 2-lea link, este gata facut, si mai are si multe chestii in plus: https://github.com/xoseperez/espurna/releases/download/1.12.6/espurna-1.12.6-itead-sonoff-4ch.bin sau https://github.com/xoseperez/espurna/releases/download/1.12.6/espurna-1.12.6-nodemcu-lolin.bin instructiuni: (in loc de /dev/ttyUSB0 scrii COM4) https://github.com/xoseperez/espurna/wiki/Binaries Editat August 27, 2018 de deejay2k1 typo Link spre comentariu
Untold Postat Septembrie 27, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2018 Intrebare: ar fi un incarcator de telefon o sursa destul de fiabila pentru NodeMcu ca acesta sa stea in permanenta alimentat? Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 27, 2018 Partajează Postat Septembrie 27, 2018 Am un ceas de masă ce e alimentat de peste un an în mod continuu de un încărcător de telefon. Dar pentru ceva mai pretențios aș opta pentru o sursă mai sigură.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum