Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema amplificator audio

robert1000

Postări Recomandate

• Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• robert1000

16

• gauss

7

• sesebe

5

• Radiotelegrafist

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cu vechii finali se auzea clar si bine. Cu noii finali se aude cam distorsionat...la volum mai mare, se aude chiar foarte distorsionat. Placa nu are semireglabil pentru BIAS. Eventual as putea pune un semireglabil, dar unde anume? Sau as putea jongla cu o rezistenta?

Va rog sa ma ajutati. Multumesc!

Descarcati poza, dati zoom si se vede tot ce trebuie

23w2y9x.jpg

Link spre comentariu

Nu ai precizat polaritatile (PNP-NPN) transistoarelor sau tipul lor.

Prefinalii sint cei 2 din mijloc-sus. Urmatorul sub ei este VAS-ul.

Cele doua diode inseriate seteaza curentul de repaos dar daca sint diode normale/simple  nu-i bine aleasa valoarea ....

Ca sa reglezi curentul se inseriaza un semireglabil multitura de 200Ω (500Ω-1000Ω) cu cele doua diode 

Finalii sint 2 tranzistori identici (NPN)?

Nu te supara ca-ti spun dar schema de amplificator pare o bataie de joc. Fara rezistente in emitori la finali ?!? Cum dracu se mai realizeaza stabilizarea termica pt ca nici "dioda" de compensare  termica nu este pe radiator ?

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Da...ambii tranzistori finali NPN identici, 2SD718. Diodele simple sunt 4148, diodele zenner (se cunosc dupa cum am inscriptionat), sunt de 12v.

Editat de robert1000
Link spre comentariu

Problema e ca, cu noii finali, pe langa faptul ca se aude foarte distorsionat, se aude si cam incet si sleit de putere...aproximez cam 10 watti putere de iesire. Cu finalii vechi se auzea curat si mult mai tare. Sa fie tranzistorii acestia de proasta calitate? Corectorul de ton e verificat si functioneaza bine cu alt amplificator atasat.

Tensiunile sunt aceleasi cum erau si la inceput.

Editat de robert1000
Link spre comentariu

Am rezolvat. Unul din prefinali era probabil defect, desi pe aparat parea ok. Am pus unul din recuperari si functioneaza perfect amplificatorul. Cu unul nou de pe Maica Domnului se auzea foarte prost si incet.

Multumesc tuturor pentru sfaturi si implicare! Domnul sa va binecuvanteze!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări