Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema amplificator audio

robert1000

Postări Recomandate

• Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• robert1000

16

• gauss

7

• sesebe

5

• Radiotelegrafist

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Rezistorul innegrit avea pe placa, sub el, valoarea scrisa (33ohms). Asa ca l-am inlocuit cu unul de acea valoare.

Cel innegrit masura cam 700 ohms. Cu el in montaj, finalii se incalzeau la fel de tare si de rapid.

Ok, voi inlocui acele diode si revin.

Editat de robert1000
Link spre comentariu

Am revenit...cam tarziu, dar am avut niste probleme.

Deci...am schimbat diodele 4148...am schimbat toti conzii din partea de amplificare... cat si pe cei mari din partea de sursa. Am verificat toate diodele si pe multimetru par bune. 

In amplificatorul asta cam toate componentele sunt destul de calde : rezistente, tranzistorii mici, mosfetii... finalii insa ajung rapid la peste 100 grade (20-30 secunde, chiar cu volumul la minim).

De asemenea diodele de pe redresare ajung rapid la 80 grade. 

Calitatea sunetului e buna.

Ce parere aveti? Ii pot face ceva?

Link spre comentariu

Ceva nu e in regula . Lipsa schemei e un handicap . Major ... cel putin pentru mine . Am scris in prima postare , pag . 1 . S -a ajuns la pagina 3 ... Fara o referinta credibila si unica , fiecare avem pareri ... nu si rezolvari . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 19 minute, gauss a spus:

Ceva nu e in regula . Lipsa schemei e un handicap . Major ... cel putin pentru mine . Fara o referinta credibila si unica , fiecare avem pareri ... nu si rezolvari .

Schema finalului audio se poate "ridica" in max. juma' de ora.

Link spre comentariu

Poți identifica prefinalii amplificatorului? 

Dacă da măsoară tensiunea între bazele la prefinalii. 

Dacă ești sigur pe identificarea prefinalilor, iar schema este una în clasa AB, atunci pt reducerea curentului de repaus la finali nu trebuie decit sa reduci tensiunea dintre bazele la prefinalii (conectind o rezistenta de de 470-2k2) între baze. Reglajul care exista la majoritatea amplificatoarelor tocmai asta face (prin diferite metode).

Link spre comentariu

Am facut niste poze... ca sa va dati seama cat de cat de amplificator.

Daca mai e nevoie, maine scot si schema.

Am eliminat provizoriu cei doi conzi mari de 2200uf, ca sa se vada cablajul mai bine.

Am masurat tensiunea pe baza finalilor. La unul imi da 555mv iar la celalalt 24v.

2142ziw.jpg

15i2421.jpg

Editat de robert1000
Link spre comentariu

Vazi ca ai măsurat greșit. 

Eu am spus între bazele la prefinalii nu la finali,  Intre baze adică un tester pe baza la un prefinalii și celalalt tester pe baza la celalalt prefinalii. 

Tu ai măsurat probabil B-E la un final (550mV) și B-C la celalalt (24V).

Scoate schema dacă vrei într-adevăr să-l repari singur. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Eu am dezlipit rezistenta aia pentru a intrerupe semnalul de intrare. 

Nu...masurasem intre baze si semnal iesire.

Am pus finali noi, nu se mai incalzesc, in schimb se aude sunetul lipsit de vlaga si intrerupt.

Editat de robert1000
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări