Radiotelegrafist Postat August 26, 2018 Partajează Postat August 26, 2018 Pai prea multe nu putem deduce atata timp cat initiatorul topicului nu da mai multe detali,sper ca nu a alimentat invertorul direct din traf,ce este acolo numai dansul poate sti,sigur este capodopera lui. Link spre comentariu
gauss Postat August 26, 2018 Partajează Postat August 26, 2018 (editat) Tensiunea dupa redresare - filtrare nu ramane la valoarea calculata . Empiric eu folosesc ideea ca la un consum aproximativ egal cu curentul nominal al transformatorului , tensiunea ( la consumator ) devine comparabila cu cea in alternativ ... inaintea puntii et comp . La un transformator folosit corect , tensiunea in alternativ scade cam cu 10 la suta la consum nominal , fata de cea in gol . Se poate verifica usor , sant necesare doar cateva masuratori , corect efectuate si interpretate . Am intrebat daca montajul finctioneaza ... asta elimina variante cu tranzistori defecti etc . Ma rog , pareri personale ... P.S. - scuze de aspectul postarii , scriu de pe un telefon care nu este al meu ... Editat August 26, 2018 de gauss Link spre comentariu
robert1000 Postat August 26, 2018 Autor Partajează Postat August 26, 2018 Intr-adevar, pare un montaj pentru alimentare la auto. Nu stiu cine a realizat acest amplificator, cert e ca nu am gasit componente defecte iar sunetul e ok. Radiatorul ala pare subdimensionat, am pus un ventilator pe el si sta in 65 grade. M-am gandit la varianta adaugarii unui acumulator pb-acid mai mic la interior, care eventual sa se incarce cu trafo din montaj (genul de amplificator portabil de chitara, karaoke)..sau la inlocuirea trafului cu unul care sa debiteze o tensiune mai mica... dar deja e prea mare bataie de cap si il voia in cateva ore inapoi, plus ca ieseau bani de suc. Link spre comentariu
surubarila Postat August 26, 2018 Partajează Postat August 26, 2018 (editat) Acum 3 ore, razvan-l1 a spus: Redresorul pentru alimentarea cu 12-16V unde este ? Nu cumva alimentezi in alternativ ? Eu vad asa : alimentarea in CC a invertorului se face din traf-ul toroidal mare cu redresare monoalternanta (cele doua diode in paralel din stanga sus).Daca descalceste otara firele si vedem si spatele placii ne lamurim. Editat August 26, 2018 de surubarila Link spre comentariu
robert1000 Postat August 26, 2018 Autor Partajează Postat August 26, 2018 Da, redresarea este cu monoalternanta...ati vazut bine acele doua diode. Link spre comentariu
robert1000 Postat August 26, 2018 Autor Partajează Postat August 26, 2018 Am reusit sa fac rost de aparat ca sa il mai studiez putin. Observ ca diodele (cele doua) de pe alimentare se incalzesc destul de tare, rapid. Radiatorul finalilor ajunge la 60 grade cam in 20 secunde. Dupa diode am 12v...insa apoi pe condul de filtraj am tot 12v...nu trebuia sa mai creasca? Imi scapa ceva?:) Link spre comentariu
validae Postat August 26, 2018 Partajează Postat August 26, 2018 (editat) Separă tranzistorii, lasă finalii audio pe radiatorul mare și pune mosfeții invertorului pe un alt radiator provizoriu, astfel vei vedea care se încing așa rău.Astfel știi unde trebuie umblat...dar ai grijă să-i izolezi față de radiator. Editat August 26, 2018 de validae Link spre comentariu
robert1000 Postat August 26, 2018 Autor Partajează Postat August 26, 2018 Finalii se incind tare. Partea de radiator unde sunt mosfetii este mai rece. Link spre comentariu
Florinel TV Postat August 26, 2018 Partajează Postat August 26, 2018 Ce tensiune ai pe finali? tranzistori merge de la -55grade pina la 150grade poate asa merg ei mai fierbinti , dar la o functionare corecta nu ar trebui sa depaseasca 70grade Link spre comentariu
gauss Postat August 26, 2018 Partajează Postat August 26, 2018 Ceva oscilatii ultrasonore ? ... ma rog , alea scad volumul si dau un timbru mai infundat , mai greu decelabile la un ampli de subwoofer ... Link spre comentariu
validae Postat August 26, 2018 Partajează Postat August 26, 2018 (editat) Posibil să aibă și un curent de mers în gol reglat aiurea, trebuie făcute niște măsurători acolo.E bine de știut ce rol avea rezistorul ars... Editat August 26, 2018 de validae Link spre comentariu
Vizitator Postat August 26, 2018 Partajează Postat August 26, 2018 Acum am vazut diodele de pe allimentare . Link spre comentariu
Vizitator Postat August 26, 2018 Partajează Postat August 26, 2018 (editat) Masoara tensiunea dubla de alimentare a etajului final si incearca sa alimentezi separat finalul , daca ai cu ce . La cum descrii simptomul are finalul consum foarte mare . Decupleaza finalul si masoara cu invertorul in gol cum sunt tensiunile de alimentare si de iesire din invertor ,verificand si temperatura diodelor de redresare pe 50Hz puse in paralel . Editat August 26, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
gauss Postat August 26, 2018 Partajează Postat August 26, 2018 29 minutes ago, validae said: Posibil să aibă și un curent de mers în gol reglat aiurea, trebuie făcute niște măsurători acolo.E bine de știut ce rol avea rezistorul ars... Foarte bine punctat . Eu am contat pe faptul ca neavand elemente de reglaj , n - o fi tocmai acolo defectul , ci vreo cauza exterioara , de la montaj sau ce imbunatatiri s - au facut pe - acolo . De aceea am pomenit de schema ... inteleg ca e greu si interesul ( legat de posesie ) mai redus . Santem limitati la a ne da cu parerea pe diferite " scenarii " ... Simptomul e tipic , cel putin la prima vedere , desi mai putin probabil . Poate se elucideaza macar cu rezistorul ... Link spre comentariu
validae Postat August 26, 2018 Partajează Postat August 26, 2018 Dacă rezistorul ars făcea parte din filtrul Bucherot de pe ieșire, înseamnă că amplificatorul autooscilează puternic în înaltă frecvență. Ar putea ca rezistorul să fi avut și rolul stabilirii curentului de repaus, caz în care dacă valoarea lui a fost pusă ,,ochiometric,, din cauza afectării culorilor de către temperatură, atunci tranzistorii disipă inutil din cauza curentului de repaus prea mare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum