validae Postat August 26, 2018 Partajează Postat August 26, 2018 Sârma punții poți s-o verifici ușor dacă e bine fixată și s-o strângi dacă nu e.Dar dacă era slabă, ar fi apărut probleme și fără să acționezi comutatorul... Link spre comentariu
ssb Postat August 30, 2018 Autor Partajează Postat August 30, 2018 (editat) Buna seara, am fost azi la un magazin de profil si am vazut un intrerupator "cu borne automate". Ce inseamna asta? Ca nu ar mai fi nevoie de firul acela, nu mai e nevoie de "punte"? E un Legrand la 25 lei. Editat August 30, 2018 de ssb Link spre comentariu
Ticu Postat August 30, 2018 Partajează Postat August 30, 2018 Posibil sa fie fara surub; doar "infigi" sarma intr-o clema elastica. Link spre comentariu
ssb Postat August 30, 2018 Autor Partajează Postat August 30, 2018 (editat) Deci tot nu scap de sarma aia? Exista vreun intrerupator care nu necesita sarma aia sau ma fac de ras daca ma duc sa intreb? Observ ca intre cele doua butoane e o mica difrenta, nu sunt la acelasi nivel,. unul e mai "inauntru", unul mai afara. Cam 1 mm diferenta. Poate fi asta de vina? Editat August 30, 2018 de ssb Link spre comentariu
mac01 Postat August 30, 2018 Partajează Postat August 30, 2018 (editat) Ce sarma bree...ce punte? Intrerupatoarele duble au legatura facuta in interior...nu trebuie sa faci nicio punte cu sarma. Are o intrare si doua iesiri...o intrare pentru faza retelei....o iesire pentru un bec si o iesire pentru al doilea bec. Unde ai gasit tu intrerupatoare duble la care trebuie sa faci punte la intrari? Nici macar n-au doua intrari, ci doar una. Unde gasesti dumneata intrerupatoare duble cu intrari separate? Editat August 30, 2018 de mac01 Link spre comentariu
adydep Postat August 30, 2018 Partajează Postat August 30, 2018 26 minutes ago, mac01 said: Ce sarma bree...ce punte? Intrerupatoarele duble au legatura facuta in interior...nu trebuie sa faci nicio punte cu sarma. Are o intrare si doua iesiri...o intrare pentru faza retelei....o iesire pentru un bec si o iesire pentru al doilea bec. Unde ai gasit tu intrerupatoare duble la care trebuie sa faci punte la intrari? Nici macar n-au doua intrari, ci doar una. Unde gasesti dumneata intrerupatoare duble cu intrari separate? Intrerupatoarele duble de I.A.E.I Titu de pe vremea Tovarasului..bune mai erau,din ebonita...prizele cu arcuri la contacte... Ar mai gasi dumnealui,doar daca s-ar teleporta in "88... Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 30, 2018 Partajează Postat August 30, 2018 1 oră în urmă, mac01 a spus: Ce sarma bree...ce punte? Intrerupatoarele duble au legatura facuta in interior...nu trebuie sa faci nicio punte cu sarma. Are o intrare si doua iesiri...o intrare pentru faza retelei....o iesire pentru un bec si o iesire pentru al doilea bec. Unde ai gasit tu intrerupatoare duble la care trebuie sa faci punte la intrari? Nici macar n-au doua intrari, ci doar una. Unde gasesti dumneata intrerupatoare duble cu intrari separate? sint, s-a mai schimbat stiinta, dar sa nu ma pui sa desfac unul acuma pentru a-l fotografia! Link spre comentariu
Spitfire Postat August 31, 2018 Partajează Postat August 31, 2018 Este foarte posibil ca pe acel circuit sa aveti o sarcina inductiva sau capacitiva, ganditi-va bine ce se alimenteaza acolo, poate un bec economic chinezesc cu invertor "simplificat" poate alta bazaconie, gen becoled cu sursa pe baza de reactanta capacitiva. Nu intrerupatorul e problema... Quote Intrerupatoarele duble de I.A.E.I Titu de pe vremea Tovarasului..bune mai erau,din ebonita...prizele cu arcuri la contacte... Ar mai gasi dumnealui,doar daca s-ar teleporta in "88... Sper ca sunteti ironic...in `88 se fabricau doar porcarii de polistiren ordinar, le spargeai in mana si aratau ca naiba. Alea duble, cu butoane mici care faceau un zgomot sec si ferm erau fabricate in anii `60-`70, nici alea nu erau prea bune, in nici un caz nu se compara in vreun fel cu Legrand, Schneider, Moeller de acum. Link spre comentariu
ssb Postat August 31, 2018 Autor Partajează Postat August 31, 2018 (editat) Sunt zero in domeniu. Tot ce pot sa spun este 1) Se alimenteaza exact ce se alimenta si cu intrerupatorul vechi, care nu a facut niciodata vreo problema. Nimic deosebit, 2 becuri sub 100W in total. 2) Acelasi tip de intrerupator am si in alte camere si merg ft bine. 3) Eu doar am cumparat intrerupator, mai departe nu mai stiu. Aceasta e schema de montaj cu care a venit (atasament), Si un review de pe emag care spune: "Sunt multumit, insa montarea a fost destul de dificila. Bine, in mare parte datorita cablurilor mele care sunt foarte vechi. Intrerupatorul necesita 4 fire: 2 pentru L, 2 pentru N. Am facut o schema si am tras miezul unui cablu coaxial de la N la celalalt N, altfel imi functiona doar un bec." O zi buna! Editat August 31, 2018 de ssb Link spre comentariu
manolo Postat Septembrie 1, 2018 Partajează Postat Septembrie 1, 2018 Ce ai pus tu sint 2 intrerupatoare simple in aceiasi carcasa , un comutator dublu arata asa: Link spre comentariu
ssb Postat Septembrie 1, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2018 Era bine daca stiam asta cand l-am luat...multumesc. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 1, 2018 Partajează Postat Septembrie 1, 2018 Nu prea conteaza, ar trebui sa meargă fără probleme și ala cu punte. Link spre comentariu
ssb Postat Septembrie 1, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2018 Am luat unul ca in poza de mai sus...sa vedem odata ce e montat daca tot face asa. Link spre comentariu
ssb Postat Septembrie 5, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2018 Am montat unul asemanator cu cel postat mai sus de colegul nostru. Fara punte. Sa vedem acum daca mai bazzzzzaie. cel vechi demontat Link spre comentariu
ssb Postat Septembrie 5, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2018 On 8/31/2018 at 9:43 AM, Spitfire said: Este foarte posibil ca pe acel circuit sa aveti o sarcina inductiva sau capacitiva, ganditi-va bine ce se alimenteaza acolo, poate un bec economic chinezesc cu invertor "simplificat" poate alta bazaconie, gen becoled cu sursa pe baza de reactanta capacitiva. Nu intrerupatorul e problema... Sper ca sunteti ironic...in `88 se fabricau doar porcarii de polistiren ordinar, le spargeai in mana si aratau ca naiba. Alea duble, cu butoane mici care faceau un zgomot sec si ferm erau fabricate in anii `60-`70, nici alea nu erau prea bune, in nici un caz nu se compara in vreun fel cu Legrand, Schneider, Moeller de acum. Mi a mai spus cineva asta. E un tub neon in baie si un bec incandescent pe hol. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum