Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrerupator cu probleme

Postări Recomandate

Buna seara, am fost azi la un magazin de profil si am vazut un intrerupator "cu borne automate". Ce inseamna asta? Ca nu ar mai fi nevoie de firul acela, nu mai e nevoie de "punte"?

E un Legrand la 25 lei.

Editat de ssb
Link spre comentariu

Deci tot nu scap de sarma aia? Exista vreun intrerupator care nu necesita sarma aia sau ma fac de ras daca ma duc sa intreb?

Observ ca intre cele doua butoane e o mica difrenta, nu sunt la acelasi nivel,. unul e mai "inauntru", unul mai afara. Cam 1 mm diferenta.  Poate fi asta de vina?

Editat de ssb
Link spre comentariu

Ce sarma bree...ce punte?

Intrerupatoarele duble au legatura facuta in interior...nu trebuie sa faci nicio punte cu sarma. Are o intrare si doua iesiri...o intrare pentru faza retelei....o iesire pentru un bec si o iesire pentru al doilea bec. Unde ai gasit tu intrerupatoare duble la care trebuie sa faci punte la intrari? Nici macar n-au doua intrari, ci doar una. Unde gasesti dumneata intrerupatoare duble cu intrari separate?

Editat de mac01
Link spre comentariu
26 minutes ago, mac01 said:

Intrerupatoarele duble au legatura facuta in interior...nu trebuie sa faci nicio punte cu sarma. Are o intrare si doua iesiri...o intrare pentru faza retelei....o iesire pentru un bec si o iesire pentru al doilea bec. Unde ai gasit tu intrerupatoare duble la care trebuie sa faci punte la intrari? Nici macar n-au doua intrari, ci doar una. Unde gasesti dumneata intrerupatoare duble cu intrari separate?

Intrerupatoarele duble de I.A.E.I Titu de pe vremea Tovarasului..bune mai erau,din ebonita...prizele cu arcuri la contacte...

Ar mai gasi dumnealui,doar daca s-ar teleporta in "88...

Link spre comentariu
1 oră în urmă, mac01 a spus:

sint, s-a mai schimbat stiinta, dar sa nu ma pui sa desfac unul acuma pentru a-l fotografia!

Link spre comentariu

Este foarte posibil ca pe acel circuit sa aveti o sarcina inductiva sau capacitiva, ganditi-va bine ce se alimenteaza acolo, poate un bec economic chinezesc cu invertor "simplificat" poate alta bazaconie, gen becoled cu sursa pe baza de reactanta capacitiva. Nu intrerupatorul e problema...

Intrerupatoarele duble de I.A.E.I Titu de pe vremea Tovarasului..bune mai erau,din ebonita...prizele cu arcuri la contacte...

Ar mai gasi dumnealui,doar daca s-ar teleporta in "88...

Sper ca sunteti ironic...in `88 se fabricau doar porcarii de polistiren ordinar, le spargeai in mana si aratau ca naiba. Alea duble, cu butoane mici care faceau un zgomot sec si ferm erau fabricate in anii `60-`70, nici alea nu erau prea bune, in nici un caz nu se compara in vreun fel cu Legrand, Schneider, Moeller de acum.

Link spre comentariu

Sunt zero in domeniu. 

Tot ce pot sa spun este

1) Se alimenteaza exact ce se alimenta si cu intrerupatorul vechi, care nu a facut niciodata vreo problema. Nimic deosebit, 2 becuri sub 100W in total. 

2) Acelasi tip de intrerupator am si in alte camere si merg ft bine. 

3) Eu doar am cumparat intrerupator, mai departe nu mai stiu. 

Aceasta e schema de montaj cu care a venit (atasament),

Si un review de pe emag care spune: "Sunt multumit, insa montarea a fost destul de dificila. Bine, in mare parte datorita cablurilor mele care sunt foarte vechi. Intrerupatorul necesita 4 fire: 2 pentru L, 2 pentru N. Am facut o schema si am tras miezul unui cablu coaxial de la N la celalalt N, altfel imi functiona doar un bec."

O zi buna!

Unti55tled.png

Editat de ssb
Link spre comentariu
On 8/31/2018 at 9:43 AM, Spitfire said:

Este foarte posibil ca pe acel circuit sa aveti o sarcina inductiva sau capacitiva, ganditi-va bine ce se alimenteaza acolo, poate un bec economic chinezesc cu invertor "simplificat" poate alta bazaconie, gen becoled cu sursa pe baza de reactanta capacitiva. Nu intrerupatorul e problema...

Sper ca sunteti ironic...in `88 se fabricau doar porcarii de polistiren ordinar, le spargeai in mana si aratau ca naiba. Alea duble, cu butoane mici care faceau un zgomot sec si ferm erau fabricate in anii `60-`70, nici alea nu erau prea bune, in nici un caz nu se compara in vreun fel cu Legrand, Schneider, Moeller de acum.

Mi a mai spus cineva asta. E un tub neon in baie si un bec incandescent pe hol.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări