ssb Postat August 24, 2018 Partajează Postat August 24, 2018 Buna ziua, E primul meu mesaj aici, sper ca postez unde trebuie. Am schimbat un intrerupator cu doua butoane, nu avea nicio problema dar am zis sa iau unul nou, mai modern. Acest intrerupator aprnde un bec pe hol si un bec la baie. L-a montat domnul electrician, dar am observat ca tot face un zgomot, ca un bazait...bzzz, cand aprindeam/stingeam. Am zis ca o fi intrerupatorul de vina, fiind unul ieftin, asa ca am luat altul. Cel nou, mai de calitate, a mers bine vreo luna de zile. Acum, chiar si cel nou face un bazait cand aprind/sting. Daca apas tare, la extremitati, adica foarte sus sau foarte jos, nu se aude dar daca apas "normal", nu foarte rapid/tare, se auze bazzzz pentru o fractiune de secunda. Electricianul care l-a schimbat a folosit o "sarma", a facut punte intre cele doua...cum se numesc...nu prea cunosc. Domnul electrician mi-a spus ca e normal, dar nu inteleg de ce doar unul face asa in toata casa, de ce restul nu fac, si de ce daca e normal nu a facut asa de la inceput, ci abia acum dupa o luna a inceput sa faca. Poate ma luminati si pe mine. Va multumesc. Link spre comentariu
validae Postat August 24, 2018 Partajează Postat August 24, 2018 Se produce un mic arc electric intre contacte, de aceea se aude acel bazait.Probabil intrerupatorul are un mecanism mai ,,puturos,, si care nu comuta rapid dintr-o pozitie in cealalta.Nu prea ai ce-i face, decat sa-l schimbi cu ceva de calitate... Link spre comentariu
ssb Postat August 24, 2018 Autor Partajează Postat August 24, 2018 (editat) 1 hour ago, validae said: .Probabil intrerupatorul are un mecanism mai ,,puturos,, si care nu comuta rapid dintr-o pozitie in cealalta.Nu prea ai ce-i face, decat sa-l schimbi cu ceva de calitate... Asa am crezut si eu, ca e ceva in neregula cu primul intrerupator pe care am dat 3 lei, al doilea a fost de 5 ori mai scump. Firma buna si tot. Dar tot face. Cel vechi de 10 ani nu facea, dar astea doua noi fac. Mai bine il pastram pe cel care l-am avut initial, de 10 ani n-a avut nicio problema. Morala : daca nu e stricat, nu-l schimba. Editat August 24, 2018 de ssb Link spre comentariu
ssb Postat August 24, 2018 Autor Partajează Postat August 24, 2018 (editat) Puteti sa imi recomandati un intrerupator bun, daca exista unul care sa aiba acea punte incorporata cu atat mai bine (sper ca nu zic vreo prostie, daca exista asa ceva, sa nu mai fie nevoie de sarma aceea intre borne sau cum se zice). Multumesc. Editat August 24, 2018 de ssb Link spre comentariu
validae Postat August 24, 2018 Partajează Postat August 24, 2018 Sincer să fiu, nu știu ce să-ți recomand, fiindcă nu m-am lovit de asemenea problemă și nici nu am folosit cine știe ce firmă.Am ceva Schneider, care văd că rezistă de vreo doi ani.Ai opțiunea de a pune un ,,touch,, Livolo, care costă vreo 150 Lei, dar nu știu dacă-ți convine așa preț.Dar ăla se poate comanda și cu telefonul.....și sigur nu face probleme. Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 24, 2018 Partajează Postat August 24, 2018 incearca cu cele de 5 lei, se gasesc peste tot, dar schimba-l pe ''dl. electrician'' inainte de asta! Link spre comentariu
ssb Postat August 24, 2018 Autor Partajează Postat August 24, 2018 Just now, Marele Savant said: incearca cu cele de 5 lei, se gasesc peste tot, dar schimba-l pe ''dl. electrician'' inainte de asta! Pai de 5 lei am avut si a fost bun 10 ani. Imi pare rau ca nu l-am pastrat. Apoi am luat altul de 5 lei, Apoi altul de 15 lei. Acum ma gandeam la cel de 150 de care spunea colegul nostru mai sus. Nu stiu ce sa mai cred. As vrea sa scap doar cu 5 lei ca nu prea sunt plin de bani. Link spre comentariu
validae Postat August 24, 2018 Partajează Postat August 24, 2018 Nu e nevoie să fie foarte scump ca să funcționeze bine.Nici nu depinde de electrician cum va funcționa, fiindcă ăla leagă trei fire și cam asta e tot.Dacă era electricianul prost, nu strângea firele bine la borne și pâlpâia lumina din cauza contactului imperfect, dar nu e cazul aici.. Orientează-te după ce vezi pe la prieteni și cunoștințe, fiindcă nu poți să ai cum să-l încerci ,,pe viu,, decât prin marile magazine de profil, doar acolo mai au standuri cu aparatele montate și unde pot fi văzute ,,la lucru,,.... Link spre comentariu
ssb Postat August 24, 2018 Autor Partajează Postat August 24, 2018 Poate sa fie ceva de la firul ala cu care a improvizat o "punte"? Poate cel vechi avea puntea aia incorporata? Nu stiu...nu ma pricep deloc, zic si eu. Link spre comentariu
validae Postat August 25, 2018 Partajează Postat August 25, 2018 Fără acea punte, practic ai două întrerupătoare separate.Când pui puntea de sârmă, devine un comutator cu două poziții.Nu sârma aia face probleme, ci contactele mobile din întrerupătoare nu se desprind destul de repede la stingere, aia e cauza.Am la părinți întrerupătoare vechi de cel puțin 50 de ani, care merg perfect și acum.Dar alea erau făcute să țină....astea de acum sunt făcute să se vândă. Link spre comentariu
ssb Postat August 25, 2018 Autor Partajează Postat August 25, 2018 (editat) Inteleg, dar totusi, de ce celalate intretupatoare din casa, de aceeasi calitate precum cel cu probleme, nu fac asa? Editat August 25, 2018 de ssb Link spre comentariu
validae Postat August 25, 2018 Partajează Postat August 25, 2018 Ai cumva becuri de putere mare pe acel circuit ? Ceva spoturi cu halogen ? Link spre comentariu
ssb Postat August 25, 2018 Autor Partajează Postat August 25, 2018 Nu, deloc. Aceleasi becuri care erau si inainte, cand nu facea deloc. Link spre comentariu
validae Postat August 25, 2018 Partajează Postat August 25, 2018 Poate e vorba de umiditate crescută, ceva trebuie să cauzeze problema... Link spre comentariu
ssb Postat August 25, 2018 Autor Partajează Postat August 25, 2018 (editat) Butonul din dreapta nu face asa rau precum cel din stanga. O fi totusi ceva in neregula cu sarma aia. Poate a iesit, n-o fi prinsa bine. Habar n-am. Nu exista nicio schimbare fata de momentul in care era montat intrerupatorul vechi de 10 ani, aceleasi becuri, aceeasi umiditate, etc. Daca ar fi umiditatea nu ar face toate? Caut unul mai de calitate si alta sarma din aia nu una "reciclata"... Multumesc. Editat August 25, 2018 de ssb Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum