sesebe Postat Ianuarie 27, 2022 Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 Cel mai bine ar merge cu bariere IR dar sint greu de implementata (multe fire). Stiu ca reinvii un topic vechi dar ar putea fi de ajutor pt altii. Senzorul de pe aliexpres cred ca poate fi greu de "stapanit" pt ca senzorul propriu-zis are AGC automat si poate prinde si reflexii naturale de la trepte. Link spre comentariu
AdR!@N Postat Ianuarie 27, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2022 Salut, Sunt deacord cu bariere IR, doar ca trebuie fire trase dintr-o parte in alta a treptei, iar in faza de finisat e cam greu. Acum utilizez o pereche de senzori IR GP2Y0A02 de distanta mare (150cm). https://prnt.sc/26kbe44 Functioneaza bine...doar ca astia au prostul obicei ca la cateva secunde (aleator) sa dea o masuratoare eronata, astfel a trebuit sa implementez un filtru pentru eliminarea masuratorilor false, micul inconvenient e ca si filtrul asta imi aduce o mica intarziere... cam de 1/2 secunde si din cauza asta nu am obtinut acel efect: cand pui piciorul pe prima treapta instantaneu sa reactioneze luminile. Oricum este muuult mai bine decat cu senzorii PIR. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum