gauss Postat August 24, 2018 Partajează Postat August 24, 2018 Tuburi cinescop color nu s - au realizat in Romania . O foto ar fi relevanta ... daca apare , premiez cu tubul original ! Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 24, 2018 Partajează Postat August 24, 2018 Acum 41 minute, fluffy37 a spus: Citind azi dimineata topicul asta mi-am adus aminte de 23-24 august.....anii 80. Luati de la liceu si dusi la defilari tampite care se incheiau invariabil cu mersul pe malul Timisului ("la plopi") unde toata lumea ii dadea tare cu mici, bere si baie in Timis. M-am dus si astazi la baie ....merg zilnic cand e apa curata, in fiecare vara si ma uit la cei cativa (maxim 20-30 persoane, majoritatea varstnici) care vin in fiecare zi. Mai stau de vorba cu unii cateodata si astazi mi-a spus unul....ieri a fost 23 august. Am stat si m-am gandit un timp...23 august...parca imi spune ceva. Nu, gresit, nu imi spune nimic. draga, noi eram in vacanta in august si niciodata nu ne-a cautat nimeni pe acasa sa mergem la defilari! era un grup de elevi alesi din vara care mergeau la Bucuresti, dar cererea era mai mare ca oferta asa ca nimeni nu a fost dus cu japca! Link spre comentariu
hpavictor Postat August 24, 2018 Partajează Postat August 24, 2018 PAL sau SECAM , decizie politica ... http://www.rador.ro/2018/02/08/pentru-televiziune-s-a-adoptat-un-sistem-mixt-pal-secam/ Link spre comentariu
Vizitator Postat August 24, 2018 Partajează Postat August 24, 2018 (editat) Acum 28 minute, Marele Savant a spus: draga, noi eram in vacanta in august si niciodata nu ne-a cautat nimeni pe acasa sa mergem la defilari! era un grup de elevi alesi din vara care mergeau la Bucuresti, dar cererea era mai mare ca oferta asa ca nimeni nu a fost dus cu japca! Mea culpa, confundasem 23 august anii 80 cu 1 mai anii 80...desi era tot aia, in facto.... Editat August 24, 2018 de fluffy37 Link spre comentariu
gauss Postat August 24, 2018 Partajează Postat August 24, 2018 (editat) Decizie ? ... cam mult spus . Adica am fost de acord , desi nu ne - a intrebat nimeni . Am mai scris pe la fostele bodegi ... tatal meu a avut unul din primele 10 televizoare din Romania . Nu existau ( inca ) emisiuni nationale , receptiona programul rusesc cu o antena yagi cu 3 elemente , suita pe un catarg " sanatos " ... in majoritate filme cu soldati sovietici care zdrobeau hoardele fasciste , si cazaciocuri si coruri ... cred ca era un fel de Programul 2 de la romani ... Postul principal se prindea mai rar , si trebuia rotita antena ... P.S. - pentru dl. Victor , ... s - a postat intre timp . P.P.S. - pe la Ploiesti s - au purtat si " tribunele vorbitoare " ... avantaj , oamenii erau numarati si bifati inainte si dupa loisir ... nu prea aveai alternativa . Spre deosebire de defilare , unde te mai " pierdeai " de coloana ... greu , bulevardul avea bordurile pline de oameni de ordine , garzi patriotice , militieni si tot felul de civili cu camasa alba , si pantaloni inchisi la culoare , cu dunga impecabila ... ciudat , militienii erau ( mai ales ) pe langa ei , grupati cate 3-4 . Editat August 24, 2018 de gauss Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 24, 2018 Partajează Postat August 24, 2018 Cred ca am mai spus, dar impresia mea generala a fost ca cu cit o zona era mai departata de capitala, cu atit mai mult toate chestiile politice se transformau in formalitati si erau facute doar pentru a fi bifate undeva! Imi amintesc de un coleg care la toate sedintele de partid se conversa cu portretul lui Ceausescu! de sedinte era mai greu de scapat, pentru ca inteprinderea era in afara orasului si erau oprite toate specialele! sedintele se tineau in aceeasi zi in tot bazinul, exact din acest motiv. Desigur se putea pleca pe jos pina la ocazie, sau alt autobuz local, sau cu cei care venisera cu aoto propriu in ziua aia la lucru! Apropo de scoli, eu am doi ani si in Bucuresti si am fost dusi la o singura ''intimpinare'' cind venea Ceausescu de nustiu unde si la o adunare in centru cu nu stiu ce ocazie, la ambele m-a sarit rindul, deja fiind in anii superiori nu serveam asemenea distractii! Mai des eram solicitati la Zalomit, sa facem figuratie in filme pentru 25 de lei pe zi si distractie cit cuprinde, plus ocazia de a vedea o activitate interesanta si mai ales de a intilni oameni in preajma carora poate nu am fi ajuns! Astfel ma uit cu drag la ''Ioanide'' unde fiind asezat in amfiteatrul facultatii de drept linga un ''legionar'' apar si eu de 2 ori in cadru! Link spre comentariu
gauss Postat August 24, 2018 Partajează Postat August 24, 2018 Depindea mult si de " marimile " locale . Unde erau mai mari in C.C. , atmosfera era mai relaxata . Gen Sibiu . Ma rog , au fost si exceptii ... in centrele industriale mari , unde sefii " supremi " erau rotiti mai des , sa nu prinda " radacini " ... si marile aglomerari muncitoresti erau potentiale necunoscute ... mai ales in ultimii ani de " bunastare " . A se vedea Brasovul ... Sau judete unde erau trimisi cei care calcasera " pe bec " , de obicei alesi de Elena , Bobu sau Dinca . Acolo cureaua avea mai multe gauri , stranse pana se " reabilita " personajul . Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 24, 2018 Partajează Postat August 24, 2018 Acum 3 ore, Marele Savant a spus: -nu erau furturi, doar se oprea o parte din marfa pentru a se vinde la obligatii -stiti ceva, dar partial, nu se trimiteau la Tg. Jiu ci la Bailesti, in Dolj. De afacere a stiut foarte putina lume, si parerea generala a fost ca nu a luat nimeni nici un ban, directorul electromecani a facut niste comenzi fictive pentru a se rezolva rapid altele reale si in spiritul vremii pentru a mentine relatiile de colaborare! in urma anchetei, nu s-au gasit sume nejustificate la cele 3 persoane implicate, ar fi fost pacat sa se compromita, cind se cistiga foarte bine. Si nici cei de la bailesti nu prea aveau bani negri sa platesca. Am lucrat direct in subordinea directorului respectiv ing. sef rezpectiv si parerea mea a ramas pozitiva, de altfel ne intilnim adesea, cu dl. director am fost chiar vecin de bloc, dar acuma s-a muta la petrosani! pot da si nume, dar nu cred ca are vreun rost! -smecherii cu comfirmari fictive se faceau curent, nu aveai de ales, daca nu le asigurai orele de lucru, tonele sau km parcurisi, nu iti veneau la servici! Chiar un director general a spus cindva, ca in bazin conduc soferii, nu inginerii! -stiti tot pe linaga subiect, greva a fost in 1977 nu in 1981, nu eram in zona atunci. -gata, plec cu pisicii la doctor! Imi cer scuze public, m-am gindit la greva din valea jiului, oricum, asa cum am spus in 81 nu eram acolo, am ajuns prin toamna lui 83! Acolo am avut un coleg din Vale, detasat disciplinar pentru ceva chestii intimplate in 77! iar in motru a avut norocul sa ajunga la o inteprindere unde era director un fost coleg de facultate de-al lui, deci a dus-o boiereste si desigur si noi alaturi de el! Link spre comentariu
VAX Postat August 24, 2018 Partajează Postat August 24, 2018 4 hours ago, Marele Savant said: -stiti tot pe linaga subiect, greva a fost in 1977 nu in 1981, nu eram in zona atunci. Greva din '77 a fost in Valea Jiului. La Motru a fost in anul 1981, dupa ce s-a cartelat painea. Minerii cumparau paine cu sacii, sa creasca porci la cotetele de la marginea orasului (acolo unde scria "Ceausescu si Minerii"). Cam dezinfosmati lumea, tovarase savant, cocolositi adevarul. Interesati-va la cei care erau in Motru in vara lui '81 si sa ne povestiti cum a fost. Link spre comentariu
gauss Postat August 24, 2018 Partajează Postat August 24, 2018 La Ploiesti painea nu statea mai mult de 10 minute in raft . Lumea o astepta cu orele . Chiar si dupa ce s - a limitat la 2 buc . de cumparator , tot vedeai biciclete cu desagi si saci de rafie ce nu se gaseau in comert , prin care se zareau franzelele de 3,60 lei . Intermediara era rara , fiindca continea mult " material " , se scosese de prin 1986 ... Navetistii rurali faceau turul orasului , in zilele libere , pana adunau 2 saci ... cum erau ture la schimb in petrochimie , si la alte acareturi , spectacolul era zilnic . Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 24, 2018 Partajează Postat August 24, 2018 Acum 22 minute, VAX a spus: Greva din '77 a fost in Valea Jiului. La Motru a fost in anul 1981, dupa ce s-a cartelat painea. Minerii cumparau paine cu sacii, sa creasca porci la cotetele de la marginea orasului (acolo unde scria "Ceausescu si Minerii"). Cam dezinfosmati lumea, tovarase savant, cocolositi adevarul. Interesati-va la cei care erau in Motru in vara lui '81 si sa ne povestiti cum a fost. Se poate observa ca am revenit inainte de a-mi atrage cineva atentia si mi-am cerut scuze in mod public! Tocmai am primit un receptor comandat pe ebay si eram cu gindul la el! oricum piinea o cumparau pe bani, deci puteau face exact ce doreau cu ea, inclusiv sa o dea la porci! Altfel, in perioada in care a mocuit acola, pina pina revolutie, magazinele tot aproape goale erau, totul ''se dadea'' imediat ce sosea masina, iar intotdeauna cind venea cineva pe la noi pentru mai multe zile, sotia isi lua citeva zile libere pentru a sta pe la cozi pentru a putea incropi ceva decent de pus pe masa! Piinea era disponibila cam tot timpul atit in oras cit si la inteprinderi, se dadeau mazim 4 piine de persoana, puteai lua de cite ori doreai! Cind a intrat lumea peste gestionarii din magazine, in 89 desigur, imi amintesc ca in magazia librariei au fost gasite si scoase la vinzare sute si sute de titluri de carti, inclusiv cele doua volume despre tv. cu circuite integrate romanesti aparute mai prin 80-82! ''Libri'' cum era numit, se lauda tot timpul ca el nu este vinzator de carte, el este librar si ''difuzeaza'' cartea cui considera el necesar! Link spre comentariu
VAX Postat August 24, 2018 Partajează Postat August 24, 2018 Pai domnul Draghescu era scula mare, isi facuse din librarie magazin propriu. Asa era si in Craiova in anii '80 (de deraiere a regimului). Cu toate, nu numai la carti. Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 24, 2018 Partajează Postat August 24, 2018 totusi, in Craiova, la Casa Cartii, se gaseau in primele zile de la aparitie, cam tot ce se tiparea in epoca! si desi era mai incomod, functiona binisor si ''cartea prin posta''! De Libri ma lipeam extrem de rar (in schimb, de la Maricica aveam acces la discuri straine sau tv. alb/negru!), dar aveam suficiente cunostinte comune ca sa procur ce aveam nevoie, plus desele delegatii in bucuresti unde erau multe locuri de unde se puteau cumpara carti inclusiv ''Libraria tehnica'' de linga Podul Izvor! Link spre comentariu
icar Postat August 25, 2018 Partajează Postat August 25, 2018 Eu nu am avut TV color, nici nu m-am agitat sa cumpar, ce drac sa vad la el, omagiile duminicale?? De asimilarea tuburilor color, am auzit si eu din birfele vremii. Milioanele alea nu sunt deloc cu cintec, ci sun delapidari facute, pe bune, de motanul Felix, ca si de Becali de altfel. Ma mir cum pun unii botul la tot felul de paracovenii debitate de Antena 3! Auzi, dosar scris prin influienta telepatica! Te crucesti nu alta! Pai, daca nu era adevarat, de ce, turnatorul la securitate, a tot taraganat procesul?? Cind i-a ajuns cutitul la os, si- adat demisia din parlament, dosarul fiind mutat dela ICJC, la tribunalul Bucuresti, apoi iar s-a ales senator, iar mutat dosarul la ICJC, cu toate aminarile si rejudecarile de rigoare!! Timpul trecea si se apropia amnistia!!! Si nu e numai el, dar e cel mai cunoscut. Antena a platit acei bani legal. Ca alte televiziuni nu au platit, si nu platesc in continuare, e o treaba ilegala, dar de ea nu se ocupa nimeni, se asteapta amnistia financiara. Quote noi eram in vacanta in august si niciodata nu ne-a cautat nimeni pe acasa sa mergem la defilari! Nici nu te cauta! Dar, la terminarea cursurilor, directorul iti amintea, sub amenintarea ca nu te inscrie in anul urmator, ca pe ziua de ...trebuie sa fii la Flamura Rosie, pentru pregatire. Apoi, cei ce luau admiterea la liceu, erau amenintati cu neinscrierea, daca nu se prezentau la pregatirile pentru defilare, asa ca plutonul era facut in cea mai mare parte din boboci! Quote tot vedeai biciclete cu desagi si saci de rafie ce nu se gaseau in comert Sa-mi fie iertat, in acea vreme, porcii se cresteau cu piine semi si neagra, cumparat cu sacii! Si stiu despre ce vorbesc, am locuit o vreme in Magurele. Link spre comentariu
gauss Postat August 25, 2018 Partajează Postat August 25, 2018 (editat) Si ? ... ce - are una cu alta ? Eu am scris ce am vazut ... daca credeti ca nu mai am memorie , sau mint ... ma lasa rece . Situatiile nu erau la fel peste tot . E bine sa nu vorbim in dreptul altora. Judetul Prahova a avut o situatie speciala , defavorabila . A fost judetul cu cea mai mare populatie din tara , si cel mai industrializat . Petrochimia . constructiile de masini , Uzina militara Plopeni , sucursala Baicoi , uzina 1 Mai de utilaj petrolier , IUC - utilaj chimic , DERO , zeci de exploatari petroliere, schele peste tot . Rafinarii la Campina , C,P. Brazi , cel mai mare din tara , C.P. Teleajen . minerit , MEFIN Sinaia ... as putea scrie pana mi se termina bateria de la laptop . Judeteana de partid a hotarat sa se scoata painea neagra si intermediara .. am scris CLAR , am dat si anul . Stau in Ploiesti din 1966 , ar trebui sa stiu ce si cum . Mania asta a contrazicerii ... Am si foto ... si de la revolutie , cu alimentara partidului , ale militiei si securitatii , ale judetenei ( Casa Alba) , devastate , cu podelele pline de cafea calcata in picioare , ciocolata , salam de Sibiu , strivite si maruntite ... , cartuse de BT din ala bun , sapunuri unguresti etc . ... nimeni n - a furat nimic , doar au fost distruse . Au vrut sa puna si foc ... provocatorii au fost impiedicati , lumea striga " sant si vor fi ale noastre ! " . In fine ... scrie si crede fiecare ce vrea . Am trecut de mult de faza controverselor ... Editat August 25, 2018 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate