Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

37 minutes ago, Ion_Bumbu said:

Despre locomotivele electrice eu stiu ca la Craiova s`a produs doar varianta ASEA Co-Co de 5100KW.

Rade-Koncar erau facute de sirbi tot dupa licenta ASEA in configuratie Bo-Bo de 3000KW.

Din auzite aparitia lor pe liniile noastre ar fi fost ca urmare a unui barter, 2 romanesti contra 3 sirbesti.

Blocul de otel...tare greu imi vine a crede ca blocul motor Sulzer facut la Resita era din otel, era un bloc clasic cu pereti grosi turnat din fonta.

Da, arborele cotit era din otel si punea probleme se uzinare.

Prin `77 am avut ocazia sa vad primul microscop electronic cu microanalizor de elemente la facultatea de Chimie din Timisoara.

Era japonez, firma JEOL si de atunci deja nu mai era asa un mister un componenta unui aliaj.

Aici , pe forum , mai se gasesc oameni care stiu " cate ceva " ... Contribui si eu cu o informatie , apropo de locomotive ... cu multi ani in urma , s - a facut un barter cu R.P. Chineza ... noi am primit bombardiere bimotoare HONG - 5 , copii de Iliushin IL - 28 , si am dat la schimb locomotive . Nu stiu " rata " de schimb , dar informatia este 100 la suta adevarata si corecta !

Link spre comentariu
15 hours ago, VAX said:

Dar tot cinstit trebuie sa recunoastem ca si averile bogatanilor expropriati la introducerea comunismului n-au fost facute prin munca, ci tot prin furturi de la stat (inginerii financiare), sau de la niste amarati care nu se puteau apara.

Rusine!

La colectivizare, cand s-au luat boi, vaci, pluguri, oi... si ce mai aveau taranii muncitori prin curte, bine a facut "statul"?

Sunteti inca multi d-astia? N-ati murit?

Mai bine stateai unde ai stat in ultimul an. 

Doua insulte aduse natiei romane, emise de doi "colegi" de forum:

1. Aia de au infundat inchisorile in anii 50-60 au meritat-o pentru ca au facut politica.

2. Aia de au fost dezproprietariti de "stat" sigur aveau averea din furturi. 

Rusine, insultati o natie intreaga cu aberatiile voastre!

Link spre comentariu

Totuși ...să nu crezi că aia(bogătașii/politicienii) de atunci erau diferiti  de cei de acum...

Erau la fel ...poate mult mai haini și mai avari ca aștia de azi! Așa  că nu-i mai ridica tu în slăvi ...că nu ține!

Sigur...au fost și mulți nevinovați care au căzut  victime tăvălugului istoriei , dar, să  nu uităm că multi din bogații de atunci, și-au  atras ura celorlalți tocmai prin comportamentul lor ...prin atitudinea lor  sfidătoare, față de ceilalți !

Și ca să revenim în zilele noastre...câți din ăștia care le luați apărarea celor de atunci ( a clasei politice de atunci și bogaților ...care conduceau România)  nu ați face la fel(dacă ați avea ocazia) și cu ăștia îmbogățiții ...care ne conduc acum?!

A ...acum e altceva !? ....da, vă înșelați !

Editat de elmar
Link spre comentariu
3 hours ago, Thunderer said:

Sunteti inca multi d-astia? N-ati murit?

Mai bine stateai unde ai stat in ultimul an

Cap ai, minte ce-ti mai trebuie !

Mai "desteptule", comunismul l-au introdus unii care nu erau romani. A fost creatia lor, atat in privinta teoriei (ideologia), cat si punerea in practica. Pe ei sa-i iei la intrebari, nu sa zbieri ca apucatul la noi. N-o faci pentru ca esti las, ca majoritatea celor care ne acuza de comunism. 

Iar afirmatia ca in regimul burghezo-mosieresc averile s-au facut tot necinstit este cat se poate de adevarata. Doar nu o zici ca mosierii au fost oameni de stiinta si s-au imbogatit prin aplicarea unor inventii proprii. Aia care au creat comunismul asta au avut in vedere, sa-i beleasca pe mosieri si sa le ia averea. I-a durut in spate de drepturile saracilor. Le-au creat saracilor niste avantaje ca sa se foloseasca de ei, sa poata sa-i dea la grinda pe mosieri.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări