Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Traiasca 22 decembrie, ziua eliberarii patriei noastre de sub jugul .... Nu mai conteaza, tot nu s-a achimbat nimic! Ceausescu era totusi mic copil pe linga Dragnea. Cei ce uita trecutul, merita sa-l retraiasca.

Barem atunci era cald, dupa meeting mergeai la un mic, o berica... Acu' , de 1 Decembrie, iti ingheata picoarele si se racesc micii. Dar tot e un avantaj, berea e rece!

Pentru cei ce nu au prins momentul.

Editat de icar
Link spre comentariu
4 hours ago, icar said:

Traiasca 22 decembrie, ziua eliberarii patriei noastre de sub jugul .... Nu mai conteaza, tot nu s-a achimbat nimic! Ceausescu era totusi mic copil pe linga Dragnea. Cei ce uita trecutul, merita sa-l retraiasca.

Barem atunci era cald, dupa meeting mergeai la un mic, o berica... Acu' , de 1 Decembrie, iti ingheata picoarele si se racesc micii. Dar tot e un avantaj, berea e rece!

Pentru cei ce nu au prins momentul.

Am retrait cu muuulta placere ziua de 23 August..avand zi libera...de la serviciu,am fost la...padure...mici,bere...ca pe vremuri !:cadou La ''defilare'' nu ma chemat ...nimeni !:ewryt45w

Link spre comentariu

Pentru popor ziua de 23 August nu mai avea o semnificatie politica. Se mergea dimineata la defilare (care se incheia pe la ora 11), o formalitate facuta formal, dupa care se mergea in parc, la bere si la gratarele cu mici. Am cateva poze pe diapozitiv color (ORWO UT18) in parc (Romanescu - Craiova), de 23 august (cred ca prin anul 1981), dar nu dau de ele (trebuie sa fie prin casa) si nici nu am cum sa le scanez, ca vi le-as arata. Lume multa, fum de la gratare ca la razboi. Lumea se bucura, traia momentul.

Link spre comentariu

Exagerati !  Atunci se fura mai putin ca acum si productia era controlata, cat de cat. Era in vigoare pedeapsa cu moartea, pentru pagube aduse statului mai mari de un milion de lei. Ii impusca intr-un poligon subteran de la Jilava, asa am auzit. 

S-a trait si atunci tot ca acum, la nivel de salariat obisnuit. Lozincaraia era alta.

Link spre comentariu

Poti scana diapozitive. Cauti un aparat foto, le pui in lumina puternica si faci poza.

Te chinui un pic cu focalizarea, dar se poate.

IN rest asa o fi cum zici, nu se fura, din ce am inteles nu gaseai la magazin sa cumperi corniere si altele profile, dar mai toata lumea isi inchidea balconul.

Nu fura, doar "lua" de la fabrica.

Link spre comentariu
Just now, Sharky said:

Poti scana diapozitive. Cauti un aparat foto, le pui in lumina puternica si faci poza.

Te chinui un pic cu focalizarea, dar se poate.

IN rest asa o fi cum zici, nu se fura, din ce am inteles nu gaseai la magazin sa cumperi corniere si altele profile, dar mai toata lumea isi inchidea balconul.

Nu fura, doar "lua" de la fabrica.

Nu aveai cum sa furi ceea ce iti apartinea. Totul era al intregului popor. Ai uitat ce zicea maistru'! :85

P.S. Ai mai smecheri aveau chedere de la autobuze la balcon. 

Link spre comentariu
Acum 1 oră, VAX a spus:

Pentru popor ziua de 23 August nu mai avea o semnificatie politica. Se mergea dimineata la defilare (care se incheia pe la ora 11), o formalitate facuta formal, dupa care se mergea in parc, la bere si la gratarele cu mici. Am cateva poze pe diapozitiv color (ORWO UT18) in parc (Romanescu - Craiova), de 23 august (cred ca prin anul 1981), dar nu dau de ele (trebuie sa fie prin casa) si nici nu am cum sa le scanez, ca vi le-as arata. Lume multa, fum de la gratare ca la razboi. Lumea se bucura, traia momentul.

din amintirile mele, in parcul din craiova, erau 3 locuri inde existau restaurante si se vindeau mici, nu imi amintesc sa fi vazut lumea cu gratare in parc, poate mai spre hipodrom sau spre cimitir, dar in parcul propriu zis, personal nu prea imi amintesc de gratare private, dar desigur, au trecut citeva decenii si amintirile se mai estompeaza! dar nici nu aparuse moda, nici mici neprajiti nu prea circulau prin epoca!

Acum 29 minute, VAX a spus:

Exagerati !  Atunci se fura mai putin ca acum si productia era controlata, cat de cat. Era in vigoare pedeapsa cu moartea, pentru pagube aduse statului mai mari de un milion de lei. Ii impusca intr-un poligon subteran de la Jilava, asa am auzit. 

S-a trait si atunci tot ca acum, la nivel de salariat obisnuit. Lozincaraia era alta.

ca o paranteza, prin 89-90 se aduceau cam 5 tv color pe luna in Motru, iar eu aveam numarul 2300 si ceva! nici macar pe sub mina nu se dadeau, toata lumea stia cind pleca ''Maricica'' dupa marfa si astepta masina sa soseasca, deci se vedea exact ce si cit se descarca! desigur, cunoscatorii stiau ca masina facea mai intii un popas la depozitul de mobila de la intrarea in oras, unde lasa marfa adusa cu dedicatie! 

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu

Se furau nimicuri, nu se puteu face mari afaceri. Multi au avut la serviciu fel de fel de piesaraie si n-au luat acasa pentru ca stiau ca nu le pot valorifica. Cand s-au schimbat vremurile si totul a fost pus sub control stict, le-a parut rau ca nu si-au facut stocuri cand se putea. 

Lucrurile au degenerat in anii '80, mai ales dupa vizita lui Gorbaciov, cand securistii au fost instiintati ca trebuie sa pice sistemul si sa se treaca la capitalism (de colonie). Capitalizarea unora s-a facut in anii '80.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări