maxente Postat August 22, 2018 Partajează Postat August 22, 2018 (editat) Am o nelamurire la schema de mai jos, daca rezistenta R17 este cumva de 330R. Pagina, de unde s-a scanat, a fost avariata rau. Daca are cineva schema asta mai bine scanata, va rog sa o atasati. Multumesc. Editat August 22, 2018 de validae Link spre comentariu
Vizitator Postat August 22, 2018 Partajează Postat August 22, 2018 Pt simetrie ar trebui egala cu R13. Zic si eu. Link spre comentariu
Marian Postat August 22, 2018 Partajează Postat August 22, 2018 Nu vad de ce ar avea alta valoare fata de R13. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 22, 2018 Partajează Postat August 22, 2018 Naim 250 are valori diferite la rezistentele din bazele prefinalilor. Si niste condensatori nepolarizati tot de valori diferite. Aici mai mult ca sigur ambele au 330R. Link spre comentariu
maxente Postat August 22, 2018 Autor Partajează Postat August 22, 2018 Asa ma ganedeam si eu ca rezistenta aia ar trebui sa aibe valoarea celei de sus, da nu eram sigur. Schema e o vechitura si nu m-as fi deranjat cu ea, da' am un prieten care nu mai scap de el, ca i-a placut lui cum a sunat schema asta pe vremuri cu faimoasele 2n-uri, etc, etc. M-a speriat sa ii desenez un cablaj si sa il fac in cateva exemplare la fabrica. Multumesc pentru raspunsuri. Link spre comentariu
George Postat August 22, 2018 Partajează Postat August 22, 2018 Dupa cum se vede schema seamana foarte mult cu cea de mai jos, iar valorile acelor rezistente sunt egale. Link spre comentariu
ex.escu Postat August 22, 2018 Partajează Postat August 22, 2018 Dupa ce s-a stabilit valoarea la 330 ohm, se poate incerca introducerea unui circuit paralel 1n4001 cu 100ohm in emitorul lui T9 (dioda Baxandall),eventual alimentarea diferentialului cu un gcc de 2ma din 12 v stabilizati cu zennerul de 12v(R6 marita la 2,7kohm/0,5w ,D1 in paralel cu 220uf,2 diode 1n4148 in serie in locul lui D1,R2 se modifica la 270 ohm) ,observati ce se obtine. Link spre comentariu
hpavictor Postat August 22, 2018 Partajează Postat August 22, 2018 Acum 6 ore, maxente a spus: Am o nelamurire la schema de mai jos, daca rezistenta R17 este cumva de 330R. Pagina, de unde s-a scanat, a fost avariata rau. Daca are cineva schema asta mai bine scanata, va rog sa o atasati. Multumesc. Uite varianta românesca : Schema cu pricina este un amplificator profesional Unitra , dupa o licenta japoneza ( Pioneer ) . A fost popularizata excesiv in domeniul constructiilor diy si cele de popularizare a stiintei la sate si comune in epoca comunista in revistele de profil din tarile comuniste , dar fiind destinat sonorizarii garilor sau stadioanelor , nu a fost bine vazut de amatorii de HiFi . Este o schema low cost , tipica pentru anii '65 -'75 . Poti sa-l rogi pe prietenul tau simulatoristul de scheme audio ( marele maestru @dudica ) sa te ajute in aceasta privinta . Mult succes si auditii placute ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum