Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Multi band receiver MBR-7

Marele Savant

Postări Recomandate

Deoarece aveam nevoie de un receptor fara nimic digital prin el, am ales si comandat receptorul din link. Folosit desigur dar vinzatorul zice ca este functional in totalitate, va sosi probabil la sfirsitul saptaminii, simbata, ca pe aici lucreaza posta si simbata.

https://www.radiomuseum.org/r/steepleton_multi_band_receiver_mbr_7.html

Ceva pareri, cunoste cineva produsul sau firma producatoare?

Multumiri, Emil

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marele Savant

5

• nelu F

2

• hpavictor

1

• QQme

1

Top autori în acest subiect

Sint sigur ca Grundig e mai bengos, eram curios de producator, nu mi-e cunoscut, desi receptorul pare a fi produs ''pe vremea mea''! l-am luat de oftica, am vazut unul duminica dupa amiaza intr-o vitrina de consignatie si luni pe la 10 deja era vindut, asa ca m-am ambitionat mai mult aiurea si am luat unul de pe ebay!

Link spre comentariu

A ajuns ieri si mi-a dat ceva emotii. Receptiona prost pe scurte (2-22mhz in doua subbenzi) si ultrascurte, peste asteptari medii si lungi! inainte sa-i fac retur, am avut o prsimtire venita din negura veacurilor si i-am desfacut capacul! Exact cum am gasit pe vremuri in tara, datorita invirtirii repetate, antena telescopica s-a desfacut din surubul de la baza si proprietarul, plin de talent a lipit-o de cu adeziv sanatos, izolind bine antena de firul care pleca pre pcb. Dupa curatare si prinderea in surubul care era la vedere pe magnetul difuzorului, functioneaza ok. Astazi pe la prinz am auzit chiar ceva rtty si chiar un ssb cu rest de purtatoare in 14Mhz. Iar dupa amiaza-seara intra in mai multe locuri emisiunile pentru strainatate ale rri. Din pacate, cu cei 400Kw care i-au mai ramas, emitatorul romanesc de UL nu l-am receptionat! Aspectul exterior nu este chiar de nota 10, dar merita pastrat deocamdata pentru functionalitate. Pe air band nu am prins nimic, dar voi urmari cind decoleaza ceva de pe aeroportul din apropiere!

Link spre comentariu

The system is currently composed of a "Mini-Whip" antenna, a homebuilt SDR board (as pictured; see here for background) which samples the entire shortwave spectrum and sends all of this via a gigabit ethernet link to a PC, where a special version of the WebSDR server software processes it. The Mini-Whip is based on a design from PA0RDT (google finds it); see some pictures. The active receiving element is about 5 by 10 cm large. Such an antenna only works well with a good grounding; ours is on top of a 20m high building, the upper part of which is all metal.

http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/qrt.html

Link spre comentariu

am 3 rr si niciunul nu receptioneaza statia romaneasca, doar alte 3 statii europene. aici sint intr-o zona foarte joasa (desi la UL difera propagarea fata de VHF/UHF) unde si antenele terestre de tv sint ridicate deasupra caselor cu mult, au amplificatoare, desi emitatorul este la mai putin de 25 de mile distanta! Este si multa poluare electromagnetica in casa de la tot felul de chestii cu surse care mai de care in comutatie, tot felul de retele fara fir si ce o mai fi!

Voi cumpara baterii si il voi testa si in curte, mai la distanta de reteaua electrica.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări