Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparatie pompa apa

Vizitator xrt3

Postări Recomandate

Vizitator xrt3

Salutare dragi colegi!

Am o pompa de apa ruseasca veche la care i s-a ars statorul, un prieten mi-a dat una la fel acelsi model dar mai veche si mai solida care are rupt ceva la o prindere si nu mai merge utilizata. As vrea sa fac din astea doua pompe una buna, deci sa iau statorul de la pompa vecinului si sa il pun la a mea. totusi acesta pare o constructie mai solida, mai trainica. Ar putea sa se intample ceva cu rotorul daca ii pun un stator mai puternic? (Rotoarele par identice)

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

1

• bcristian

1

• Taraxacus

1

• Florinel TV

1

Top autori în acest subiect

Măsoară diametrele interioare ale statoarelor și lungimea (grosimea) pachetelor de tole, dacă nu există diferențe, poți folosi fără probleme statorul uneia cu rotorul celeilalte.

Link spre comentariu

Ce fel de motor este?  de obicei la pompe nu se folosesc motoare periate ci cu rotorul in scurtcircuitAxul rotorului pe ce se sprijină ? de obicei la motoarele periate există 2 suporti cu carcase pt rulmenti, la cele cu rotor in scurt sunt capace cu colivie pt rulmenti. diametrul interior al statoarelor trebuie să fie același sau apropiat. Pune niste poze sau da niste date putere, turatie debit etc.

Link spre comentariu

E probabil o Kama, erau niste pompe care se bagau in put dar nu in apa, motorul era cu carbuni.

Foarte raspandite pana au aparut submersibilele ieftine acum vreo 15-20 de ani.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări