fane Postat August 20, 2018 Partajează Postat August 20, 2018 Ma poate ajuta cineva cu o schema de la sursa unui philips 32pfl3404d/12 nu o gasesec pe nicaieri sursa e model715g3308-1 si cred ca defectul e pe ea tv-ul cind il alimentez se aprinde ledul st-by la comanda on se stinge si atit la com off iar se aprinde masurind sursa in st-by am 5v si pe pinul de onof circa 3,3v in on imi dispare tensiunea de pe comanda respectiv 3,3v devine 0 iar tensiunea de st.by scade la 4v Link spre comentariu
dan-a2 Postat August 20, 2018 Partajează Postat August 20, 2018 Asta nu se potriveste ? Link spre comentariu
Nostalgic Postat August 20, 2018 Partajează Postat August 20, 2018 poate se potriveste asta https://www.manualslib.com/download/1137405/Philips-32pfl3403d-85.html Link spre comentariu
fane Postat August 20, 2018 Autor Partajează Postat August 20, 2018 din pacate nu seamana schemele cu ce am eu am verificat piesa cu piesa si nimic defect a mai ramas ci-ul de pe sursa de 12/24v sa il schimb la sursa asta in on se comanda ambele surse cea se 5v prin tl431 si cea de 12/24 v printrun mosfet pe ci driver ma gindesc ca la on sursa de st by face 3,3v cum am pe placa si in cazul asta masuratorile sint corecte de aceia suspectez ci driver din partea de 12/24 v Link spre comentariu
dan-a2 Postat August 20, 2018 Partajează Postat August 20, 2018 Poate... https://elektrotanya.com/philips_chassis_tpm2.1ela.pdf/download.html Link spre comentariu
fane Postat August 20, 2018 Autor Partajează Postat August 20, 2018 da se potriveste va multumesc dn Dan pentru link Link spre comentariu
fane Postat August 22, 2018 Autor Partajează Postat August 22, 2018 revin cu sursa de la tv-ul din titlu si am ajuns la capat. vreau sa schimb ncp1271 de proba dar nu am decit 1271b iar pe placa am 1271a dupa data sheet difrenta e la oscilator cel cu a merge la circa 60khz iar cel cu b la100khz merg oare inlociute direct Link spre comentariu
orgasmo Postat August 22, 2018 Partajează Postat August 22, 2018 Tipul miezului de ferita utilizat pentru transformator poate face ca utilizarea la 100Khz cu NCP1271B sa aiba un randament foarte scazut. Link spre comentariu
fane Postat August 22, 2018 Autor Partajează Postat August 22, 2018 am sa mai caut poate gasesc cu a si asa nu mai risc nimic Link spre comentariu
orgasmo Postat August 22, 2018 Partajează Postat August 22, 2018 In link https://streamable.com/zjay8 comportamentul la 100khz, 60Khz, 12Khz a unui transformator cu miez de ferita. Randamentul maxim il are la 12Khz prin obtinerea tensiunii in secundar cu valoarea cea mai mare. 1 Link spre comentariu
fane Postat August 22, 2018 Autor Partajează Postat August 22, 2018 am incercat sa iau ci de la pincota si acolo pe sait le dau echivalete intre ele nu mai stiu ce sa cred Link spre comentariu
Vizitator Postat August 22, 2018 Partajează Postat August 22, 2018 3 hours ago, orgasmo said: In link https://streamable.com/zjay8 comportamentul la 100khz, 60Khz, 12Khz a unui transformator cu miez de ferita. Randamentul maxim il are la 12Khz prin obtinerea tensiunii in secundar cu valoarea cea mai mare. Aveti scule nu jucarie domnule Victor , asa mai zic si eu, din pacate nu toti ne putem permite..... Link spre comentariu
Vizitator Postat August 22, 2018 Partajează Postat August 22, 2018 8 hours ago, orgasmo said: In link https://streamable.com/zjay8 comportamentul la 100khz, 60Khz, 12Khz a unui transformator cu miez de ferita. Randamentul maxim il are la 12Khz prin obtinerea tensiunii in secundar cu valoarea cea mai mare. Nu te supara, vorbesti serios? Exista randament fara a exista transfer de energie primar-secundar? Acela este un traf special, cu cuplaj slab si cu rezonanta in secundar. Asta inseamna a nu lucra cu osciloscopul, este mai mult decat orbire. Orbul nu vede deci nu iei in consideratie o demonstratie "vizuala" a lui. Aici sub masca dotarii transmiti informatii eronate, nu difera cu nimic de coruperea de minori. Pune oscul in secundar, nu voltmetrul (sau poate fi lasat) si se vor lumina multi credinciosi! Doamne, doar Columb mai pacalea asa indigenii cu margele de sticla. Sunteti depanatori, acordul secundarului trafului de linii pe o armonica ce va spune? Dar bobina de armonica a treia de pe traful de linii tv A-N? CITAT:Durata cursei inverse (12 µs) este dată de condensatorul de întoarcere echivalent C124 în paralel cu C125 şi de inductanţa bobinelor de deflexie, precum şi de capacitatea parazită a bobinei de înaltă tensiune (bobina de FIT) raportată la primar. Datorită acestor elemente, pe durata cursei inverse apar oscilaţii sinusoidale cu f0=41,67 KHz, folosite pentru întoarcerea fasciculului de electroni. În afară de oscilaţia liberă pe aproximativ 42 KHz, în timpul cursei inverse mai există o oscilaţie liberă cu o frecvenţă determinată de inductanţa de dispersie a transformatorului de linii şi capacitatea parazită a bobinei de FIT. Este recomandabil ca frecvenţa acestei oscilaţii să fie de aproximativ 2,8 ori mai mare decât frecvenţa oscilaţiei libere (deci de aproximativ 120 KHz), motiv pentru care se numeşte ”oscilaţie de armonica a 3-a”. În primarul transformatorului de linii tensiunea oscilaţiei de armonica a 3-a are o amplituine de aproximativ 25 % din amplitudinea tensiunii de pe condensatorul de întoarcere VCi. Deoarece cele două tensiuni se adună ca în figura 4.27, a, rezultă un impuls de tensiune cu amplitudinea cu 10 – 15 % mai mică decât VCi, ceea ce constituie un avantaj pentru funcţionarea tranzistorului final T103. În secundarul de înaltă tensiune al transformatorului de linii, tensiunea oscilaţiei de armonica a 3-a se adună cu impulsul sinusoidal VFIT ca în fig. 4.27, b. Va rezulta un impuls mai îngust, dar de amplitudine mărită cu amplitudinea oscilaţiei de armonica a 3-a din secundarul de FIT. Astfel, tensiunea de FIT obţinută are valoare sensibil mai mare, pentru acelaşi rapost de transformare între secundarul FIT şi primar. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 23, 2018 Partajează Postat August 23, 2018 Nu prea e traf ala la care aplici dreptunghi in primar si obtii sinus in secundar. Cuplajul slab face ca sa fie transfer de energie in secundar dar se vor incarca capacitatile parazite. Rezonanta face ca la anumite frecvente amplitudinea sa fie max, nu are a face cu randamentul. Elementele reactive nu consuma (doar rezistentele lor de pierderi). Am folosit montajul cu IR2153 cu care am pus pozele de la sursele rezonante si iata un film. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 23, 2018 Partajează Postat August 23, 2018 On 8/22/2018 at 12:12 PM, fane said: revin cu sursa de la tv-ul din titlu si am ajuns la capat. vreau sa schimb ncp1271 de proba dar nu am decit 1271b iar pe placa am 1271a dupa data sheet difrenta e la oscilator cel cu a merge la circa 60khz iar cel cu b la100khz merg oare inlociute direct Merge 1271b de proba, daca vrei cu A, asta de pe okazii stiu ca pune poze reale https://www.okazii.ro/ncp1271a-ncp1271-sop8-a185972513 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum