Vizitator viobio Postat August 20, 2018 Partajează Postat August 20, 2018 (editat) Acum ceva timp am primit pentru repunere in functiune două amplificatoare Dual CV120 , ambele defecte , cite un canal mort . Cerința a fost ca unu din ele să rămână in stare cit mai autentică , un CV120 a devenit donator de semiconductori pentru celalalt . Donatorul a fost si el repus in functiune cu alți tranzistori in etajul final si modificarea circuitului care monitorizează temperatura radiatorului , implicit curentul de repaos , pentru repunerea in functiune a donatorului am folosit urmatorii tranzistori Driver MJE350 Superdiodă cu MJE340 Prefinali BD441/BD442 Finali 2SC3281/2SA1302 , tranzistori Toshiba old school , din recuperari . CV120 are o problemă de executie , radiatorul este tot timpul cald , circuitul care " regleaza" curentul de repaos practic nu reglează nimic , acel circuit este format din doua diode , un termistor , un semireglabil , problema este că nici o diodă sau termistorul nu sunt montate pe radiator să monitorizeze temperatura , etajul final lucrind si cu curent de repaos mare radiatorul ajunge la 45..50 grade destul de repede.. Donatorul a fost dotat cu un circuit superdiodă , tranzistorul MJE340 fiind montat pe radiatorul tranzistorilor finali , cu această modificare etajul final beneficiază de un reglaj eficient al curentului de repaos , radiatorul nu se mai încălzește excesiv . Schema la definitie mare se poate descărca de aici https://www.hifiengine.com/manual_library/dual/cv-120.shtml Un sfat , acest amplificator nu are nici un fel de protectie la apariția curentului continuu pe iesire , există o așa zisă protrctie dar acționează doar la cresterea excesivă a temperaturii radiatorului , două termocuple care deconectează incintele , ar fi bine ca in serie cu incintele să montați sigurante . Editat August 20, 2018 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 26, 2018 Partajează Postat Octombrie 26, 2018 Un mic detaliu: pune semireglabil-ul din superdioda intre B-E si nu B-C...prietenii stiu de ce Nu e pacat de acei tranzistori japonezi pentru aceasta vechitura ? Eu i-as folosi in ceva de clasa mai superioara indiferent cate perechi am disponibile. In rest, arata bine Link spre comentariu
vigu34 Postat Iunie 11, 2019 Partajează Postat Iunie 11, 2019 Felicitari pentru munca depusa si pentru rezultate! Am scris cu ceva intarziere pt ca acum sunt si eu posesorul acestui amplificator, care bineinteles necesita putina atentie. Intr-adevar este o "vechitura" dar nu orice "vechitura". Din fericire as zice eu la noi nu sunt apreciate. Dl. Faust2018 as avea si eu cateva intrebari daca aveti disponibilitatea: 1) Care ar fi diferenta din punct de vedere al sunetului intre versiunea originala si cea modificata de dvs. cu tranzistori japonezi? 2) V-ati gandit sa inlocuiti si uA709 cu ceva gen NE5534 sau TL071? 3) la ampliful meu, dupa o inspectie vizuala amanuntita am facut si un test de functionare. Este functional dar cand intrerup alimentarea pe unul din canale apare un soi de oscilatie un tiuit timp de 2-3 secunde. Multumiri! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 11, 2019 Partajează Postat Iunie 11, 2019 1 oră în urmă, vigu34 a spus: Felicitari pentru munca depusa si pentru rezultate! Am scris cu ceva intarziere pt ca acum sunt si eu posesorul acestui amplificator, care bineinteles necesita putina atentie. Intr-adevar este o "vechitura" dar nu orice "vechitura". Din fericire as zice eu la noi nu sunt apreciate. Dl. Faust2018 as avea si eu cateva intrebari daca aveti disponibilitatea: 1) Care ar fi diferenta din punct de vedere al sunetului intre versiunea originala si cea modificata de dvs. cu tranzistori japonezi? 2) V-ati gandit sa inlocuiti si uA709 cu ceva gen NE5534 sau TL071? 3) la ampliful meu, dupa o inspectie vizuala amanuntita am facut si un test de functionare. Este functional dar cand intrerup alimentarea pe unul din canale apare un soi de oscilatie un tiuit timp de 2-3 secunde. Multumiri! Nu am făcut diferența intre sunetul cu tranzistorii japonezi si sunetul cu tranzistorii inițiali . Dacă se folosesc alte integrate , trebuiesc facute modificări în schema , cablaj , valori componente . Oscilația este cauzată de condensatori bolnavi , la cât este de vechi.....trebuie făcut un recap . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum