Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor CNC Acctek 2030-3

my self

Postări Recomandate

caut tehnic in gradul sa ma ajute la instalarea  unui cnc chinezesc . doresc sa folosesc acest cnc pentru debitat si gravat pal melaminat si mdf. soft-ul cu care a venit acest cnc este nc studio 10. 

sunt dispus sa platesc pentru asistenta tehnica.

multumesc.

adresa de email este [email protected]

Link spre comentariu

buna ziua , 

revin la acest post deoarece in timpul care a trecut situatia s-a schimbat . nu cu mult. am inceput sa invat gcode si ma joc in fiecare zi cu cnc .ori il stric ......astazi am taiat primul meu patrat cu adancime de 5 mm. chiar am reusit sa ii dau adancimea corecta. si coordonatele x si y corecte. citeva date despre cnc -ul meu

made in china ACCtek AKM 2030-3

masa de taiere 3000 x 2000 ;

3 heads in care se pot monta 3 scule diferite 

axele sunt controlate cu motoare cu pinion si cale de rulare cu dinti ;

masa de taiere cu vacuum

control electronic weyhong 

soft livrat NCstudio 10 si artcam.

problema de care ma lovesc acum este urmatoarea. nu reusesc sa schimb scula de taiere fara sa aduc masina la machine origin . daca ii fac aceasta calibrare in gcode comanda este g28 , pierd informatiile despre workpiece origin . daca tai din softul ncstudio nu e problema ca aleg scula din soft si ii dau sa taie. problema e cind vreau sa ma integrez cu alte softuri . cind export de exemplu din artcam in gcode , prima comanda din fisier este T2M6 adica alege scula 2. in acest moment masina se opreste si spune ca nu poate merge mai departe pentru ca nu a fost ...backed to origin. 

daca rezolv problema o sa scriu aici.

o seara buna.

Link spre comentariu

buna ziua , 

asa cum am promis incerc sa scriu mai multe despre primele mele experiente cu CNC

am reusit aseara sa tai o inimioara . la x si y si z corect . multi ar spune ca ce mare realizare e asta . pentru mine este . :)

am intrat online cu chinezul care a produs utilajul . in engleza noastra de balta am reusit sa ne intelegem. primul lucru care la facut a fost sa i-mi instaleze un post procesor pentru artcam facut de ei . dupa aia ca prin miracol totul a inceput sa functioneze. hotz chinezu ca el credea ca eu nu vad ce face el acolo . nu stiu daca a uitat sa trimita postu impreuna cu driverele sau a vrut sa ma chinuie putin.

probleme mai sunt . de exemplu cnc meu are 3 heads cu 3 motoare. 2 dintre ele se misca independent de suportul principal , dar cel din mijloc este fix. se misca si el dar in plan orizontal . axa A . pentru a putea freza pe lateralul materialului. e , i daca vreau sa lucrez cu toate capetele cu scule in ele , cele doua de pe lateral trebuie sa aiba scule mai lungi cu H ul materialului . altfel ala din mijloc blocheaza coborarea.

ar mai fi prinderea pe masa . piesele mici nu sunt tinute bine de vacuum . cred ca o sa trebuiasca sa le lipesc cu ceva.

cam atit pentru astazi . maiine e o alta zi . 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări