Vizitator alexman1 Postat August 18, 2018 Partajează Postat August 18, 2018 Va salut cu respect, Am un Blaupunkt tv 32'' led model BLA-32/131-GB-1B-3TCU-UK. Se aprinde ledul rosu si cam atat. Nu raspunde la telecomanda deloc si nici la butonul de stanby de pe el Tensiunile de pe placa de alimentare de 12v si 24V sint ok si cred ca sint probleme cu PCB-ul. Am cautat sa comand unul dar nu gasesc pe ebay. Stiti din alta parte unde as putea gasi? Sau ce componenta e cu probleme pe placa de baza astfel incat sa o schimb? Mainboardul este:CV306H-X .Pe ea mai scrie si: ATV:CV306-306HX10C-LC320DXN-SEU1-4501601-9100 PO:4501601 Rog help.Multumesc anticipat Link spre comentariu
modoran Postat August 18, 2018 Partajează Postat August 18, 2018 (editat) Eu ti-as recomanda sa duci tv-ul la un atelier. Chiar daca gasesti placa pe ebay, nu-i sigur daca softul din ea e configurat pentru ecranul tau. E posibil sa fie de vina chiar softul de pe placa existenta, sa se rezolve cu o simpla rescriere. Editat August 18, 2018 de modoran 1 Link spre comentariu
Florinel TV Postat August 18, 2018 Partajează Postat August 18, 2018 Acum 2 ore, modoran a spus: Eu ti-as recomanda sa duci tv-ul la un atelier. Chiar daca gasesti placa pe ebay, nu-i sigur daca softul din ea e configurat pentru ecranul tau. E posibil sa fie de vina chiar softul de pe placa existenta, sa se rezolve cu o simpla rescriere. Cu o simpla rescriere de soft costa o caruta de bani ca doar nu cresc programatoarele in gradina da la voi totul este simplu dar te gindesti citi bani sau dat pe programatoare plus taxa la stat plus chirie pluc curent ETC.? voi care spuneti aceste cuvinte ieftine habar nu aveti ce spuneti Link spre comentariu
Vizitator Postat August 18, 2018 Partajează Postat August 18, 2018 Care nu e depanator, sa plateasca reparatia celor care au ateliere in acest scop, mi-se pare normal ca fiecare sa traiasca din meseria pe care a invatat-o si o practica. Link spre comentariu
validae Postat August 19, 2018 Partajează Postat August 19, 2018 (editat) Dacă la un TV ce a costat 500 Lei meseriașul cere 200-300 Lei pentru o resoftare, sigur nu merită deranjul.Mai ales că nici nu poți da garanție prea mare la resoftare, iar defectul poate reveni a doua zi..... Dacă prețul resoftării și al diagnozei e de 100-150 Lei, atunci e OK.Dacă însă meseriașul are un singur client pe lună, nu trebuie să caute să-și scoată toate cheltuielile doar pe seama aceluia, fiindcă asta înseamnă că și-a ales comple greșit domeniul de activitate.Poate ar trebui atunci să-și diversifice oferta de servicii, să mai facă de exemplu și ceva diagnoză și resoftare auto, fiindcă mașini SH sunt din ce în ce mai multe și ar avea de lucru la greu.... Editat August 19, 2018 de validae Link spre comentariu
Vizitator alexman1 Postat August 19, 2018 Partajează Postat August 19, 2018 (editat) Daca nu gasesc sa cumpar placa voi incerca eu sa il rescriu. Am sa studiez cum se face si macar asa verific daca era resoftarea sau nu. Daca e placa si nu gasesc pe ebay abia atunci o duc la service...Multumesc Editat August 19, 2018 de alexman1 Link spre comentariu
Vizitator Postat August 19, 2018 Partajează Postat August 19, 2018 (editat) La mine nu conteaza cit e de mare tv-ul sau cit a costat, pentru resoftat i-au 100 de lei, probabil ca daca aveam atelier(celtuieli mai mari), luam 150 lei. In legatura cu diagnoza si resoftarea auto, aveti dreptate.....eu cunosc un coleg care inainte repara telefoane, cind a vazut ca s-au inmultit GSM-urile, a dat-o pe masini, adica si-a luat un aparat "ENIGMA TOOL", pe care a dat 10 000 de euro si cu el a reusit sa faca atitia bani, ca acum are propriul service auto si e mare boier.....Ideia e ca trebuie sa ai si ceva parale ca sa investesti in scule, daca vrei sa mai treci si pe altceva. Ii recomand colegului alexman1 sa-si treaca locatia la profil, ca sa poata gasi un coleg disponibil sa-l ajute cu resoftarea, la un pret decent. Editat August 19, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator alexman1 Postat August 19, 2018 Partajează Postat August 19, 2018 (editat) De unde sint eu in Bistrita e un singur tip care repara tv-uri si face resoftare dar care te cam jupuieste. E cam lacom si nu vreau sa mai hranesc lacomia lui ca fac un pacat.Tot respectul pentru cei care au preturi decente si se si pricep. Eu ma pricep la calculatoare si mare lucru cu resoftarea nu ar trebui sa fie. Cand locuiam in Bucuresti am avut probleme cu centrala termica si i-am chemat pe unii de la care luasem centrala.Ca sa imi schimbe un banal fir de termocuplu mi-au cerut un pret cat un sfert de centrala . Atunci m-am infuriat si i-am trimis acasa. Am studiat doc tehnica a centralei si l-am schimbat de-a lungul timpului de 2 ori. Asa ca treptat invatam de toate-"nevoia te invata". Daca aveti ceva sfaturi despre cum as putea sa fac resoftarea va multumesc anticipat. Editat August 19, 2018 de alexman1 Link spre comentariu
modoran Postat August 19, 2018 Partajează Postat August 19, 2018 Probabil memoria e SPI, nu ? Se programeaza cu CH341A ( asta e cel mai ieftin programator, 30 de lei prin Romania, mai ieftin direct din china ). Link spre comentariu
Vizitator alexman1 Postat August 19, 2018 Partajează Postat August 19, 2018 Multumesc mult.Ma interesez de el sau in aduc din china. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum