Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pic12f675 Step up 5V to 12V dc-dc

Postări Recomandate

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am incercat ,  mi-a iesit ceva dar nu ma multumeste, LED-urile de aprind cam 40% - 50% Cu frecventa de  ~ la 9Khz si  50% duty.    

Tensiunea in sarcina ramane in jur de 10V. Nu am reusit sa fac frecventa dinamica in functie de valoarea citita de pic.  Dar mi-am facut comanda de niste booster-e gata facute, maine ar trebui sa ajunga . 

Link spre comentariu

Salut,

Lucrarea mea pentru diploma de inginer a fost constructia si monitorizarea unui surse de tip boost in configuratie neizolata si reglabila folosind un microcontroller PIC16F876A. Am incercat mult la vremea respectiva sa fac partea de reactie in uC dar nu am reusit si sfarseam astfel cu raspunsuri tranzitorii foarte proaste (reactia nu era suficient de rapida). Atunci am abordat o configuratie  hibrid in sensul ca am folosit un TL494 care facea toata treaba de reglaj + feedback, iar eu ii controlam referinta amplificatoarelor de eroare cu un semnal PWM filtrat cu RC (un fel de DAC relativ ok ca si precizie) si a functionat foarte bine. Asta se intampla prin 2013, dar mecanismul de autoreglare nu e chiar asa de simplu ca principiu.

Daca vrei sa faci direct cu uC, atunci ar trebui sa folosesti uC-uri dedicate ca si asta. In plus e relativ ieftin si te scapa de multe, inclusiv toata partea de feedback + amplificator de eroare o poti face in cadrul uC-ului.  Mai ramane sa il programezi si gata.

Am in plan un proiect cu un astfel de uC doar de dragul curiozitatii si o sa il postez cand e gata, doar ca acum stau prost cu timpul liber.

Mult succes,

Vlad

Editat de Vlad Mihai
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări