Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Girafa mecanica

Florin berdila

Postări Recomandate

Abia din pozele postate de domnul Florin in ultimele zile am reusit sa ma dumiresc...............ma tot miram eu ca domnul Florin face atatea fara sa se omoare.............de fapt,domnul Florin este (cel mai probabil) un sefut pe la o ferma agricola.Are cativa oameni in subordine care ii ridca diverse probleme si domnul Florin cere consultanta aici,pe forum.Nici o problema pana aici.Da' se pare ca lui domnu' Florin i-au crescut cornitze.Si in loc sa multumeasca pt. ajutor si timpul acordat,ii ia la misto pe cei care-l ajuta.Frumos iti sade,domnule Florin.

Editat de alex.cselenyi
Link spre comentariu

Eu am cerut sfaturi nu am zis nimic de rau cum face domnu Bumbu il invit la mine sai arat ce imi iese .com mintea de care zice ,eu nu vreau sa cumpar cum face x si y eu construiesc eu si daca nimi iese .com prima iar continui si tot nu ma las asa care vrea sa ma ajute cu ceva este bine venit care sunt invidiosi sa ramana in banca lor .org mine ma tot ia uni la misto fiindca nu sunt capabili sa faca nu eu iau la misto in fata nu au curaj ca nu leas permite alteratilor

Link spre comentariu

Aici ai un exemplu de cilindru de 12tone cu pompa dubla.

https://www.bizoo.ro/firma/protechrom/vanzare/18117785/cilindru-hidraulic-cu-pompa-dubla-12t

Poti sa suni si sa vorbesti cu ei daca au si mai mici sau poti sa il folosesti lejer pe asta de 12 tone.

Eu am luat de 8tone si nu a costat enorm, undeva pana in 300lei si restul materialelor pana in 200lei pentru ca mai aveam si eu fiare prin curte. Deci am iesit cu o girafa solida, capabila sa ridice greutati serioase nu pocnitoare de-aia din comert cu tevi de 3mm grosime in carne, mult mai ieftin chiar si decat alea la promotie. Nu pot sa pun poze cu ea pentru ca o tin demontata bagata la depozitare.

Cu siguranta consider ca o girafa facuta cu simt de raspundere e mult mai buna decat pocnitoarea aia chinezeasca din comert care are suduri facute de copii de 10 ani si tevile subtiri de zici ca sunt decorative.

Am fost si eu in situatia in care sa aleg de-astea "la promotie" cu 6-700lei, sau sa mi-o construiesc eu fara sa stiu exact daca ies mai ieftin sau mai scump, dar nu banii contau, ci faptul ca am vrut sa ma bazez pe ea. Am folosit-o si asta primavara sa dau jos un motor de pe un passat si sa il pun la loc, si am avut surpriza sa ma trezesc ca a ridicat toata masina de pe capre odata cu motorul in timp ce strangeam la el.

Dar repet iar: girafa aia nu o sa ridice o tona, profilele sunt prea subtiri si bratul prea lung.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Macar dezactiveaza autocorect, ca mai intelege naiba , ce scrieti cu .pe si .org .

Girafa, functioneaza atata timp cat centrul de greutate este in interior mijloc, fata de cadru.

Bratul care se vede in poza este total afara. La cum arata acum, nu o sa ridice nici 100kg. Exact ce v-a spus toata lumea, pe care o blamati ca face misto.

Fizica de clasa a 8-a. Centrul de greutate.

Pe langa asta, daca ridicati ceva care balangane de nebun, o sa aveti nevoie de mult mai mult decat un utilaj care tine 1 tona.

Editat de dorofteius
Link spre comentariu
Acum 55 minute, daniels a spus:

dani_cta, lui ii trebuie un cilindru cu inele pentru articulatii pe ambele capete.

m-am inselat, acum am văzut că e bun

Link spre comentariu

Este exact ce am folosit eu, cred ca de fapt am folosit modelul din link de 12tone, eu cautam de 8tone dar e posibil sa fi luat mai mare, nu mai tin minte pentru ca vorbim de ceva ani si o lucrare care a fost executata rapid. La sarcina de o tona pe distanta din poze cred ca cilindrul de 12tone trebuie folosit, trebuie calculata parghia si lasata marja de eroare pentru socuri + sa fi fie solicitat cilindrul la maxim. Bratul nu o sa reziste dar se poate intari punand inca un profil langa el.

Link spre comentariu

Sacul acesta are 600 am ridicat greutatea Dun fata a tractorului care are 1100 de kg o sa mai fac niste poze pt cei ce cred ca Florin e fraier

Link spre comentariu

Lasa chestiile astea ( gen Florin nu e fraier) . Pune ce ai realizat si vom vedea  ce tehnica ai. Respectul se castga nu se impune ! In cazul nostru se castiga prin tehnica si inovatiile in domeniul tehnic.

Succes si pe viitor si pune poze cu ce mai concepi pe acolo, poate mai vin idei si la altii. Totusi, un pic de modestie nu strica.

Spor la treaba!

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări