Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Girafa mecanica

Florin berdila

Postări Recomandate

30 minutes ago, gauss said:

Comerciantii se lasa de multe ori purtati de fantezie ... cum era invertorul de sudura pe care scria " non - stop 3,25 " ... si intra in fibrilatie cand vedea pachetul de electrozi ...

Awelco :d

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Da ... mi - aduc aminte de " coada " de la firma unde lucram ... mi - a fost greu sa - l fac pe patron sa inteleaga ce si cum . Adica de ce am refuzat sa repar asa ceva . Oricum nu vindea  de genul ... dar facea bani frumosi pe reparatii . A cazut in cealalta extrema , apostrofa pe cei care veneau cu albastru in sacosa ...

Link spre comentariu

florine ! 

iti dau un indiciu de viata, nu conteaza de domeniu,

NU SOLICITI UN DISPOZITIV  MAI MULT DE 60% DIN PERFORMANTE , altfel nu va rezista .

Asa ca vei calcula cam ce trebuie sa suporte ce vrei sa faci.

Link spre comentariu

Fara sa vedem si bratul nu putem sa ne dam bine cu parerea. Din start mie mi se pare foarte firava, aia de la triton are profile de 60mm, a ta pare sa aiba de 50, si uite mai jos o poza cu ce patesc alea din comert cand incerci sa le folosesti la greutatea declarata:

PS: poza e luata de pe net.

Acum vreo 6 ani m-am apucat si eu sa construiesc una, nefiind multumit de modelul de la triton (poza asta m-a speriat cel mai mult). Am facut una IDENTICA cu ce a pus Bumbu acolo. Nu stiu cum, dar e exact aceeasi forma, acelasi profil U in care impinge telescopul, mai multe trepte, cilindru de 8tone cu pompa dublusens. Ca grosime in carne la profile am folosit de 4mm, deci tevi groase, a rezultat un utilaj extrem de greu dar demontabil. Am ridicat masina cu totul cu ea (am tras masina peste motor) si am vazut in ce hal se tensioneaza profilele si totul pe acolo.

Sa ridice 1tona, da, ar putea, conditia este sa fie bratul extrem de scurt, sacul sa fie complet in interiorul bazei, altfel e putin probabil sa tina bratul o tona suspendata.

Ddto05c.jpg

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Rotile sunt din Dedeman sau magazine similare si sunt pentru sifoniere. Acolo de unde le-ai luat pe etichete scrie si ce greutate suporta. In nicin caz 1t.

Link spre comentariu

Nu stiu cat e de mare ”patratul” de la suportul rotii, dar din foto se vede ca teava este cam la jumatate. Probabil este o teava patrata sudata pe generatoare. 
Din cate am inteles structura nu este statica,  vrea sa manipuleze si sa care ceva cu ea. In cazul asta greutatea va oscila si va incarca ”triunghiul” bazei diferit proportional cu oscilatiile care se vor suprapune peste sarcinile de incovoiere. Sudurile si rotile vor fi solicitae serios.

Editat de validae
Link spre comentariu

s-a folosit teava rectangulara de 40 mm ,punct de reper placa unei rotite care are 100/80 mm.Cu asemenea constructie eu nu am curaj sa ridic nici 200 de kg.Mai ales sa si deplasezi .

Link spre comentariu

încă ceva, pentru o structura de felul asta as alege NUMAI profile LAMINATE.

As fugi ca dracu' de tămâie de profilele obținute prin indoire si sudate pe generatoare.

Link spre comentariu

Mai bagat in ceață domnule

Domnilor am comandat un cilindru de girafa de 8 tone spune ei dar .org mine ma intereseaza sami ridice si repejor este ceva mai bun ca cilindru comandat de mine va rog sa ma ajutati si cu acest ridicator ca tot cu ajutorul dumneavoastra am rezolvat si altele mai grele

Link spre comentariu

Nu stiu ce cilindru ai comandat dar daca ai luat cu pompa dublu sens o sa ridice foarte repede, mai repede de atat nu ai ce sa alegi.

Cilindru cu pompa dublu sens inseamna ca ridica si cand dai de maner in jos, si cand il ridici inapoi sus, ridica la orice miscare.

Cu girafa aia nu ridici o tona. O sa se indoaie bratul.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări