Vizitator Postat August 17, 2018 Partajează Postat August 17, 2018 Salut, in PDF tranz si schema unui amplif Azur640 exista diferenta de un punct in emitor final. Care credeti ca este corecta? Link spre comentariu
validae Postat August 17, 2018 Partajează Postat August 17, 2018 (editat) Ambele, doar că în cea din stânga, conexiunile interne capsulei Darlingtonului nu sunt cu punct îngroșat.În cea din dreapta sunt cu punct îngroșat. Se vede că în schema din stânga, rezistența internă din emitor, cea dintre pinii 4 și 5 a fost șuntată extern cu un ștrap, fiindcă rezistența din emitor folosită în schemă este una externă, de exact aceeași valoare....probabil s-a ținut cont de disipația celei interne și de aceea s-a ales una externă. Editat August 17, 2018 de validae Link spre comentariu
sesebe Postat August 17, 2018 Partajează Postat August 17, 2018 Din cite am inteles eu acea rezistenta interna este cam pacatoasa si se cam arde fara ca tranzistorul sa se arda. Link spre comentariu
validae Postat August 17, 2018 Partajează Postat August 17, 2018 (editat) Și contribuie prin căldura disipată pe substrat la o încălzire suplimentară și inutilă a tranzistorului (deși foarte mică), căldură care se poate mai bine disipa extern.Chiar dacă se ardea, ea putea oricum fi șuntată extern între pinii 4-5, așa cum s-a și procedat în schema amplificatorului....probabil constructorul a avut un motiv obiectiv să aleagă asta. Editat August 17, 2018 de validae Link spre comentariu
Vizitator Postat August 17, 2018 Partajează Postat August 17, 2018 Multumesc, cand am scos placa am vazut ca pe cablaj este scurt intre pini. Acum problema este ca mi-e frica sa alimentez dupa ce am inlocuit o pereche de tranz., incerc sa alimentez forta separat cu tensiune crescatoare si sa compar cele 2 etaje (unul nu s-a defectat). Link spre comentariu
Vizitator Postat August 17, 2018 Partajează Postat August 17, 2018 Cam mic radiatorul la cat este traful dar eu oricum nu am mai avut tangenta cu amplif. audio sa fac o apreciere in cunostinta de cauza. Link spre comentariu
sesebe Postat August 17, 2018 Partajează Postat August 17, 2018 Este un amplificator făcut sa redea muzica nu sinusuri pure, de asta radiatorul este mic. Pt ascultat muzica în casa este suficient. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum