Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SAP15N

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sesebe

2

• validae

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ambele, doar că în cea din stânga, conexiunile interne capsulei Darlingtonului nu sunt cu punct îngroșat.În cea din dreapta sunt cu punct îngroșat. Se vede că în schema din stânga, rezistența internă din emitor, cea dintre pinii 4 și 5 a fost șuntată extern cu un ștrap, fiindcă rezistența din emitor folosită în schemă este una externă, de exact aceeași valoare....probabil s-a ținut cont de disipația celei interne și de aceea s-a ales una externă.

Editat de validae
Link spre comentariu

Și contribuie prin căldura disipată pe substrat la o încălzire suplimentară și inutilă a tranzistorului (deși foarte mică), căldură care se poate mai bine disipa extern.Chiar dacă se ardea, ea putea oricum fi șuntată extern între pinii 4-5, așa cum s-a și procedat în schema amplificatorului....probabil constructorul a avut un motiv obiectiv să aleagă asta.

Editat de validae
Link spre comentariu

Multumesc, cand am scos placa am vazut ca pe cablaj este scurt intre pini. Acum problema este ca mi-e frica sa alimentez dupa ce am inlocuit o pereche de tranz., incerc sa alimentez forta separat cu tensiune crescatoare si sa compar cele 2 etaje (unul nu s-a defectat).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări