Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sigurante amplificator cu mixer

surubarila

Postări Recomandate

Sanatate permanenta ! Se numeste MAX CW-8088.Am gasit pe net ca ar "scoate" 2X325W/4 ohmi. Mai astept cativa potentiometrii , in rest e reparat. Traf. toroidal 450VA , 2X24Vca / 2X9,4A in secundar , tensiunea continua pt. finali (2X 2SC3281 + 2X 2SA1302 per canal) e de +/- 33Vcc. Are doua sigurante pe + si -  33V si doua pe iesirile catre incinte. De cati amperi trebuie puse sigurantele ? Pe PCB nu e trecuta valoarea. Mersi !

Link spre comentariu

Din lita, cite 3 fire in paralel pe alimentari si numai cite un fir pe iesiri.

De unde domnule 325W/4Ω la NUMAI +/- 33V alimentare ????????????

Link spre comentariu

Stimate domn ! Eu v-am dat info. reale , n-am estimat singur puterea de iesire. Apropos de lite , va rog respectuos , nu mai interveniti !
Am gasit. Un prieten care s-a ocupat mai demult de un amplif. identic si-a notat valorile sig. originale , astept sa ma sune.Se poate inchide.

Editat de surubarila
Link spre comentariu

La cit sint de reale datele acelea poti sa pui linistit si lita.

Asltfel, daca accepti ca acele date nu pot fi reale, atunci te poti orienta dupa valorile sigurantelor utilizate in A350 care avea cam aceeasi tensiune de alimentare la finali.

Link spre comentariu

Salut!

2x325W = 650W  cu traf de 450VA ???????  si cum spune @sesebe, +/- 33V doar??

Ma rog...ciudata matematica si electronica, poate si fizica ciudata, la amplificatorul ala....

Spor la mesterit

Link spre comentariu

daca  presupunem  PRIN  ABSURD   ca  este  adevarata  informatia  cum  ca  scoate   p out =  325W  pe  canal ,  iar  z= 4 ohm ,  atunci  avem  asa ... p  out = z  x  {i patrat }  ,   de  unde   i =  radical  din { p  out / z }  =  radical din {  325 / 4 }  =  9,013 a .    sigurantele  standardizate  imediat  superioare  sint   de   10 a ,   12a  ,   12,5a  ,  15a  si  16a .  ca  sa  fiti  pe  deplin  acoperit ,  puteti  opta  TOT  PRIN  ABSURD  pentru   primele  3  valori  din  seria  de  mai  sus .  

totusi  , aveti  8  tranzistoare  bipolare   finale  in  total ,  fiecare  are  pd maxim 150w ,   asta  inseamna  grosso modo  1200w ...la  un  randament  de 36% ...rezulta  ca  nu  aveti  cum  scoate  mai  mult  de   2 x216w  orice  ati  face .  dupa  umila  mea  parere ,   2  x  325w/4 ohm   scosi  cu  aceasta  configuratie  sint  doar  O  SIMPLA  UTOPIE .  

sfatul  meu  sincer  este  sa  aplicati  formula  de  la  inceputul  postarii  mele  pentru  p out = 216w  si  z = 4 ohm ,  astfel   veti  fi  mult  mai  aproape  de  realitatea  cruda  si  nedreapta ...:rzb ca  sa  duc  calculul  pina  la  capat ,  eu  personal  as  pune  sigurante  de  12a  sau  12,5a  pe  secundare    si  de  10a  pe  iesiri .

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Multumesc pt. pareri si sfaturi (d-lui Misura).Cateva poze cu "starea" in care l-am primit. Ndor : nu se poate lega in punte , are 4 mufe de iesiri (tip jack mono mare) legate in paralel A si B (stanga A paralel cu stanga B) , idem si dreapta.Datele prezentate sunt de pe eticheta de fabrica a traf-ului si masuratori cu instrumentul. Despre cei 325W : asa e prezentat pe un site de vanzari . Daca trebuia sa spun ca nici eu nu cred asta , atunci scuze...

SPM_A0712.jpg

SPM_A0713.jpg

SPM_A0714.jpg

SPM_A0715.jpg

Link spre comentariu

Trebuie să știți totuși că sunt la modă ,,Wații muzicali,, care sunt cam dubli față de cei reali......ăia sunt pentru cei cărora le place ,,fără număr....,, recte ,,cocalarilor,,. Cei care ascultă fără să se uite la etichete, se mulțumesc și cu puteri reale mai modeste....

Link spre comentariu

De acord dar "watii muzicali" nu ar trebui sa fie mai mari decit puterea de virf capabila sa o scoata un amplificator. Adica U^2/R = 33^2/4 = 272.25W, pina la 325 mai este mult.

In fine, valorile de sigurante recomandate de @misuraelectronic mi se par mult prea mari.

Cel putin cele serie la iesire care ar trebui sa protejeze boxele in caz de defect al etajului final.

Dupa cum spuneam la A350, care are cam aceeasi tensiune de alimentare la etajul final, sigurantele serie de pe iesiri erau de 4AT iar pe alimentari nu stiu cit erau.

Colegul nostru recomanda sigurante de 12A ceea ce mie mi se pare mult prea mult, nu vor mai proteja nici o boxa.......

Link spre comentariu
17 hours ago, sesebe said:

Din lita, cite 3 fire in paralel pe alimentari si numai cite un fir pe iesiri.

asa  este  domnu`  sesebe ,   poate  ca  sint  cam  mari  valorile  recomandate  de  mine .  corect  si  cinstit  se  face  masurind  curentii  reali  cu  un  cleste  ampermetric ,  sau  macar  cu  un  ampermetru  de  buna  calitate  si  abia  dupa  aceea  se  adauga   un  25...30%  acolo  in  plus .  dar ,  pina  la  urma  si  la  urma ,  ce  ne  facem  cu  citatul  de  mai  sus ,  la  care  s-au  si  repezit  doi  aplaudaci  nefericiti  sa  va  dea  like ?   asta  considerati  dvs  ca  e  un  sfat  pertinent  ,  sau  mai  degraba  e  o  bataie  de  joc  si  atit  ?    cum  asa ...cu  3  litze  in  paralel  ?    in  2018  ? 

Link spre comentariu

Daca ai sti cite aparate au ajuns la mine distruse aproape complet pt ca meseriasii au inlocuit siguranta de 0.5-1A cu o lita ca sa mearga aparatul.......si asta in 2017-2018.

Deci inca se practica.........

Da, comentariul meu de mai sus era mai mult in gluma pt ca daca te astepti ca acel amplificator sa scoata 300W+ atunci si siguranta trebuie sa fie de aceeasi natura, sa reziste la acei 300W.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Atata tevatura pentru niste sigurante. O SINGURA data in viata  am intalnit cand o siguranta a protejat tranzistorul. In rest, conform unor reguli ale unui personaj devenit celebru, tranzistorul este pus in circuit sa protejeze o siguranta. Asta in practica. Ca in sarada de mai jos:

Pe malul apei o fata mulgea vaca. In apa se vedea invers.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări