surubarila Postat August 16, 2018 Partajează Postat August 16, 2018 Sanatate permanenta ! Se numeste MAX CW-8088.Am gasit pe net ca ar "scoate" 2X325W/4 ohmi. Mai astept cativa potentiometrii , in rest e reparat. Traf. toroidal 450VA , 2X24Vca / 2X9,4A in secundar , tensiunea continua pt. finali (2X 2SC3281 + 2X 2SA1302 per canal) e de +/- 33Vcc. Are doua sigurante pe + si - 33V si doua pe iesirile catre incinte. De cati amperi trebuie puse sigurantele ? Pe PCB nu e trecuta valoarea. Mersi ! Link spre comentariu
sesebe Postat August 16, 2018 Partajează Postat August 16, 2018 Din lita, cite 3 fire in paralel pe alimentari si numai cite un fir pe iesiri. De unde domnule 325W/4Ω la NUMAI +/- 33V alimentare ???????????? 3 Link spre comentariu
surubarila Postat August 16, 2018 Autor Partajează Postat August 16, 2018 (editat) Stimate domn ! Eu v-am dat info. reale , n-am estimat singur puterea de iesire. Apropos de lite , va rog respectuos , nu mai interveniti ! Am gasit. Un prieten care s-a ocupat mai demult de un amplif. identic si-a notat valorile sig. originale , astept sa ma sune.Se poate inchide. Editat August 16, 2018 de surubarila Link spre comentariu
sesebe Postat August 16, 2018 Partajează Postat August 16, 2018 La cit sint de reale datele acelea poti sa pui linistit si lita. Asltfel, daca accepti ca acele date nu pot fi reale, atunci te poti orienta dupa valorile sigurantelor utilizate in A350 care avea cam aceeasi tensiune de alimentare la finali. Link spre comentariu
ndor Postat August 16, 2018 Partajează Postat August 16, 2018 Se pare ca mixerul ala are incorporti 4 finali care se pot pune in bridge . De aici rezulta cei 325|W Link spre comentariu
Ionut Remus Postat August 16, 2018 Partajează Postat August 16, 2018 Salut! 2x325W = 650W cu traf de 450VA ??????? si cum spune @sesebe, +/- 33V doar?? Ma rog...ciudata matematica si electronica, poate si fizica ciudata, la amplificatorul ala.... Spor la mesterit 1 Link spre comentariu
misuraelectronic Postat August 16, 2018 Partajează Postat August 16, 2018 (editat) daca presupunem PRIN ABSURD ca este adevarata informatia cum ca scoate p out = 325W pe canal , iar z= 4 ohm , atunci avem asa ... p out = z x {i patrat } , de unde i = radical din { p out / z } = radical din { 325 / 4 } = 9,013 a . sigurantele standardizate imediat superioare sint de 10 a , 12a , 12,5a , 15a si 16a . ca sa fiti pe deplin acoperit , puteti opta TOT PRIN ABSURD pentru primele 3 valori din seria de mai sus . totusi , aveti 8 tranzistoare bipolare finale in total , fiecare are pd maxim 150w , asta inseamna grosso modo 1200w ...la un randament de 36% ...rezulta ca nu aveti cum scoate mai mult de 2 x216w orice ati face . dupa umila mea parere , 2 x 325w/4 ohm scosi cu aceasta configuratie sint doar O SIMPLA UTOPIE . sfatul meu sincer este sa aplicati formula de la inceputul postarii mele pentru p out = 216w si z = 4 ohm , astfel veti fi mult mai aproape de realitatea cruda si nedreapta ... ca sa duc calculul pina la capat , eu personal as pune sigurante de 12a sau 12,5a pe secundare si de 10a pe iesiri . Editat August 16, 2018 de misuraelectronic Link spre comentariu
surubarila Postat August 16, 2018 Autor Partajează Postat August 16, 2018 Multumesc pt. pareri si sfaturi (d-lui Misura).Cateva poze cu "starea" in care l-am primit. Ndor : nu se poate lega in punte , are 4 mufe de iesiri (tip jack mono mare) legate in paralel A si B (stanga A paralel cu stanga B) , idem si dreapta.Datele prezentate sunt de pe eticheta de fabrica a traf-ului si masuratori cu instrumentul. Despre cei 325W : asa e prezentat pe un site de vanzari . Daca trebuia sa spun ca nici eu nu cred asta , atunci scuze... Link spre comentariu
Florinel TV Postat August 16, 2018 Partajează Postat August 16, 2018 La +- 33v nu are cum sa scoata aceasta putere de 325W niciodata Link spre comentariu
validae Postat August 16, 2018 Partajează Postat August 16, 2018 Trebuie să știți totuși că sunt la modă ,,Wații muzicali,, care sunt cam dubli față de cei reali......ăia sunt pentru cei cărora le place ,,fără număr....,, recte ,,cocalarilor,,. Cei care ascultă fără să se uite la etichete, se mulțumesc și cu puteri reale mai modeste.... Link spre comentariu
sesebe Postat August 17, 2018 Partajează Postat August 17, 2018 De acord dar "watii muzicali" nu ar trebui sa fie mai mari decit puterea de virf capabila sa o scoata un amplificator. Adica U^2/R = 33^2/4 = 272.25W, pina la 325 mai este mult. In fine, valorile de sigurante recomandate de @misuraelectronic mi se par mult prea mari. Cel putin cele serie la iesire care ar trebui sa protejeze boxele in caz de defect al etajului final. Dupa cum spuneam la A350, care are cam aceeasi tensiune de alimentare la etajul final, sigurantele serie de pe iesiri erau de 4AT iar pe alimentari nu stiu cit erau. Colegul nostru recomanda sigurante de 12A ceea ce mie mi se pare mult prea mult, nu vor mai proteja nici o boxa....... Link spre comentariu
misuraelectronic Postat August 17, 2018 Partajează Postat August 17, 2018 17 hours ago, sesebe said: Din lita, cite 3 fire in paralel pe alimentari si numai cite un fir pe iesiri. asa este domnu` sesebe , poate ca sint cam mari valorile recomandate de mine . corect si cinstit se face masurind curentii reali cu un cleste ampermetric , sau macar cu un ampermetru de buna calitate si abia dupa aceea se adauga un 25...30% acolo in plus . dar , pina la urma si la urma , ce ne facem cu citatul de mai sus , la care s-au si repezit doi aplaudaci nefericiti sa va dea like ? asta considerati dvs ca e un sfat pertinent , sau mai degraba e o bataie de joc si atit ? cum asa ...cu 3 litze in paralel ? in 2018 ? Link spre comentariu
sesebe Postat August 17, 2018 Partajează Postat August 17, 2018 (editat) Daca ai sti cite aparate au ajuns la mine distruse aproape complet pt ca meseriasii au inlocuit siguranta de 0.5-1A cu o lita ca sa mearga aparatul.......si asta in 2017-2018. Deci inca se practica......... Da, comentariul meu de mai sus era mai mult in gluma pt ca daca te astepti ca acel amplificator sa scoata 300W+ atunci si siguranta trebuie sa fie de aceeasi natura, sa reziste la acei 300W. Editat August 17, 2018 de sesebe Link spre comentariu
yokoono Postat August 17, 2018 Partajează Postat August 17, 2018 Atata tevatura pentru niste sigurante. O SINGURA data in viata am intalnit cand o siguranta a protejat tranzistorul. In rest, conform unor reguli ale unui personaj devenit celebru, tranzistorul este pus in circuit sa protejeze o siguranta. Asta in practica. Ca in sarada de mai jos: Pe malul apei o fata mulgea vaca. In apa se vedea invers. Link spre comentariu
ndor Postat August 17, 2018 Partajează Postat August 17, 2018 Urat construit . Ala e facut la casa pionierilor sau e ceva industrial . Ca din poze , cam asa arata . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum