Freaka666 Postat August 15, 2018 Partajează Postat August 15, 2018 Va salut! Am niste nelamuriri, daca ma puteti ajuta. Dupa cum spune si numele topicului, este vorba despre potentiometrele digitale in domeniul audio dar ma gandesc ca sunt si avantaje si dezavantaje. Ma intereseaza cum se comporta cand schimbi volumul, se aud ceva clickuri/pop cand se schimba pozitia wiperului? Degradeaza sunetul in vreun fel? Va multumesc! Link spre comentariu
sesebe Postat August 15, 2018 Partajează Postat August 15, 2018 Ai i primul rind o limitare de gama dinamica pt ca de obicei sint de max 5V și aceasta tensiune nu trebuie depășită pe nici unul din pini. Depășirea ocazionala duce la clampare. Link spre comentariu
modoran Postat August 15, 2018 Partajează Postat August 15, 2018 Sunt si din alea ce merg la 30V si care au control logaritmic de volum daca vrei, nu-i problema asta. Link spre comentariu
Freaka666 Postat August 15, 2018 Autor Partajează Postat August 15, 2018 Si 5v sunt suficienti pe partea de intrare (low signal). Dar ma intereseaza sa nu distorsioneze semnalul sau sa pop-uie cand ma joc cu volumul. Link spre comentariu
sesebe Postat August 15, 2018 Partajează Postat August 15, 2018 (editat) Ca sa reduci pocniturile trebuie sa nu ai nici un rest de DC la borne dar eu consider ca nu poți scăpa complet de ele pt ca variatia va fi oricum în salturi. Editat August 15, 2018 de sesebe Link spre comentariu
modoran Postat August 15, 2018 Partajează Postat August 15, 2018 Un potentiometru digital din asta are in jur de 100dB semnal-zgomot ( depinde de model ) si thd foarte mic ( iarasi depinde de model ). Nu cred ca se aude nici o pocnitura cand reglezi volumul pe magistrala de date sau cu taste up/down, poate doar la on/off. Link spre comentariu
Freaka666 Postat August 15, 2018 Autor Partajează Postat August 15, 2018 Ok. Asta nu se poate rezolva cu un condensator pt cuplare dupa pot? Dar ma gandesc ca asta depinde si de cum functioneaza pot-ul, adica intrerupe wiperul cand cand primeste comanda pt urmatoarea pozitie sau cupleaza urmatoarea pozitie dupa care intrerupe vechea pozitie(mentine continuitatea pe wiper)? Zic si eu... pt ca nu stiu cum functioneaza, de asta intreb. Link spre comentariu
modoran Postat August 15, 2018 Partajează Postat August 15, 2018 Depinde de model. Unele au rezistente interne sortate dupa valori bine alese pe care le comuta electronic, altele au ceva mosfet caruia ii variaza continuu rezistenta echivalenta drena - sursa. Link spre comentariu
Freaka666 Postat August 15, 2018 Autor Partajează Postat August 15, 2018 (editat) Bine, va multumesc. Cred ca ramane sa testez si sa vad exact ce se intampla. PS: O sa iau la puricat datasheeturi. Editat August 15, 2018 de Freaka666 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum