XAN77 Postat Iulie 21, 2019 Partajează Postat Iulie 21, 2019 Nu ar strica un 100n și paralel pe termocuplă. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Iulie 21, 2019 Partajează Postat Iulie 21, 2019 (editat) Acum 8 minute, cirip a spus: Nu stiu ce valoare ati pus si unde. Si nu imi dau seama daca a disparut oscilatia. Pe imagine pare ca palpaie cand se stinge, dar poate sa fie si de la rata de refresh a imaginii. 0.33u pe In si 0.1u pe out, primul poliester al doilea ceramic. Asa i-am gasit in datasheet 7812 Acum 3 minute, x_dadu a spus: Nu ar strica un 100n și paralel pe termocuplă. Am avut dar de 10nf si l-am dat jos. Sa-l pun la loc? Editat Iulie 21, 2019 de zvonacfirst Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 21, 2019 Partajează Postat Iulie 21, 2019 Ati pus si la 358 intre pinii 8 si 4 ? Atat la 7812 cat si la 358 condensatorii e bine sa aiba terminale cat se poate de scurte si sa fie lipite aproape de pini. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Iulie 21, 2019 Partajează Postat Iulie 21, 2019 Recapitulez: 1 cond de 100nF pe termocupla --> @x_dadu 10-33 nf paralel cu rezistenta de 100 ohm --> @sesebe Acum 9 minute, cirip a spus: Ati pus si la 358 intre pinii 8 si 4 Nu. Cat sa fie? Acum 11 minute, cirip a spus: Atat la 7812 cat si la 358 condensatorii e bine sa aiba terminale cat se poate de scurte si sa fie lipite aproape de pini. Pai cred ca asa sunt pusi. Se vad in poza cablajului pe pagina anterioara. Link spre comentariu
XAN77 Postat Iulie 21, 2019 Partajează Postat Iulie 21, 2019 pe pinii 4-8 la 358 pui tot 100n Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 21, 2019 Partajează Postat Iulie 21, 2019 (editat) Acum 22 minute, zvonacfirst a spus: Nu. Cat sa fie? Propunerea mea era (post mai sus) 4.7u la LM358. Acum 22 minute, zvonacfirst a spus: 10-33 nf paralel cu rezistenta de 100 ohm --> @sesebe Atentie mare!!! sesebe a zis serie. Editat Iulie 21, 2019 de cirip Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Iulie 21, 2019 Partajează Postat Iulie 21, 2019 (editat) Am pus condensatorii asa cum ati sugerat. Pe pinul 7 am 11V. La bornele etconului am 23.5V Acum 11 minute, cirip a spus: Atentie mare!!! sesebe a zis serie. Seria am pus. Chiar asa de dus nu sunt. Afisajul arata 323-339 Nu este ok As scoate condul de pe termocupla Dar mi-am amintit ca am pe histerezis 1.5M. sa pun 2.4 si vedem. Editat Iulie 21, 2019 de zvonacfirst Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 21, 2019 Partajează Postat Iulie 21, 2019 (editat) Acum 11 minute, zvonacfirst a spus: Afisajul arata 323-339 Nu este ok Usurel, usurel. Intai sa dregem oscilatiile. Asigurati-va intai ca nu mai oscileaza la diverse temperaturi. Asta se face prin masuratoarea in pinul 7 si pe rez letconului. Dupa ce obtineti tot/nimic, fara valori intermediare, ne ocupam de ecartul de temperatura. Ala e din histerezis, cel mai probabil. Cat e rezistenta? 1.5M, 2.2M, 2.4M, alta valoare ? In opinia mea nu trebuie cond pe termocuplu si nici reactia pozitiva sugerata de sesebe. Editat Iulie 21, 2019 de cirip Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Iulie 21, 2019 Partajează Postat Iulie 21, 2019 (editat) Acum 17 minute, cirip a spus: Asigurati-va intai ca nu mai oscileaza la diverse temperatur Mai oscileaza dar este posibil sa fie si din retea? Adica prima data am masurat 23.4V iar acum a scazut la 21.5. Si nu am mai schimbat nimic. La orice temperatura tot atata are. Pe pinul 7 am 11.3V constant pe toata plaja. Iar ledul se aprinde rar si timp scurt la temperaturi mici si mai des la temperaturi mai. Editat Iulie 21, 2019 de zvonacfirst Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 21, 2019 Partajează Postat Iulie 21, 2019 (editat) Un mare talmes-balmes. Asa se intampla cand "copilul" are prea multe moase si fiecare merge pe ghicite. Nu inteleg ce sens are cond in paralel pe termocupla insa la cat de incoerent a fost X_dadu pe aici, nu ma mira nici sugestia asta. Iar aia cu "stiu cum se face protectia cutare da nu vreau sa-ti zic, esti prea slab s-o intelegi"... ma abtin s-o comentez. Inainte de toate faceti cu totii niste supozitii nefondate pentru ca NU stiti ca jucaria oscileaza pana nu se determina asta cu osciloscopul ( in nici un caz cu multimetrul! culmea, sugerat a fi pus si cand letconul e in echilibru termic, adica fix acolo unde se intra in ciclul corectiilor rapide si imposibil de anticipat ). Oscilatii nu pot aparea decat la amplificare si acolo tot electronistul cu scaun la cap pune naibii un nenorocit de condensator intre iesirea AO amplificator si inversoare, ca asa se face amplificatorul sa fie stabil, cateva sute de pf, sau eventual 1-2n trebui sa fie suficient sa asigure stabilitatea. Comparatorul n-are nevoie de reactie pozitiva suplimentara, exista deja un anumit histeresis si ala este suficient pentru a-i asigura basculari ferme, deci el n-are de unde sa oscileze. Editat Iulie 21, 2019 de Marian Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Iulie 21, 2019 Partajează Postat Iulie 21, 2019 Acum 5 minute, Marian a spus: un nenorocit de condensator intre iesirea AO amplificator si inversoare Va referiti la pinii 5-7 ai 358? Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 21, 2019 Partajează Postat Iulie 21, 2019 @Marian te rog insistent sa nu te mai legi de postate mele. Nu ești nici un Guru aici pe forum ca să te legi asa de tot ce nu-ți convine. Cum am precizat acolo este nevoie sa pun o schema EXACT ca să evit toate bilbiielile astea cu înțelegerea a ceea ce se intimpla sau cum este exact schema la care ma gindesc eu. Nu sintem de-o virsta și nici nu avem același nivel de pregătire ca să te tot legi de tot ceea ce postez. Eu nu am timpul tău liber la dispoziție și nici nu este forumul viata mea ca să stau la prindă pe forum, asa ca mai postez și eu cind am timp. 1 Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 21, 2019 Partajează Postat Iulie 21, 2019 Vai, deci prin astea cu varsta si pregatirea m-ai lovit la corason Cati 12 ani ai sa scrii asa ceva? Cine-i vinovatul pentru modul tau de a-i privi pe altii de foarte sus? Deosebirea dintre noi 2 este ca eu daca mai critic ofer totusi si alternative, pun desene de scheme sau descrieri amanuntite atunci cand n-am timp de desenat. In loc sa-i spui lui @zvonacfirst ca are un mod prea slab de a intelege scheme ca sa priceapa descrieri, puteai sa insisti si elaborezi putin sugestia cu modificarea AO din inversor in neinversor ( daca nu ma insel si @Dxxx a propus asa ceva ), adica intrarea de la termocupla nu se mai pune la inversoare ci la neinversoare ( intrarea cu plus ). Rezistenta de 1k se muta intre inversoare si masa si se pastreaza feedback-ul asa cum este ( rezistenta plus semireglabilul ). Se deconecteaza pinul 3 ( neinversoarea ) de la masa si se duce cu 1k catre termocupla si ceva zeci sau sute de kOhm catre masa. Apoi ideea ta cu rezistenta de la pinul 3 ( de dupa rezistenta de 1k ) catre plusul alimentarii, o valoare suficienta incat sa ridice potentialul pinului 3 fara termocupla peste cel al inversoarei ( care ar fi cel de la masa ), deci nu ar trebui prea mult, probabil asa cum ai spus cateva sute de kOhm sau poate 1M. Nu cred eu ca e cineva care sa nu inteleaga asta... PS: @zvonacfirst pinii unui AO sunt 3 mari si lati oricare mama mamii lui ar fi, 2 intrari si o iesire. Ai o intrare neinversoare marcata intotdeauna cu +, si una inversoare marcata intotdeauna cu minus. Iesirea este pinul ala care da semnalul prelucrat catre urmatorul etaj. La AO-urile cu dispunere clasica DIP8 asa cum e si 358, iesirile sunt la pinii 1 si 7, inversoarele sunt la pinii 2 si 6 iar neinversoarele la pinii 3 si 5. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Iulie 21, 2019 Partajează Postat Iulie 21, 2019 (editat) Eu intrebam la care dintre AO sa pun condensatorul. Pinii ii stiu. Adica pun intre 1 si 3 sau intre 5 si 7? Imi cer scuze pentru atmosfera incarcata. Cred ca este cazul sa incheiem. Pana la urma la ce nevoi si stiinta am eu ma descurc cu statia asta asa cum e. Ma simt chiar nashpa. Editat Iulie 21, 2019 de zvonacfirst Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum