adicontakt Postat Iulie 18, 2019 Partajează Postat Iulie 18, 2019 M ai convins, o sa construiesc doua 1 Link spre comentariu
q_acdc Postat Iulie 18, 2019 Partajează Postat Iulie 18, 2019 Acum 13 ore, zvonacfirst a spus: Daca vrei iti ofer in privat informatii referitoare la carcasa - costa cam 10-11 lei - nu vreau sa pun link aici desi sa faci reclama la o chestie de 10 lei... cine s-ar gandi? Iti pot oferi cablajul in format pdf care utilizeaza o parte din sistemul interior de montaj al carcasei, adica trei picioruse cu gauri. Pentru restul am lipit cu glue distantieri din plastic cu filet interior si am folosit suruburi tot din plastic. Unde ar trebui pusa acea rezistenta, pe pinul 6? Cu valoarea de 1k este OK? Multumesc. Un sfat? Multumesc. Incearca sa folosesti varfuri de la statia de lipit Electromures, completarea o faci de la un varf vechi! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 18, 2019 Partajează Postat Iulie 18, 2019 (editat) CITAT: La 16.07.2019 la 19:19, Dxxx a spus: ce mare lucru era sa se puna o singura rezistenta in plus, incat comparatorul sa aiba histerezis? Unde ar trebui pusa acea rezistenta, pe pinul 6? Cu valoarea de 1k este OK? Multumesc Forumul trebuie sa fie pe locul 2 dupa Google: https://www.google.com/search?biw=1440&bih=789&ei=Gi0wXc70FauvrgTorqeIBA&q=comparatorul+cu+histerezis&oq=comparatorul+cu+histerezis&gs_l=psy-ab.3..0.284257.293405..294210...0.0..0.247.3120.4j20j2......0....1..gws-wiz.......35i39j0i131j0i67j0i10i203j0i203j0i30j0i22i30.gd1p1tdijXA&ved=0ahUKEwjO6d3hhb7jAhWrl4sKHWjXCUEQ4dUDCAo&uact=5 https://www.google.com/search?biw=1440&bih=789&q=comparatorul+cu+histerezis&tbm=isch&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwio3K7uhr7jAhXksosKHcd5DU8QsAR6BAgGEAE Editat Iulie 18, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Iulie 18, 2019 Partajează Postat Iulie 18, 2019 Iarasi reluam o discutie care a tot fost dezbatuta pe acest forum. Mai bine o las balta cu electronica. Am observat ca de cate ori cineva ca mine ajunge intr-un impas nu primeste o solutie clara ci doar critici si explicatii care este foarte evident ca nu vor fi intelese, linkuri catre scheme care poate ca pentru acel om nu au nicio noima, dar este invitat sa puna mana pe carte si sa invete. Am invatat o viata intreaga, doua facultati facute pe vremea impuscatului si doua masterate facute dupa revolutie, in domenii diverse am expertiza echivalenta cu a unora dintre dvs in electronica. Am o varsta cand totul se comprima, timpul, rabdarea, puterea de asimilare, etc. Cei mai multi dintre dvs au studiat electronica avansata sau au practicat-o ani de zile. Cum puteti avea pretentia ca eu sa tin pasul cu dvs chiar studiind zi de zi de acum incolo? Oare poti intelege functionarea unei scheme sau poti calcula valoarea unei rezistente cand nu stapanesti teoretic fenomenul? Sunt sigur ca intr-o fraza din 10 cuvinte se putea oferi o solutie si, eventual, o explicatie. Uite, bai neghiobule care esti tu prost, pui rezistenta de valoarea aia acolo si inseamna ca ai pus hiterezis si se rezolva problema aia. Dar vezi ca poti sa dai foc la casa, dar poti sa rezolvi asa. Dar de ce sa nu pierdem toti timpul unii scriind si altii citind postari care nu ajuta nimanui? @miticamy am vizionat acele scheme dar mai in ceata ca acum nu eram nici inainte ca dvs sa postati linkul. Vad acolo o multime de scheme dar cum pot eu intelege care este aplicabila situatiei in discutie? Chiar credeti ca as fi in stare sa aplic unele dintre formulele de calcul pe care le-am gasit deschizand unele dintre siturile respective? Daca as fi fost in stare, daca as fi fost la acel nivel, credeti ca as mai fi cerut solutii pe forum? 5 Link spre comentariu
adicontakt Postat Iulie 18, 2019 Partajează Postat Iulie 18, 2019 @zvonacfirst oare chiar nu ai vazut ca asta e trendul? miticamy e pensionar are timp berechet , dxx vinde statii de lipit deci prin aceasta schema simpla isi vede afacerea pusa in pericol si tu te asteptai sa primesti rapunsuri scurt si la obiect? mai bine baga intrii pe forumurile rusesti si ucrainiene folosind google translate , baietii sunt foarte amabili si pun la dispozitie toata documentatia inclusiv fisiere lay sau brd ca sa iti modifici cablajul dupa cum vrei aici e o raritate asa ceva 1 Link spre comentariu
adicontakt Postat Iulie 18, 2019 Partajează Postat Iulie 18, 2019 (editat) dan e prea simplu , tu ai scris doar doua fraze sa vina maestrul sa scrie romane despre cat de lung trebuie sa fie terminalul unei rezistente plantata pe cablaj oops rezistor nu rezistenta Editat Iulie 18, 2019 de adicontakt Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Iulie 18, 2019 Partajează Postat Iulie 18, 2019 (editat) Acum 18 minute, Dan85 a spus: dă-mi cablajul și-l aranjez eu Ti-l dau dar hai sa rezolvam cu histerezisul si treaba cu riscul de incendiu ca sa nu ma acuzi ca ti-am dat foc la casa. I-am promis unui coleg de forum ca ii fac un cablaj si pana nu rezolv problemele astea nu pot risca sa i-l trimit. Acum 18 minute, Dan85 a spus: umplu forumul cu stații Nu stiam ca esti asa piroman. Acum 11 minute, Dan85 a spus: din contră, cheltuim Cata dreptate ai!!! La cat am cheltuit incercand sa fac o statie de lipit puteam sa cumpar una performanta. Dar eu nu de aia am nevoie, ca nu shoppingul este hobby-ul meu. Editat Iulie 18, 2019 de zvonacfirst Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 (editat) Acum 4 ore, zvonacfirst a spus: hai sa rezolvam cu histerezisul Va salut, Conectati o rezistenta de aprox 1MOhm intre pinii 5 si 7 ai operationalului. Ajustati valoarea finala prin teste. O valoare mai mica va creste histerezisul, o valoare mai mare il va scade. Pe de alta parte, nu cred ca este necesar, deoarece inertia termica a rezistentei se comporta ca un condensator si trecerea prin tensiunea de prag se face destul de rapid, cu panta constanta, fara ezitari si oscilatii. Cel putin in filmulet pare o comutare ferma. Pentru protectie sunt mai multe optiuni. Daca doriti sa mentineti schema existenta, o idee ar fi sa adaugati un monostabil retrigerabil, care sa deconecteze letconul in momentul in care dispar comutarile comparatorului pentru mai mult de 5-10 minute. Asta ar fi o situatie de termocuplu defect sau temperatura reglata prea sus.. O alta solutie ar fi ca la tensiune maxima, factor de umplere de 100%, letconul sa nu depaseasca 400 de grade, de exemplu. Oricum, trebuie pus intotdeauna in suport. Daca e pus pe chestii uscate si inflamabile, pericolul de incendiu e si fara sa apara vreun defect. Imi spuneti daca doriti sa continuam, ca sa nu fie prea multe moase ... Cirip Editat Iulie 19, 2019 de cirip 3 Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 Va Salut Si eu sunt interesat sa fac aceasta statie. Daca aveti un cablaj final si nu este deranj m-ar intersa. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 @cirip va salut si eu. Multumesc pentru postare. Consider ca altruismul este o mare calitate umana. Acum 5 ore, cirip a spus: Conectati o rezistenta de aprox 1MOhm intre pinii 5 si 7 ai operationalului. In seara asta am sa testez. Nu ar trebui si un condensator in paralel cu rezistenta de 1M? Acum 5 ore, cirip a spus: in filmulet pare o comutare ferma Comutarea este ferma in marea majoritate a situatiilor dar se mai intampla sa palpaie ledul din cand in cand. Acum 5 ore, cirip a spus: Pentru protectie sunt mai multe optiuni. Merg pe mana dvs. Sunt dispus sa si experimentez daca astfel putem gasi cea mai bun solutie. Acum 5 ore, cirip a spus: letconul sa nu depaseasca 400 de grade, Si aici mai am de lucru deoarece schema nu are posibilitatea de a regla domeniul de temperatura. Acum la jumatatea cursei potentiometrului de 10k am deja 500 grade. Am sa pun de-o parte si de alta a potentiometrului cate un semireglabil multitura de 10k si am sa incerc sa stabilesc domeniul de temparatura intre 150-450 de grade dupa care masor semireglabilele si pun rezistente fixe de valori apropiate. Acum 5 ore, cirip a spus: trebuie pus intotdeauna in suport Letconul meu sta intotdeauna pe suport. Suportul care se vede in filmulet a fost, se pare, construit pentru acest letcon, deoarece asezarea este foarte ferma si stabila. Am sa revin cu rezultatele testelor pe care le voi face. Schema dupa care am proiectat cablajul este aceasta: Acum 2 ore, pop_ady44 a spus: Si eu sunt interesat sa fac aceasta statie. Daca aveti un cablaj final si nu este deranj m-ar intersa. Fiti convins ca asa voi face. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 (editat) Multumesc . Am facut vreo 5 stati Wolf,dar parca una mica si usoara m-ar multumi mai mult in deplasari. Mai am un proiect de letcon 300w cu termostat, dar alimentat la 220 rezistenta .(care deja o am) Sper sa nu se considere reclama .https://www.bizoo.ro/firma/caldorheat/vanzare/18460239/rezistenta-electrica-cartus-d12xl80x315w Asta este rezistenta si ma gandesc sa o bag intr-o bara de cupru sa-i fac un termostat si o statie de acest tip sau wolf Editat Iulie 19, 2019 de pop_ady44 Link spre comentariu
rosmarin Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 Salut POP ADI ce mai faceti fratilor? Nu te lasi,tot activ ai ramas. Sa-l sustinem pe George ! Ideile si raspunsul lui Cirip DE BUN AUGUR Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 Ca sa nu faci reclama decupezi datele firmei: Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 (editat) Am ramas intrucatva acctiv . Sunt ocupat cu jobul, dar in timpul liber mai fac cate una alta, si pentru pasiune. Editat Iulie 19, 2019 de pop_ady44 Link spre comentariu
adicontakt Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 sa vedem varianta finala cum va fi , cablaje va pot face si eu Acum 4 ore, pop_ady44 a spus: Am ramas intrucatva acctiv . Sunt ocupat cu jobul, dar in timpul liber mai fac cate una alta, si pentru pasiune. prunele nu s-au copt? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum