zvonacfirst Postat Iulie 27, 2019 Partajează Postat Iulie 27, 2019 (editat) @neagu, trebuie eliminat stabilizatorul de 12V din schema, dar letconul tau de 12V trebuie sa aiba termocupla tip K. Editat Iulie 27, 2019 de zvonacfirst Link spre comentariu
neagu Postat Iulie 27, 2019 Partajează Postat Iulie 27, 2019 Asa am gandito si eu dar am cerut si parerea dvs domnilor, multumesc de ajutor si pun osu la treaba, deja am inceput la ea sa vad ce iese, revin . Link spre comentariu
Nostalgic Postat Iulie 27, 2019 Partajează Postat Iulie 27, 2019 (editat) dl. neagu ,letconul ce-l vei folosi la 12v are si termocupla ?Daca nu , nu mai munci degeaba.Letconurile la 12v stiam ca sint speciale pentru a fi folosite la nevoie la un automobil .Se introduce la bricheta si-ti faci treaba.Pentru a fi si termostatat se proiecteaza altfel de schema. Totusi , munca , inobileaza omul (sau elibereaza omul). Succes ! Editat Iulie 27, 2019 de Nostalgic Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 27, 2019 Partajează Postat Iulie 27, 2019 1 oră în urmă, cristi7521 a spus: In simulari a aplicat 2mV, 5mV si 10mV pe intrare si iesirea e tot in saturatie... In schema simulata de @miticamy lipsește o dioda care este esențială funcționarii normale. O fi aplicind 2-4-10mV dar tensiunea de la termocuplu este inseriata cu tensiunea de corecție termica, corecție care se realizează cu o dioda. Fără dioda tensiunea de corecție ce ajunge și pe întrarea operaționalului este muuuuult prea mare, mai mult decit dubla. La 350grade și 40uV/grade rezulta vreo 14-15mV de la termocuplu. In mod normal ar trebui aplicata și o mica tensiune de corecție a offset-ului generat de circuitul de compensare termica și pe întrarea cu minus dar eu am vrut sa simplific schema. Am sa fac corecțiile necesare în schema dar simularea tot ar trebui refăcută și cu dioda inclusa pt a se vedea dacă reacționează bine la intreruperea termocuplei. Link spre comentariu
neagu Postat Iulie 27, 2019 Partajează Postat Iulie 27, 2019 Da aveti dreptate in legatura cu letconul, dar am doua idei cum sa procedez; una ar fi sa demontez un letcon de 24v cu termocupla si sa scot jumatate din rezistenta si cealalta sa pun o termocupla pe cel de 12v pe care il am, lucrez acum la cea dea doua varianta https://imgur.com/a/D4qjA9Y Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 27, 2019 Partajează Postat Iulie 27, 2019 Nu mai bine îți cumperi de la chinezi o sursa step-up și obții din tensiunea bateriei o tensiune stabilizata de 24V și apoi folosești un letcon standard de 24V și o plăcută nemodificata. E mult mai simplu asa, mai fiabil și mai universal și dacă se arde rezistenta e foarte simplu de remediat-alt letcon/rezistenta standard. 1 Link spre comentariu
Dxxx Postat Iulie 27, 2019 Partajează Postat Iulie 27, 2019 (editat) Neagu Posibil sa fi citit pe aici "teoria" ca ar merge la 12V un letcon de 50W, cel cu varfuri schimbabile. Este fals grosolan - trebuie ca dupa fiecare lipiturasa astepti cateva minute bune ca sa se reincalzeasca, si oricum nu vei putea lipi decat anuland termostatarea, in sensul de a pune o temperatura mult mai mare ca rezonabil. Aceste letcoane nu pot functiona multumitor, nu la tensiuni sub 16V in nici un caz. De pe la 18V ar cam fi recomndat. Dar poti incerca cu letcoane HakkoT12, sau poate ai JBC, ambele variante sunt "lesinate" la 12V, fata de cum functioneaza normal, dar tot este posibil sa lipesti cu ele. Alta varianta este sa folosesti un modul boost cu o statie cu letconul de 50W, setand iesirea de boost la minim 18V, dar atentie ca sa ai un convertor care sa suporte 2A la iesire. Rebobinarea rezistentei... cred ca nu ai desfacut una niciodata - nu iti recomand sa incerci, oricum trebuie sa fii dotat cu capabilitatea de sudura fire ca sa reusesti (sudura, lipire tare, nu cositorire). Si oricum nici nu vei avea cum sa ai puterea maxima de 50W ca initial (diametru mai mare nu merge, 2 fire in paralel nu merge). <deja a raspuns Sesebe in aceeasi directie in timp ce eu scriam> Editat Iulie 27, 2019 de Dxxx Link spre comentariu
adicontakt Postat Iulie 27, 2019 Partajează Postat Iulie 27, 2019 (editat) Pt ca sesebe a răspuns scurt si la subiect Editat Iulie 27, 2019 de adicontakt Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 28, 2019 Partajează Postat Iulie 28, 2019 (editat) La chiorenia mea nu am vazut dioda: Editat Iulie 28, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
cristi7521 Postat Iulie 28, 2019 Partajează Postat Iulie 28, 2019 In schema lui @sesebe tensiunea de alimentare a operationalului este de 12V, doar rezistentele sunt la 5v Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 28, 2019 Partajează Postat Iulie 28, 2019 (editat) E timpul de o vacanta (concedii nu mai REVIN: MCP se alimenteaza la 5V, deci nu refac simularea. Editat Iulie 28, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
mac01 Postat Iulie 28, 2019 Partajează Postat Iulie 28, 2019 (editat) Acum 24 minute, cristi7521 a spus: doar rezistentele sunt la 5v Rezistente la 5v? Editat Iulie 28, 2019 de mac01 Link spre comentariu
vijelie02 Postat Iulie 28, 2019 Partajează Postat Iulie 28, 2019 (editat) Cristi a vrut sa spuna ca acel grup de rezistente (pentru compensarea termica) este cconectat la 5V. MCP se alimenteaza la 12V Editat Iulie 28, 2019 de vijelie02 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 28, 2019 Partajează Postat Iulie 28, 2019 Sunt asa ametit azi? Link spre comentariu
vijelie02 Postat Iulie 28, 2019 Partajează Postat Iulie 28, 2019 E clar. Toti suntem ametiti . Eu si cu Cristi am vorbit de prima schema postata de sesebe. Ma duc sa schimb apa plata cu una minerala. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum