Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stație de lipit analogica cu amplificator operational și ecran

Mircea Sabau

Postări Recomandate

Aceeasi sursa o folosesc si eu. Este ok, am tras cu ea 5A cu un bec de 24V si mi-a fost teama ca o ard daca urcam mai sus. Cred ca ar merge si o alta sursa de 3A.

Alimentand montajul statiei de lipit nu se incalzeste absolut deloc. Eu prefer sa comand de pe ebay deoarece cu Aliexpress ca sa-ti recuperezi banii daca se pierde coletul este o adevarata lupta. Pe ebay ai banii inapoi in cel mai scurt timp.

Sursa 24V 4-6A pe ebay

Sursa 24 V 3A ebay

Astept sa-mi vina asta, a doua, si am sa va pot spune cum se comporta.

Link spre comentariu

Trebuie sa vorbesti cu Sesebe ce dimensiune de SMD doreste sa aleaga. Manual se pot lipi de pe la 0603 mai dificil, pana la 1206, facil.

Insa cu PCB nu stiu ce experienta ai tu... dar aia care fac 10 bucati la pret atractiv nu te lasa sa faci panelizing sub nici o forma (adica sa pui mai multe pe suprafata de 10x10cm) - doresti mai multe, vei primi alta cotatie de pret si nu va fi cum crezi.

Daca se folosesc 0805 atunci pe 10X10cm ar incapea lejer 10 bucati... Aici depinde si daca se folosesc conectori.... ceea ce va adauga si la pret.

Si de la Comet daca vrei pret bun trebuie sa iei 1.000 bucati, altfel pretul creste.

Link spre comentariu

Probabil cu 1206 sau oricum mai jos de 0805 nu-și are rostul pt ca va fi mai dificil de lipit, cel puțin pt unii. 

Eu voi încerca să pun niște conectori și va ramine la alegerea utilizatorilor daca vor planta conectori sau vor lipi direct firele. În același timp nu voi încerca să o fac foarte miniatural. 

Totuși as prefera sa fie testata schema pt a fi siguri ca nu s-a strecurat vreo greșeală. La operațional puteți folosi pt teste și altceva, eventual chiar LM358. 

Link spre comentariu
Acum 37 minute, sesebe a spus:

În același timp nu voi încerca să o fac foarte miniatural. 

Cred ca nu avem niciun interes sa ne chinuim. Va propun sa utilizam SMD-uri mai maricele, in asa fel incat sa poata aborda acest proiect si cei nefamiliarizati cu SMD si cei cu mana mai nesigura si vederea mai slaba. :dffe

Dimensiunea acelei surse este cam de 95x50mm, sau cam pe acolo daca imi amintesc bine, iar carcasa va avea una dintre dimensiunile astea. 

Link spre comentariu

Insa cu PCB nu stiu ce experienta ai tu... dar aia care fac 10 bucati la pret atractiv nu te lasa sa faci panelizing sub nici o forma (adica sa pui mai multe pe suprafata de 10x10cm) - doresti mai multe, vei primi alta cotatie de pret si nu va fi cum crezi.

Hai sa vedem:

Daca nu te descurci te pun in legatura cu Daphne Liu.

Rezistente 1206 sint ok ,merge si cu letconul ,dar preferabil aer cald , rezistente de la comet se pot lua si la bucata ,ce sa faci cu 1000 buc?! doar ca sint mai ieftine per bucata?!!

Eu nu mai cumpar de pe ebay fiinca daca platesti cu paypal mai baga un comision de vo 5% peste cotatia BNR .

SSL23791.JPG

Link spre comentariu
1 oră în urmă, manolo a spus:

Eu nu mai cumpar de pe ebay fiinca daca platesti cu paypal mai baga un comision

Poti plati cu cardul pe ebay ca si pe Aliexpress..

Link spre comentariu
Acum 1 oră, sesebe a spus:

Eu ma refer la schema postata de mine. 

Eu am inteles ca ai realizat acea schema si ca functioneaza.

Ti-am sugerat sa deschizi un topic dedicat, altfel va fi o varza pe aici. Ne vom incurca in scheme. Am mai postat si eu vreo doua variante ale schemei initiale a lui Mircea Sabau, si am sa vin si cu rezultatul final dupa ultimele teste.

Link spre comentariu

Nu domnu', ai inteles gresit. Era varianta mea de schema la "problema" ta.

Nu voi deschide (cel putin nu in viitorul apropiat) nici un topic dedicat unei statii de lipit. Am acasa una cumparat de care ma folosesc de peste 15 ani fara nici o problema iar daca ar fi sa fac o alta atunci vreau sa o fac comparabila ca performante cu un JBC de exemplu.

Am inceput sa ma joc cu cablajul si am sa-l fac cu variante de plantare astfel incit sa se poata planta mai multe variante de scheme, inclusiv si cea de care esti tu interesat.

Link spre comentariu

OK, scuze daca am interpretat gresit postarea schemei.

Ca sa o dreg ma declar dispus sa realizez cablajul si sa testez schema. Asta doar daca esti si tu de acord.

Pentru teste cred ca ar fi bine sa avem cablajul cu compenente THT datorita comoditatii de a face modificari in timpul testelor. 

Link spre comentariu
Acum 3 ore, zvonacfirst a spus:

............................

Pentru teste cred ca ar fi bine sa avem cablajul cu compenente THT datorita comoditatii de a face modificari in timpul testelor. 

Vezi daca nu ai experienta cu SMD-uri.......

Daca aveai nu mai spune-ai asa ceva pt ca este mult mai usor sa schimbi un rezistor sau condesator SMD sau chiar si integrat SMD decit la THT.

Ai scos vreodata ca sa schimbi/repari un integrat THT de pe o placa multi-layer cu gauri metalizate? Nu spun mai mult........

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări