Vizitator cyberuituku Postat Iulie 8, 2007 Partajează Postat Iulie 8, 2007 salut. Sunt nou pe forum, si vreau sa invat electronica.De unde sa incep. puteti sa imi dati un site? Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 8, 2007 Partajează Postat Iulie 8, 2007 citeste p-aici,sunt multe scheme simple,incearca un vu-metru de exempluvezi si la sectunea vanzari,daca vrei sa-ti cumperi una sau mai multe carti,care te vor ajuta Link spre comentariu
Blind Postat Iulie 8, 2007 Partajează Postat Iulie 8, 2007 De unde sa incepi? Simplu: e un sticky chiar in aceasta sectiune, dedicat incepatorilor...citeste-l si exploateaza la maxim linkurile puse acolo...Citeste pe forum si incearca sa deosebesti prostiile si raspunsurile stupide de realitate si informatii corecte, apuca-te si fa in acelasi timp cu cititul pe forum montaje care sa iti fie cat de cat utile, vezi daca iti merg, daca da, cat de bine functioneaza, daca nu de ce nu functioneaza si incearca sa il faci sa functioneze.Proasta pasiune iti cauti in electronica....dupa ce o sa incepi sa cunosti o sa intelegi... Link spre comentariu
Vizitator cyberuituku Postat Iulie 9, 2007 Partajează Postat Iulie 9, 2007 Eu mai am in minte ceva teorie ca mai am niste carti luate de la biblioteca.Am o intrebare despre bobine: Care este diferenta dintre o bobina cu 5 spire si una cu 10 spire? ( daca o folosesti la radioreceptie ) Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iulie 9, 2007 Partajează Postat Iulie 9, 2007 citeste bine prin cartile alea, vezi ca la vanzari mai gasesesti ceva carti utileSite... nu prea este care sa te invete care e diferenta intre o bobina cu 5 spire si una cu 10 :smt005 Link spre comentariu
Vizitator cyberuituku Postat Iulie 9, 2007 Partajează Postat Iulie 9, 2007 nu ma refeream la un site. acu mi-a venit in minte chestia cu bobina..... :smt003 Ma asteptam sa imi raspundeti voi :)p.s. in cartile care le am eu am citit tot despre bobine si .... Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Iulie 9, 2007 Partajează Postat Iulie 9, 2007 Bobina la care te referi CRED ca este folosita intr-un oscilator in paralel cu un condensator. Daca modifici numarul de spire modifici frecventa de oscilatie. Cel mai sigur este sa folosesti link-urile sau sa te uiti pe forum, a mai fost un topic cu materialul de baza care sa-l inveti, si cu ordinea in care ar fi bine sa-l inveti. Link spre comentariu
Vizitator cyberuituku Postat Iulie 9, 2007 Partajează Postat Iulie 9, 2007 Vreau sa fac un radioreceptor la care am nevoie de o antena cu ferita. cu ce pot sa schind ferita? - nu am ferita Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Iulie 9, 2007 Partajează Postat Iulie 9, 2007 Ferita este o componenta banala in orice radiorec. care are undele medii. Trebuie sa fie un baston cu diam. de 8 sau 10 mm sau plata, pe care este o bobina sau mai multe. Are culoare neagra si este casanta, parca e un magnet. Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 9, 2007 Partajează Postat Iulie 9, 2007 Vreau sa fac un radioreceptor la care am nevoie de o antena cu ferita. cu ce pot sa schind ferita? - nu am ferita Poti s-o "schindi" cu o bobina cu diametru maaaareeeee... 0.5-1m, care are inductanta potrivita ca sa rezoneze cu condensatorul variabil pe frecventa postului pe care vrei sa-l receptionezi. Dar cu ferita e mai usor.Cirip Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum