Bandi Szasz Postat Aprilie 16, 2019 Partajează Postat Aprilie 16, 2019 Wp -> varful maxim de putere masurat in timpul testelor. Ah -> curentul consumat pe perioada testelor Wh -> totalul de energie consumat Ap -> varful maxim de curent Vm -> tensiune medie Link spre comentariu
Taraxacus Postat Aprilie 16, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2019 Multumesc frumos pentru răspuns. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Aprilie 17, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2019 Am un acumulator Li-Po 4 S de 16000 mAh. Problema este că atunci când se descarcă se descarcă până la 3,3 - 3,4 V (mai jos nu l-am lăsat) iar ultimele două celule arată 3,8 și 3,9 V. Este ceva defect sau după câteva cicluri se vor echilibra. Menționez că am încărcător cu balans. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Mai 1, 2019 Autor Partajează Postat Mai 1, 2019 am schimbat incărcătorul si am folosit unul care incarcă pe fiecare celulă, fără să cuplez bornele de + și - general. Acum toate celulele au 4,2 V. Link spre comentariu
manolo Postat Mai 1, 2019 Partajează Postat Mai 1, 2019 In ambele cazuri ce model de incarcator? si ce model de li-po. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Mai 1, 2019 Autor Partajează Postat Mai 1, 2019 Hristos a înviat și un gând bun de prietenie pt Manolo și utilizatorii forumului. Acumulatorul este Multistar Turnigy 16.000 mAh incarcator HTRC B6 V2 și Charsoon Am pus poze si cu incarcatorul desfăcut, nu are niciun semireglabil sau alta posibilitate de ajustare. https://1drv.ms/f/s!Ag2EJjgX7kZmyjNTciCQl7BKGMdb Link spre comentariu
manolo Postat Mai 1, 2019 Partajează Postat Mai 1, 2019 Probabil ai avut probleme cu Charsoon ,HTRC este destul de bun din ce stiu eu. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Mai 1, 2019 Autor Partajează Postat Mai 1, 2019 29 minutes ago, manolo said: Probabil ai avut probleme cu Charsoon ,HTRC este destul de bun din ce stiu eu. Am folosit mai intai HTRC si am pățit ceea ce am descris adică primele două celule, numărând de la borna minus către plus, se incărcau până la 3,65 - 3,7 V . Am folosit Charsoon si s-au încărcat până la 4, 2. Am să mai încerc folosind un traf de alimentare de curent mai mare. Am folosit unul de 12 V - 2 A. Cel de la Charsoon e de 3,3 A. Acum urmează să fac proba la apă cu wattmetrul. Link spre comentariu
manolo Postat Mai 1, 2019 Partajează Postat Mai 1, 2019 interesant la htrc i-ai dat optiunea balance charge si un curent de incarcare de 1A tinind cont de sursa? ti-ar trebui o sursa de 12v -8A. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Mai 1, 2019 Autor Partajează Postat Mai 1, 2019 4 hours ago, manolo said: interesant la htrc i-ai dat optiunea balance charge si un curent de incarcare de 1A tinind cont de sursa? ti-ar trebui o sursa de 12v -8A. Da, are optiunea prin care se poate seta curentul de incărcare de la 1 la 8 A. Dacă setez la un curent de 2 A și alimentatorul este de 1 A, dă mesaj de eroare. Am să caut un alimentator care sa scoată min 8 A sau am sa incerc la bateria de la masina. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Mai 2, 2019 Autor Partajează Postat Mai 2, 2019 (editat) Pentru lumina din față , farul bărcuței, am LED care la 3 V consumă 150 mA și face lumină bună, destul de puternică. Problema este că nu știu cum să-l fixez pe un radiator, există radiatoare special concepute pt modelul acesta de LED sau fiecare își confecționează după posibilități ? mai citisem pe topicul cu LED-uri că un utilizator le-a lipit cu cositor pe o placă de cupru... și încă ceva, La tensiunea de 3 V trebuie să-i pun o rezistență pt limitarea curentului ? Întreb pt că prin bunăvoință și amabilitate Manolo (căruia îi mulțumesc din nou și pe acestă cale) m-a ajutat cu un modul care pilotează pe un canal cele 2 cuve și pe celălalt canal lumini față , spate, poziții, far. Editat Mai 2, 2019 de Taraxacus Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Mai 2, 2019 Partajează Postat Mai 2, 2019 (editat) Salut, Acele leduri sunt mult mai probabil de 1W ( 3.3V @350mA ), mult mai probabil unii vor sarii sa zica ca se alimenteaza in curent continu si nu la 3V insa la 3V si 150mA merg linistite fara rezistenta, eu am cateva bucati montate in lampi unde am vrut si control al luminozitatii si sa nu ma complic cu circuite complexe cu curent constant ajustabil am pus pur si simplu un LM317 cu potentiometru care la maxim debiteaza 3.15V ( in jur de 260mA prin led ) si merg de cativa ani folositi zilnic. Pentru montura exista radiatoare facute pentru tipul acesta de led, la 150mA cred ca este suficient acea steluta. La puteri mai mari este nevoie ca steluta sa fie montata pe un radioator mai maricel strans in suruburi. Radiatorul se cheama "placă STAR pt. diode LED de putere" Editat Mai 2, 2019 de Bandi Szasz Link spre comentariu
manolo Postat Mai 2, 2019 Partajează Postat Mai 2, 2019 Daca ai modulul de la mine poti conecta direct o lanterna de 3w care functioneaza cu 3 baterii AAA sau un li-ion de 4,2v Eu folosesc asa ceva ,trebuie sa-i scoti doar 2 fire: Link spre comentariu
Taraxacus Postat Mai 3, 2019 Autor Partajează Postat Mai 3, 2019 (editat) Am făcut un nou test pe lac. Testul l-am făcut cu Wattmetrul legat in serie. Am obținut un vîrf de curent de 6,67 A, viteza este mulțumitoare mai ales că hidrodinamica bărcii este proastă. Am montat un cilindru de ferită pe cablul de + al motorului și 3 condensatori de 0,1 |uF astefel motorul nu mai dă intreruperi la turatie maximă. Luminile nu le-am montat încă dar urmează. https://1drv.ms/u/s!Ag2EJjgX7kZmyjwSCi6TKyl1eL-y https://1drv.ms/v/s!Ag2EJjgX7kZmyjnYTY1pqM826G5X https://1drv.ms/v/s!Ag2EJjgX7kZmyjtiGuk2UHtywiBJ Editat Mai 3, 2019 de Taraxacus Link spre comentariu
Taraxacus Postat Noiembrie 22, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2019 Am nevoie de o bucata de placa de PEE grosime 10 cm, lațime 25-30 cm si lungime 70 cm max 100 cm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum