Vizitator yo2mcq Postat Iulie 8, 2007 Partajează Postat Iulie 8, 2007 Salut!Sunt nou pe forum si nou de cativa ani si in radioamatorism.Inainte nu am avut contact cu radiotehnica si acum ca am descoperit-o "devorez" aproape tot in materie de radioamatorism.Am multe intrebari asa ca nu va suparati.... :drinkers: Imi explica si mie cineva cum functioneaza un reflectometru?Stiu ce face , dar nu stiu cum face ceea ce face. :smt003 Mai am si alte intreabari ,dar acum nu-mi amintesc :weedman: Sau cum functioneaza si ce face un GRID-DIP; ce e un wobbler?ce face wobbler-ul? si asta cum functioneaza?Scuze daca am intrebat prea multe... 73 :smt064 :smt001 Link spre comentariu
Yo4You Postat Iulie 8, 2007 Partajează Postat Iulie 8, 2007 Reflectometrul masoara unda reflectata si se poate calcula si una stationara dar nu stiu cum (SWR)Grid dip meter acordeaza la rece bobinele e defapt un oscilator ce il apropii de un circuit oscilant si masori frecventa de oscilatie a circuitului oscilant.Woblerul e un instrument mai destept acordezi filtru trece banda cu el injectezi o frecventa si la final o masoara .Reflectometrul se poate realiza usor in regim amatoricesc , insa grid dip meter si woblerul nu prea deoarece trebuie etalonat perfect.73 Numai bine. Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 9, 2007 Partajează Postat Iulie 9, 2007 era un reflectometru f.simplu in tehnium dar nu mai stiu ce ani si erau si ceva grid-dip-metre Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum