nostrom Postat August 11, 2018 Partajează Postat August 11, 2018 (editat) Stie cineva de unde achizitionez tarozi necesari operatiunii de filetare in vederea montari dopurilor de obturare? Spatiul mic nu permite folosirea filierei. Multumesc Editat August 11, 2018 de nostrom Link spre comentariu
manolo Postat August 11, 2018 Partajează Postat August 11, 2018 De cit tarozii? o poza cu situatia data? Link spre comentariu
nostrom Postat August 11, 2018 Autor Partajează Postat August 11, 2018 Am masurat doar diametrul exterior si am doua valori o teava cu diametrul de 21,5mm si alta cu diametrul de 17,5mm. Insa cred ca dopurile si evident tarozii au filet "GAZ" sper sa nu gresesc cu aceasta denumire. Link spre comentariu
nostrom Postat August 11, 2018 Autor Partajează Postat August 11, 2018 33 minutes ago, nostrom said: Am masurat doar diametrul exterior si am doua valori o teava cu diametrul de 21,5mm si alta cu diametrul de 17,5mm. Insa cred ca dopurile si evident tarozii au filet "GAZ" sper sa nu gresesc cu aceasta denumire. Cred ca am sa merg la un magazin dotat cu un subler si o lera si am sa masor dopurile ce filet au si ce diametru. Link spre comentariu
mac01 Postat August 11, 2018 Partajează Postat August 11, 2018 Tevi de 22mm si de 18mm? Sunt tevi de cupru? Daca sunt tevi de cupru, exista dopuri speciale pentru ele care se lipesc in capul lor. Link spre comentariu
gauss Postat August 11, 2018 Partajează Postat August 11, 2018 (editat) Daca sant din cupru ... mai greu cu filetul . " Carnea " e foarte subtire . Evident , exista solutia " standardizata " de mai sus . Capacele se gasesc relativ greu ... Sau , lipirea unui niplu din bronz , cu filet interior sau exterior , caruia i se ataseaza dop sau capac , bineinteles cu material de etansare . In extremis , se curata teava in interior , se aplica pasta de lipit cu flacara , apoi se turteste si se lipeste cu lampa , aliaj si pasta . Am aplicat metoda de cateva ori , e fezabila si sigura . Daca tevile sant din otel , se aplica alte metode . Editat August 11, 2018 de gauss Link spre comentariu
nostrom Postat August 11, 2018 Autor Partajează Postat August 11, 2018 Tevile sunt din otel fac parte din instalatia de incalzire cuplata la Radet Link spre comentariu
gauss Postat August 11, 2018 Partajează Postat August 11, 2018 (editat) Filet exterior ... se da cu clupa ... chit ca se sparge un pic peretele . Poate se pot trage un pic tevile ... Sau dop sudat . Editat August 11, 2018 de gauss Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 11, 2018 Partajează Postat August 11, 2018 (editat) Bagi un surub in teava si sudezi cu electrod in jurul hexagonului. Asta e practica obisnuita. Simplu, rapid si eficient. Ai teava de 3/8" si 1/2". Editat August 11, 2018 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
d2134 Postat August 11, 2018 Partajează Postat August 11, 2018 Gasesti la un magazin de scule mai rasarit, de ex.: https://www.sculesiechipamente.ro/tarozi-filet-gaz-unici/ Link spre comentariu
nostrom Postat August 12, 2018 Autor Partajează Postat August 12, 2018 11 hours ago, d2134 said: Gasesti la un magazin de scule mai rasarit, de ex.: https://www.sculesiechipamente.ro/tarozi-filet-gaz-unici/ Multumesc frumos pentru informatie, Link spre comentariu
manolo Postat August 12, 2018 Partajează Postat August 12, 2018 Ca sa dai filet interior cu un tarod este aproape inposibil ,iti recomand daca nu vrei sa pui un dop sudat ,mufe rapide de 3/8 si 1/2 pentru tevi de otel GEBO costa circa 30 ron bucata. Link spre comentariu
nostrom Postat August 12, 2018 Autor Partajează Postat August 12, 2018 1 hour ago, manolo said: Ca sa dai filet interior cu un tarod este aproape inposibil ,iti recomand daca nu vrei sa pui un dop sudat ,mufe rapide de 3/8 si 1/2 pentru tevi de otel GEBO costa circa 30 ron bucata. Cred ca exagerati, de ce sa fie imposibil ? Mufele GEBO sunt OK, dar nu sunt rentabile (Sunt scumpe ) in plus tot dopul e cel care obtureaza si in cazul mufelor Gebo Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 12, 2018 Partajează Postat August 12, 2018 Pai ai vazut cit costa un tarod si spui ca mufele`s scumpe... Link spre comentariu
nostrom Postat August 12, 2018 Autor Partajează Postat August 12, 2018 1 hour ago, Ion_Bumbu said: Pai ai vazut cit costa un tarod si spui ca mufele`s scumpe... Pai am vazut !! insa, cate tevi poti rezolva ? V-at gandit ? evident ca nu !? Link spre comentariu
Postări Recomandate