Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu actionat de modul cu senzor de proximitate ir

Vizitator Rv Fhj

Postări Recomandate

Vizitator Rv Fhj

Buna ziua. Daca cumva s-a mai discutat aceasta problema, rog moderatorii sa mute postul in sectiunea potrivita, eu am cautat insa nu am gasit.

Este vorba de un modul de proximitate pe ir (emitator,receptor), cu alimentare 5v si doua iesiri, una digitala, una analogica. Pe ieșire, vreau sa leg un releu de 5v care sa cupleze comanda la 12v, pt un solenoid. Initial, am crezut ca o sa fie indeajuns sa leg releul direct la iesirea analog insa se pare ca nu il cupleaza asa. Pe digital are constant 5v, la detectare trece pe 0v. Pe analog are 3.5v, la detectare trece pe 0v. Va rog sa ma ajutați cu un sfat legat de ce ar trebui sa fac, cum sa fac, sa pot folosi modulul cu releul de 5v. Mulțumesc.

20180811_140310.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Nostalgic

1

• cimitavita

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 2 ore, Rv Fhj a spus:

Pe digital are constant 5v, la detectare trece pe 0v

Daca pe digital se prezinta asa, utilizezi contactul ND.(normal deschis) pentru comanda de 12 volti

Link spre comentariu
Vizitator Rv Fhj

Pe multimetru arata 5v.. dar cand il pun pe sarcina, adica il leg la solenoidul releului, nu are putere sa comute. Alimentarea e dintr-un regulator 7805 pe care daca leg releul, comuta fara probleme. Poate un fel de amplificator.. cu ceva tranzistoare... trebuie sa existe o soluție. Legat de comportamentul modulului, prefer sa nu ramana releul in sarcină si sa folosesc pt consumator iesirea NO. Nu-s in domeniu, nu-s de specialitate, inca mai studiez si eu, asa ca orice sfat e binevenit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări