Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Clona pickit3 cu dsPIC33EP

Postări Recomandate

Am clona Pickit 2 tot de la chinez si merge brici dupa zeci de folosiri dealungul a 5 ani, nu cred ca sunt chiar atat de proaste clonele. Pickit 3 are probleme serioase, daca dai o cautare gasesti zeci de cazuri cum pica si cele originale dupa doar cateva folosiri, e o greseala mare chestia cu re-programarea pt fiecare PIC in parte, duce doar la coruptia softului si aia e. Cu Pickit 3 am programat doar de vro 8-9 ori pana acuma si inca nu am avut probleme, tot clona cu cablu rosu lung de 1m. 

Totusi eu zic sa se incerce cu un cablu nou, mi se pare foarte suspect ca a trebuit scurtat sa mearga, sa nu cumva sa fie ceva cu acel cablu si de acolo toate probleme. Ar merge incercat si pe un alt PC daca exista posibilitatea.

E o treaba si cel original dar in regim de amator/ hobby sa dai atata pe el sa il folosesti poate de 3-4 ori pe an.. 

Editat de Bandi Szasz
Link spre comentariu

Ce alte variante sunt?

Acest pickit3 e un gunoi de marketing. Pickit2 e de momeala, merge bine, sa te dai pe picuri iar cine vrea mai mult trebuie sa scoata sute de dolari pentru icd3. Pickit3 a praf in ochi. Am citit pe forum la microchip de unul care a cumparat de la Mouser PIckit3 nou nout si n-a reusit sa faca nimic cu el, nici cu al doilea pe care l-a primit la schimb cu primul.

Link spre comentariu

Sunt sigur ca puteti citi pe net despre unii la care 1+1 fac 3 si tabla inmultirii se termina la 3 x 3.

Personal am cumparat mai multe placi de la Microchip sau Mikroelektronika, inclusiv Pickit3, am programat sute de PIC-uri si pana acum n-am avut probleme cu nicicare... ce "probleme" am avut au fost mai degraba cu MS si Windows decat cu componentele HW.

Da` nah,  cati oameni atatea pareri... :| .

Link spre comentariu

Si eu am clona PicKit3, o folosesc fara probleme de cativa ani.

Dar, "Chinezul" nu este unul singur.

Sunt nenumarati producatori chinezi si calitatea pieselor folosite variaza. Stiati ca multe din componentele care le gasiti la pret foarte ieftin pe Aliexpress, eBay sunt de fapt componente refuzate (din cine stie ce motive) cand se face QC-ul la producatorul de componente electronice?

Ce-i impiedica pe "micii producatori" sa foloseasca componente substandard? Asa apare variabilitatea cu care ne confruntam: pentru unii totul este foarte OK (cazul meu), pentru altii sunt probleme.

Link spre comentariu

Tensiunea pe USB nu este fix 5V, poate fi minim 4.4V (minim pentru care un device USB in stand_by  mai poate inca primi comenzi)  iar tensiunea minima nominala este de 4.75V.

Posibil ca stabilizatorul  de tensiune intern sa nu functioneze cum trebuie, ar trebui sa mearga f bine si la tensiuni pe busul USB mai mici de 5V.

Editat de mars01
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări