DarkAvenger Postat Septembrie 18, 2018 Partajează Postat Septembrie 18, 2018 On 9/11/2018 at 1:02 PM, modoran said: Reinstaleaza software-ului din acel PIC24. Asta e avantajul clonei. Iti tot da de lucru. Pickit3 original merge si cu cablu USB de 1.5m. Ca fapt divers. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Septembrie 18, 2018 Partajează Postat Septembrie 18, 2018 (editat) Am clona Pickit 2 tot de la chinez si merge brici dupa zeci de folosiri dealungul a 5 ani, nu cred ca sunt chiar atat de proaste clonele. Pickit 3 are probleme serioase, daca dai o cautare gasesti zeci de cazuri cum pica si cele originale dupa doar cateva folosiri, e o greseala mare chestia cu re-programarea pt fiecare PIC in parte, duce doar la coruptia softului si aia e. Cu Pickit 3 am programat doar de vro 8-9 ori pana acuma si inca nu am avut probleme, tot clona cu cablu rosu lung de 1m. Totusi eu zic sa se incerce cu un cablu nou, mi se pare foarte suspect ca a trebuit scurtat sa mearga, sa nu cumva sa fie ceva cu acel cablu si de acolo toate probleme. Ar merge incercat si pe un alt PC daca exista posibilitatea. E o treaba si cel original dar in regim de amator/ hobby sa dai atata pe el sa il folosesti poate de 3-4 ori pe an.. Editat Septembrie 18, 2018 de Bandi Szasz Link spre comentariu
Romica_t Postat Septembrie 18, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2018 Ce alte variante sunt? Acest pickit3 e un gunoi de marketing. Pickit2 e de momeala, merge bine, sa te dai pe picuri iar cine vrea mai mult trebuie sa scoata sute de dolari pentru icd3. Pickit3 a praf in ochi. Am citit pe forum la microchip de unul care a cumparat de la Mouser PIckit3 nou nout si n-a reusit sa faca nimic cu el, nici cu al doilea pe care l-a primit la schimb cu primul. Link spre comentariu
informer Postat Septembrie 18, 2018 Partajează Postat Septembrie 18, 2018 Sunt sigur ca puteti citi pe net despre unii la care 1+1 fac 3 si tabla inmultirii se termina la 3 x 3. Personal am cumparat mai multe placi de la Microchip sau Mikroelektronika, inclusiv Pickit3, am programat sute de PIC-uri si pana acum n-am avut probleme cu nicicare... ce "probleme" am avut au fost mai degraba cu MS si Windows decat cu componentele HW. Da` nah, cati oameni atatea pareri... :| . Link spre comentariu
gas2 dan Postat Septembrie 19, 2018 Partajează Postat Septembrie 19, 2018 Din moment ce schema pickit3 este publica, bootloader-ul cu tot cu sursa este public, nu vad ce probleme a avut chinezul cand a facut clona. Sunt doua sarme care pleaca direct din USB pickit in PC. Roaga pe cineva sa rescrie bootloader. Poate a fost rescris de un firmware gresit. Link spre comentariu
mars01 Postat Septembrie 19, 2018 Partajează Postat Septembrie 19, 2018 Si eu am clona PicKit3, o folosesc fara probleme de cativa ani. Dar, "Chinezul" nu este unul singur. Sunt nenumarati producatori chinezi si calitatea pieselor folosite variaza. Stiati ca multe din componentele care le gasiti la pret foarte ieftin pe Aliexpress, eBay sunt de fapt componente refuzate (din cine stie ce motive) cand se face QC-ul la producatorul de componente electronice? Ce-i impiedica pe "micii producatori" sa foloseasca componente substandard? Asa apare variabilitatea cu care ne confruntam: pentru unii totul este foarte OK (cazul meu), pentru altii sunt probleme. Link spre comentariu
Romica_t Postat Septembrie 19, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2018 L-am alimentat separat, dintr-un incarcator de Nokia(5V), merge de rupe, si cu cablu lung. Link spre comentariu
mars01 Postat Septembrie 19, 2018 Partajează Postat Septembrie 19, 2018 (editat) Tensiunea pe USB nu este fix 5V, poate fi minim 4.4V (minim pentru care un device USB in stand_by mai poate inca primi comenzi) iar tensiunea minima nominala este de 4.75V. Posibil ca stabilizatorul de tensiune intern sa nu functioneze cum trebuie, ar trebui sa mearga f bine si la tensiuni pe busul USB mai mici de 5V. Editat Septembrie 19, 2018 de mars01 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum