Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Clona pickit3 cu dsPIC33EP

Romica_t

Postări Recomandate

Ar trebuii, sunt clone fidele cu cel original. PICkit 3 fata de PICkit 2 contine doar un fell de bootloader, in momentul programarii MPLAB descarca softul necesar programarii unui anumit PIC si-l urca in  PICkit 3, numai dupa aceasta operatiune se incarca hex-ul care urmeaza sa fie programat in PIC-ul dorit, de cate ori se programeaza un PIC diferit se repeta pasii de re-programare a lui PICkit 3 pt modelul de PIC care urmeaza sa fie programat. Din moment ce clona contine doar acel bootloader orice PIC suportat de MPLAB / Pickit 3 original ar trebuii sa fie programabil si cu clona. Detin si eu o clona ca in link-ul postat si pana acuma nu am intampinat probleme cu el.

Editat de Bandi Szasz
Link spre comentariu

Aha, ma gandeam ca seria EP fiind mai noua, poate va face probleme dar explicatia ta m-a lamurit.

Am citit si aici (ultimul post):

si m-a pus pe ganduri. 

Am deschis topicul ca sa vad daca se merita o clona sau sa cumpar un pickit3 original.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Mi-a venit clona, cand il conectez ledul de power se aprinde instant iar dupa 2-3 secunde se aprin ledurile de la active si status si raman rosii. De vazut nu-l vede Mplabx.

V-ati confruntat cu problema asta? Ce pot sa-i fac?

pk3.jpg

Link spre comentariu

Se poate scrie hex-ul si cu IDE. Eu folosesc MikroC for PIC pentru a scrie cod-ul iar cu .hex-ul compilat merg in mplab x si dau create new project si aleg "from pre-build hex file" dupa apas simplu make and programm si merge fara probleme.

Link spre comentariu

Nu e mai simplu sa instalezi MPLAB IPE? De ce sa mai faci un alt proiect. Incarci hex-ul generat de orice compilator, conectezi si programezi. 

Acea clona mie mi-a crapat dupa cateva programari. Am cumparat apoi direct de la Microchip originalul. Daca esti student (o dovedesti cu o adresa de email de la facultate, daca ai) ai 25% reducere.

Link spre comentariu

Ce dracu sa-i fac ca nu mai merge? Windowsul simte cand conectez dar in device manager nu mai apare "Pickit3". Mort nu-i de tot.

Am programat saptamana trecuta si a mers, azi nu mai merge.

Am reinstalat si windowsul si degeaba.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări