Romica_t Postat August 10, 2018 Partajează Postat August 10, 2018 Buna ziua, vreau sa programez un dsPIC33EP512MC204 si e necesar sa cumpar un pickit3. M-am orientat spre o clona de pe ebay https://www.ebay.com/itm/PICkit3-Microchip-Original-MPLAB-PICkit-3-PIC-In-Circuit-Debugger-Programmer/331564909365?hash=item4d32cf0335:g:EpUAAOSwtKVafr0T Pot programa aceste clone seria EP? Multumesc Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat August 10, 2018 Partajează Postat August 10, 2018 (editat) Ar trebuii, sunt clone fidele cu cel original. PICkit 3 fata de PICkit 2 contine doar un fell de bootloader, in momentul programarii MPLAB descarca softul necesar programarii unui anumit PIC si-l urca in PICkit 3, numai dupa aceasta operatiune se incarca hex-ul care urmeaza sa fie programat in PIC-ul dorit, de cate ori se programeaza un PIC diferit se repeta pasii de re-programare a lui PICkit 3 pt modelul de PIC care urmeaza sa fie programat. Din moment ce clona contine doar acel bootloader orice PIC suportat de MPLAB / Pickit 3 original ar trebuii sa fie programabil si cu clona. Detin si eu o clona ca in link-ul postat si pana acuma nu am intampinat probleme cu el. Editat August 10, 2018 de Bandi Szasz Link spre comentariu
Romica_t Postat August 10, 2018 Autor Partajează Postat August 10, 2018 Aha, ma gandeam ca seria EP fiind mai noua, poate va face probleme dar explicatia ta m-a lamurit. Am citit si aici (ultimul post): si m-a pus pe ganduri. Am deschis topicul ca sa vad daca se merita o clona sau sa cumpar un pickit3 original. Link spre comentariu
Romica_t Postat Septembrie 11, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2018 Mi-a venit clona, cand il conectez ledul de power se aprinde instant iar dupa 2-3 secunde se aprin ledurile de la active si status si raman rosii. De vazut nu-l vede Mplabx. V-ati confruntat cu problema asta? Ce pot sa-i fac? Link spre comentariu
gas2 dan Postat Septembrie 11, 2018 Partajează Postat Septembrie 11, 2018 Trebuie mai intai sa-l vada PC-ul. Apare in device manager? Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Septembrie 11, 2018 Partajează Postat Septembrie 11, 2018 Este normal, asa face si al meu doar ca Led-ul de power este verde iar cel de active si status albastru. Vedeti in Control Panel -> Devices and Printers trebuie sa apara "PICkit 3". Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 11, 2018 Partajează Postat Septembrie 11, 2018 Hexul se scrie cu pickit 3 folosind "mplab ipe" si nu "mplab x". Link spre comentariu
Romica_t Postat Septembrie 11, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2018 Era de la cablu, l-am scurtat. MPALB IDE V8.84 i-a descarcat un nou firmware. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Septembrie 11, 2018 Partajează Postat Septembrie 11, 2018 Se poate scrie hex-ul si cu IDE. Eu folosesc MikroC for PIC pentru a scrie cod-ul iar cu .hex-ul compilat merg in mplab x si dau create new project si aleg "from pre-build hex file" dupa apas simplu make and programm si merge fara probleme. Link spre comentariu
DarkAvenger Postat Septembrie 11, 2018 Partajează Postat Septembrie 11, 2018 Nu e mai simplu sa instalezi MPLAB IPE? De ce sa mai faci un alt proiect. Incarci hex-ul generat de orice compilator, conectezi si programezi. Acea clona mie mi-a crapat dupa cateva programari. Am cumparat apoi direct de la Microchip originalul. Daca esti student (o dovedesti cu o adresa de email de la facultate, daca ai) ai 25% reducere. Link spre comentariu
gas2 dan Postat Septembrie 11, 2018 Partajează Postat Septembrie 11, 2018 Cum a crapat domnule acea clona? Ai scapat-o pe jos? Chinezu a copiat hard/ soft. "Crapa" si originalul. Din cauza de soft. Nu-i vina chinezului. Link spre comentariu
DarkAvenger Postat Septembrie 11, 2018 Partajează Postat Septembrie 11, 2018 Uite ca nu mai recunoaste nici un PIC. Asa a crapat. Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 11, 2018 Partajează Postat Septembrie 11, 2018 Reinstaleaza software-ului din acel PIC24. Link spre comentariu
Romica_t Postat Septembrie 18, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2018 Ce dracu sa-i fac ca nu mai merge? Windowsul simte cand conectez dar in device manager nu mai apare "Pickit3". Mort nu-i de tot. Am programat saptamana trecuta si a mers, azi nu mai merge. Am reinstalat si windowsul si degeaba. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum