hpavictor Postat August 12, 2018 Autor Partajează Postat August 12, 2018 Da , cu SIDOL . Unii au cam uitat ... oare se mai găsește lichidul -minune ? Link spre comentariu
gauss Postat August 12, 2018 Partajează Postat August 12, 2018 Nu stiu . La rigoare ... mergea pasta de dinti , aia distribuita militarilor in termen ... avea mult bicarbonat . P.S. - daca ar fi nevoie ( la o adica ) , cred ca ne furnizeaza aliatul strategic . Trebuie sa ne dea si chestii utile ... Link spre comentariu
adrian_pic Postat August 12, 2018 Partajează Postat August 12, 2018 (editat) 45 minutes ago, Victor said: Uite cum arătau petlițele de soldat din trupele de securitate sau elev din cadrul școlilor de securitate și cele de ofițer de securitate , alaturi de un suport de grad ( locotenent major ) și însemnul de armă . Nu stiu daca frunzele de stejar provin de la un securist. Uite un pic: ca sa faci zoom: http://militar.infomondo.ro/wp-content/uploads/2010/10/Basescu-alaturi-de-ofiteri-ai-armatei-romane.google.jpg Asta fiind uniforma de la aviatie: Editat August 12, 2018 de adrian_pic Link spre comentariu
hpavictor Postat August 12, 2018 Autor Partajează Postat August 12, 2018 Mda , dacă nu știi , întreabă ! Frunzele " alea " sunt folosite încă din WW2 Sursa inspirației a fost uniforma germană . Link spre comentariu
adrian_pic Postat August 12, 2018 Partajează Postat August 12, 2018 Pai te intreb: la ce arma serveste colonelul asta imbracat in uniforma albastra? (are semnul armei pe epolet, deci nu-i aviatie). Din cei trei imbracati in albastru, doi (cel din prim plan si ala cu mustata) sunt la aceeasi arma si cel din stanga la care se vede doar jumate de fata este la aviatie (epoletul este diferit). Link spre comentariu
flomar60 Postat August 12, 2018 Partajează Postat August 12, 2018 Sunt jandarmi....gradul-2 trese(asa vad eu!)->locotenent -colonel... Link spre comentariu
adrian_pic Postat August 12, 2018 Partajează Postat August 12, 2018 Nu sunt de la jandarmi. (si nici de la aviatie). Cei de la aviatie au epoletul asa: Link spre comentariu
hpavictor Postat August 12, 2018 Autor Partajează Postat August 12, 2018 Acum 6 minute, flomar60 a spus: Sunt jandarmi....gradul-2 trese(asa vad eu!)->locotenent -colonel... Așa pare , inclusiv insigna de absolvire a Academiei . In schimb nu corespunde însemnul de armă . Link spre comentariu
adrian_pic Postat August 12, 2018 Partajează Postat August 12, 2018 (editat) Hint: au legatura cu aviatia .... doar ca nu zboara! Doar de la gradul de locotenent colonel in sus exista uniforma in culoarea asta. Uniforma lor de zi cu zi are insa culoarea clasica kaki si petlitele sunt negre. Aici nu se vede bine insemnul de arma: https://www.acttm.ro/ctecssic/comanda/ In limbajul de jargon arma se numeste: radare. Si epoletii de pe vremea lui ceasca (semnul armei s-a pastrat: doua aripi, ecranul radar, 4 fulgere si un avion): Editat August 12, 2018 de adrian_pic Link spre comentariu
gauss Postat August 12, 2018 Partajează Postat August 12, 2018 (editat) http://www.roaf.ro/?page_id=12 http://www.roaf.ro/?page_id=287 Editat August 12, 2018 de gauss Link spre comentariu
adrian_pic Postat August 12, 2018 Partajează Postat August 12, 2018 In link-ul locotenentului colonel scrie ca a absolvit: specialitatea radioelectronică de radiolocaţie, Arma deci este radiolocatie (sau radare cum deja am mai scris). Link spre comentariu
adrian_pic Postat August 12, 2018 Partajează Postat August 12, 2018 12 minutes ago, Victor said: Deja ești suspect . Daca umblam cu asa ceva eram suspect: ca astea sunt de la secu'. Abastru asta mai inchis a fost culoarea lor. Link spre comentariu
hpavictor Postat August 12, 2018 Autor Partajează Postat August 12, 2018 Treaba ta ce crezi . Vezi că se schimbă ușor o încadrare , de la calitatea de suspect la cea de inculpat , acuzat , arestat , condamnat . Nu există reabilitare ... In plus , nu cred că vaporeanu' era subofițer . Petlițele postate de tine sunt de subofițer ! Se pare că nu știi ce înseamnă " nivelul de alb " în fotografie , dacă te referi la nuanțe de albastru . Mai ia lecții . Vezi că cine ți-a suflat răspunsul este neinstruit . Link spre comentariu
adrian_pic Postat August 12, 2018 Partajează Postat August 12, 2018 (editat) Victor, nu asa arata uniforma de capitan? avea doar doua frunze. De la maior in sus erau 3 frunze si aveau un rand de frunze si pe cozorocul de la cascheta. Tablagii aveau petlite ca soldatii: Uite si o poza cu acel capitan care a aparut la TV la revolutie: Editat August 12, 2018 de adrian_pic Link spre comentariu
hpavictor Postat August 12, 2018 Autor Partajează Postat August 12, 2018 (editat) Sunt din epoci diferite . Uniforma de milițian ... nu e de milițian . Eu îmi amintesc ca era era gri petrol pentru , nicidecum bleumarin , iar vipușca era gri , nu roșie . Clar este o alta uniforma , sau mai veche de '78 , atunci au dispărut rămășițele uniformei de inspirație sovietică , atât cât s-a putut . Aia pare că e o uniforma de subofițer din trupele de miliție calare ! Nu face confuzia între miliție și trupele de miliție ... erau structuri diferite ! Uniforma de securitate era kaki , cu vipușcă albastră . In fine , despre petlitele căpitanului de la revoluție nu pot comenta . Poate că nu era vestonul lui , ci al unui subofițer , la care a atașat suportul de grav . Editat August 12, 2018 de Victor Adăugire Link spre comentariu
Postări Recomandate