Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cafeaua ...

Postări Recomandate

Control ( si verificare ) ... termeni cu rezonanta ( pentru unii ... ) . Din pacate ... nu stiu . Sau ( scuza rapida ... ) , nu - mi pica fisa ... Asta apropo de misteriosul personaj ...

P.S. - e zi de cumparaturi ... poate mai vad vreo cafea " inedita " , d' asta ieftina , pentru pulime ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
15 hours ago, gauss said:

Control ( si verificare ) ... termeni cu rezonanta ( pentru unii ... ) . Din pacate ... nu stiu . Sau ( scuza rapida ... ) , nu - mi pica fisa ... Asta apropo de misteriosul personaj ...

P.S. - e zi de cumparaturi ... poate mai vad vreo cafea " inedita " , d' asta ieftina , pentru pulime ...

"Asa, ca de control" era o simpla sintagma pe care o foloseam cand eram mici copii si doream sa sa punem in dificultate pe cineva.
Am efectuat stagiul militar la Sibiu si de acolo stiu ca aproape toti din zona gen LCK spuneau cafia in loc de cafea.
Sincer sa fiu, parca as bea niste nechezol in loc de cafeaua nasoala pe care ne-o vand "capitalistii" din Romania.

Link spre comentariu

Surpriza ... acum ceva timp , la hiperm ... , am gasit , ce credeti ? ... la " raionul " cafea , niste pungi visinii - maronii - aurii , vidate dar un pic mototolite , pe care scria un nume conspirativ din preistorie ... " KAWA INKA " . M - am oprit , am luat una ... a venit si sotia , s - a efectuat declicul ... si am inceput sa povestim ... iesisem din timp . In lateral stanga , le blocasem accesul ... un cuplu ( mult mai tanar ) , eterogen ... el , un soarece de biblioteca , subponderal , albicios , cu suvite de par atarnand in spate ... dar cu aspect inteligent , ea ... o blonda ( nereusit ) decolorata , cam bashoalda si suburbana , cu ascendenta de zarzavagioaica si o figura carcotasa si nemultumita , grabita permanent si cam " intzepata " , cred ca se cunoaste genul ... ma rog , talentul meu descriptiv e succint si limitat ... priveau la pungile din mana noastra si din raft . Am intrat in vorba cu " seful " ipotetic si improbabil , cu tanarul ... se vedea ca era nedumerit , dar nu indraznea ... greutatea mea era tripla fata de a lui , inaltimea dubla , iar varsta ( n - am avut senzatia ca ar conta mai mult ca celelalte ... ) dubla cu siguranta ... I - am povestit in 30 de cuvinte ( limita ... ) ce si cum , si am plecat . I - am urmarit cu coada ochiului , parlamentau destul de aprins ( ea ... ) , apoi a intervenit un consens neasteptat , au pus in cos doua pungi si au plecat razand . Probabil planuisera vreo " farsa " aplicabila vreunui cuplu de bunici , care beau cafea doar la alegeri sau la vreo pomenire , si care - si tarasc demn si discret anii si betesugurile ... pierduti intr - o lume pe care o inteleg si accepta obligat si cu greutate , dar care nu - i accepta si intelege deloc , subiect de reprosuri radical - hashtagiste ! ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Multumesc de informatie ! Am baut mai mult de 15 ani Amaroy ... de ceva timp am trecut pe boabe . Si , dupa cum am scris mai sus , nu mai sant asa riguros ( fixist ? ... ) . In Ploiesti nu e Auchan , dar n - ar fi o problema . Mai vad Bucurestiul ocazional , sotia de 3 ori pe saptamana ... Merg pe ideea diversitatii , desi am luat tzepe cu cafele scumpe , de pe la magazine specializate ... unele erau oribile , or fi fost compromise ... ca nu dadeau in branci de vanzari ! Mai trimit si rudele din State ... cate - o " curiozitate " , ca acolo ai de unde alege !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Ce sa zic ... sant tot felul de puristi . Fiecare cu sistemul lui de valori , ca la audiofilie . Ce nu e identic la micron si decigram , nu exista . Sau macar e gresit si ( foarte ) daunator . Nu am asemenea aspiratii , si prefer experientele proprii . La nivel comun ( marci , sortimente si preturi ) , poate un pic peste . Mai sar calul , sa zicem ca ma ajuta " statura " , chiar si la propriu . Sant zile cand nu beau cafea . Ceaiul , am mai adus vorba ... nu bea nimeni la bol din acela subtire si translucid , golindu - si ( in prealabil ) mintea de mizeriile cotidianului ? ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Am baut multe ceaiuri medicinale... :dNici nu le mai stiu pe toate ,gustos esge cel de macese macinate saj coacaz negru ...Si cel verde este bun ,in forma naturala fara adaosuri de arome..:)

Link spre comentariu

Ceaiul verde " taie " setea ... daca ai de mers , nu cari multa apa . Ma rog , cine mai umbla cu pasul pe coclauri ... eventual munti . Nu pomenesc de celelalte efecte ... ar mai trebui 3 forumuri de " calibrul " elf . Atentie , nu trebuie sa aiba contact cu metale ( lingurita , ibric , cana inox , termos , gamela etc . ) . Mai ales la depozitare ( frunze ) , si la preparare . Cu plastic , nici atat . Ceramica ( portelan ) , la nevoie sticla . Nu se intampla nimic " toxic " , numai ca - si pierde din forta ezoterica ... ma rog , asa zic asiaticii , de ceva zeci de sute de ani ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări