Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cafeaua ...

Postări Recomandate

Oleaca de cafea ... ar prinde bine , zic eu ! Merge ca adjuvant ... la multe medicatii ! ( apropo de postarea de mai sus ) .

P.S. - tocmai am produs niste Robusta ... de prin Franta . Nu e asa aromata ... dar e destul de " strong " . 7 din 10 , dupa cum scrie pe punga , conform noilor reglementari , d' astea de UE . E no - name. Boabele sant generoase , dar cam uscate . Probabil va lua parte la ceva mix - uri . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
9 hours ago, alcon said:

Cand il consumam eu prin 73 nu era facut cu ness-uri si nici cu inka sau nechezol, era asa mai pe natural.

In sfarsit cineva care a prins ...''nechezol''..pt.asta trebuia sa fi ''trait '' din plin...''aroma''...COMUNISMULUI !:26 Doar din povestiri(adevarate) nu prea ...simti..''adevarata aroma..'' !:nerv

Link spre comentariu
Acum 6 ore, Ștecher a spus:

Eu nu inteleg care e treaba cu nechezolul asta. Dupa ce il bei incepi sa nechezi ca un cal?  :91

Era făcut din năut care este o hrană foarte apreciată de cai. Cred că D.C. Mazilu a avut o epigramă care se termina așa citez "Și știind că nu beau alcool ma servit cu nechezol"

Editat de eugenius
Link spre comentariu

Cafeaua " amestec " ... in afara de cafea naturala ( inferioara ) , continea in proportii variabile ( predominante ) , naut si orz ( sursa peiorativa a nechezatului ) , prajite si rasnite separat , apoi amestecate cu cafeaua ce suferise aceleasi proceduri . Pentru credibilizare ... prin interiorul amestecului se mai gasea cate un bob intreg de cafea , " scapat " , zice - se datorita abundentei la preparare . Umbla zvonul ( justificat ?... ) ca reteta fusese validata de Cabinetul 2 , mare iubitoare de cafea , ghicit in zat , si consultarea " clarvazatoarelor " gen Mama Omida ... probabil reminiscente ale unei origini amestecate , ascunsa cu grija , si prin modificarea actelor de stare civila . Oricum , cafeaua era denigrata , inclusiv de medici cu renume , la nivel central , datorita asimililarii cu cosmopolitismul occidental , si a folosirii ca " valuta forte " in diverse tranzactii gen troc si traficarea de " influenta " ... in sectorul administrativ , servicii , medical , si in invatamant . Alaturi de celebrul Alb XX ( doua cifre reprezentand valoarea in lei la piata neagra ) , adik tigaretele KENT .

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Apare la tarie ... 6 din 10 .  Pe plic . Eu ( de baza ) folosesc 7 din 10 . Pentru cafele tari ... merge Robusta . Arabica e mai " catifelata " , cu buchet mai subtil . Ma rog , depinde de fabricant . 

Ca idee , una din cele mai tari cafele cu care m - am " luptat " era din Etiopia ... niste boabe mici , zbarcite , inegale si cam decolorate . Dar ... tare ! ... ca guvernarea !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Pai am mai multe ... cel putin 6 sorturi si marci ... in permanenta . Unele , destul de ieftine ... Voi pune foto la toate ... In ultimul timp , nu ( mai ) sant asa riguros . Situatia este exact opusa la ceaiuri ( verde si negru ) . Poate se initiaza o discutie pe tema ...

IMG_5568.JPG

Editat de gauss
Link spre comentariu

Buna seara,

Dupa electronica, consumul de cafea e al doilea viciu. Uneori cand lucrez peste 10-12 ore ajung si la 4-5 cani de cafea (ca sa nu mai zic ca imi taie si pofta de mancare si uit sa mananc). Inca nu am gasit o solutie sa scap de acest  viciu. Mai aveam zile cand daca nu consumam cafea ma durea capul.

Dar se zice ca (virgula) consumul de cafea moderat e sanatos.:sparge: 

Numai bine,

Vlad

Link spre comentariu

Cu tot respectul ... incercati ( daca puteti ) sa o beti mai " americaneste " ... adica " lunga " si mai slaba . Cu timpul , organismul se adapteaza ( resursele lui sant aproape infinite , daca vorbim de fiziologie ) . Eu am facut eforturi mari sa scap de cafeaua solubila ( nescafe ) . Tot asa , lucram zi - lumina ... poate si mai mult , prepararea dura cateva zeci de secunde , cu apa rece ... fara subtilitati gen frecat , spuma , apa calda la o anumita temperatura etc . Cateodata , descopeream ca am concomitent mai multe cani ... in fine !

P.S. - cat timp organismul e tanar si sanatos , permite excese severe . Aflam ca nu a fost bine dupa ceva zeci de ani ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări