petrica pit Postat August 12, 2018 Partajează Postat August 12, 2018 Eu nu inteleg care e treaba cu nechezolul asta. Dupa ce il bei incepi sa nechezi ca un cal? Link spre comentariu
validae Postat August 12, 2018 Partajează Postat August 12, 2018 Probabil că unii chiar așa fac, când nu-și iau tratamentul. Și așa o ia la vale și topicul ăsta... Link spre comentariu
gauss Postat August 12, 2018 Autor Partajează Postat August 12, 2018 (editat) Oleaca de cafea ... ar prinde bine , zic eu ! Merge ca adjuvant ... la multe medicatii ! ( apropo de postarea de mai sus ) . P.S. - tocmai am produs niste Robusta ... de prin Franta . Nu e asa aromata ... dar e destul de " strong " . 7 din 10 , dupa cum scrie pe punga , conform noilor reglementari , d' astea de UE . E no - name. Boabele sant generoase , dar cam uscate . Probabil va lua parte la ceva mix - uri . In fine ... Editat August 12, 2018 de gauss Link spre comentariu
morocanosul Postat August 12, 2018 Partajează Postat August 12, 2018 9 hours ago, alcon said: Cand il consumam eu prin 73 nu era facut cu ness-uri si nici cu inka sau nechezol, era asa mai pe natural. In sfarsit cineva care a prins ...''nechezol''..pt.asta trebuia sa fi ''trait '' din plin...''aroma''...COMUNISMULUI ! Doar din povestiri(adevarate) nu prea ...simti..''adevarata aroma..'' ! Link spre comentariu
eugenius Postat August 12, 2018 Partajează Postat August 12, 2018 (editat) Acum 6 ore, Ștecher a spus: Eu nu inteleg care e treaba cu nechezolul asta. Dupa ce il bei incepi sa nechezi ca un cal? Era făcut din năut care este o hrană foarte apreciată de cai. Cred că D.C. Mazilu a avut o epigramă care se termina așa citez "Și știind că nu beau alcool ma servit cu nechezol" Editat August 12, 2018 de eugenius Link spre comentariu
gauss Postat August 12, 2018 Autor Partajează Postat August 12, 2018 (editat) Cafeaua " amestec " ... in afara de cafea naturala ( inferioara ) , continea in proportii variabile ( predominante ) , naut si orz ( sursa peiorativa a nechezatului ) , prajite si rasnite separat , apoi amestecate cu cafeaua ce suferise aceleasi proceduri . Pentru credibilizare ... prin interiorul amestecului se mai gasea cate un bob intreg de cafea , " scapat " , zice - se datorita abundentei la preparare . Umbla zvonul ( justificat ?... ) ca reteta fusese validata de Cabinetul 2 , mare iubitoare de cafea , ghicit in zat , si consultarea " clarvazatoarelor " gen Mama Omida ... probabil reminiscente ale unei origini amestecate , ascunsa cu grija , si prin modificarea actelor de stare civila . Oricum , cafeaua era denigrata , inclusiv de medici cu renume , la nivel central , datorita asimililarii cu cosmopolitismul occidental , si a folosirii ca " valuta forte " in diverse tranzactii gen troc si traficarea de " influenta " ... in sectorul administrativ , servicii , medical , si in invatamant . Alaturi de celebrul Alb XX ( doua cifre reprezentand valoarea in lei la piata neagra ) , adik tigaretele KENT . Editat August 12, 2018 de gauss Link spre comentariu
Vizitator Postat August 23, 2018 Partajează Postat August 23, 2018 Ca este sau nu bio!? habar am! Da e atat de aromata si are o tarie de zici ca sunt Vandame®™©. Link spre comentariu
gauss Postat August 23, 2018 Autor Partajează Postat August 23, 2018 (editat) Apare la tarie ... 6 din 10 . Pe plic . Eu ( de baza ) folosesc 7 din 10 . Pentru cafele tari ... merge Robusta . Arabica e mai " catifelata " , cu buchet mai subtil . Ma rog , depinde de fabricant . Ca idee , una din cele mai tari cafele cu care m - am " luptat " era din Etiopia ... niste boabe mici , zbarcite , inegale si cam decolorate . Dar ... tare ! ... ca guvernarea ! Editat August 23, 2018 de gauss Link spre comentariu
gauss Postat August 23, 2018 Autor Partajează Postat August 23, 2018 La care va referiti ? Link spre comentariu
Vizitator Postat August 23, 2018 Partajează Postat August 23, 2018 (editat) Aia cu 7,ce cafea beti? https://www.google.ro/amp/s/www.telegraph.co.uk/food-and-drink/news/6-strongest-coffee-blends-available-humanity/amp/ Editat August 23, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
gauss Postat August 23, 2018 Autor Partajează Postat August 23, 2018 (editat) Pai am mai multe ... cel putin 6 sorturi si marci ... in permanenta . Unele , destul de ieftine ... Voi pune foto la toate ... In ultimul timp , nu ( mai ) sant asa riguros . Situatia este exact opusa la ceaiuri ( verde si negru ) . Poate se initiaza o discutie pe tema ... Editat August 23, 2018 de gauss Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat August 24, 2018 Partajează Postat August 24, 2018 Buna seara, Dupa electronica, consumul de cafea e al doilea viciu. Uneori cand lucrez peste 10-12 ore ajung si la 4-5 cani de cafea (ca sa nu mai zic ca imi taie si pofta de mancare si uit sa mananc). Inca nu am gasit o solutie sa scap de acest viciu. Mai aveam zile cand daca nu consumam cafea ma durea capul. Dar se zice ca (virgula) consumul de cafea moderat e sanatos. Numai bine, Vlad Link spre comentariu
gauss Postat August 24, 2018 Autor Partajează Postat August 24, 2018 (editat) Cu tot respectul ... incercati ( daca puteti ) sa o beti mai " americaneste " ... adica " lunga " si mai slaba . Cu timpul , organismul se adapteaza ( resursele lui sant aproape infinite , daca vorbim de fiziologie ) . Eu am facut eforturi mari sa scap de cafeaua solubila ( nescafe ) . Tot asa , lucram zi - lumina ... poate si mai mult , prepararea dura cateva zeci de secunde , cu apa rece ... fara subtilitati gen frecat , spuma , apa calda la o anumita temperatura etc . Cateodata , descopeream ca am concomitent mai multe cani ... in fine ! P.S. - cat timp organismul e tanar si sanatos , permite excese severe . Aflam ca nu a fost bine dupa ceva zeci de ani ... Editat August 24, 2018 de gauss Link spre comentariu
alcon Postat August 25, 2018 Partajează Postat August 25, 2018 De control, ce personaj celebru pronunta "cafia"? Link spre comentariu
Postări Recomandate