Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cafeaua ...

Postări Recomandate

Just now, gauss said:

fiecare consuma dupa cum doreste !

Putina cafea, si de rest (a)rom sau cognac...pacat ca multi avem prostul obicei de a merge zilnic la job, si acolo cafeaua in amestec, dauneaza grav contractului de munca.:rade:

De cardamom n-am auzit, deci nici pomeneala sa fi consumat.Insa am primit in tinerete o cafea, in vizita fiind la un arab, care folosea o planta aromatica ce dadea o savoare excelenta cafelei, indiferent ce tip foloseai.E mult de atunci, dar cu efort imi aduc aminte, parca laramia ii spunea sau ceva de genul.La aspect era ca pelinul, insa aroma era deosebita.Nu stiu cat se pune la o ceasca de cafea, eu am primit doar rezultatul final.Si daca il tin minte si acum, inseamna ca efectul a fost pronuntat.N-am mai prins de atunci asa ceva.Era inainte de 89.E drept ca atunci orice cafea era mai buna decat nechezolul nostru...

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Cardamom - ul se gaseste ( relativ ) usor . Si pe la ceva magazine on-line , eu mai cumpar de la un magazin de produse arabesti din Buc . , ma rog ... nu folosesc mereu , mai adaug cateodata la macinat in rasnita . Gustul poate parea un pic ciudat , dar unora le place de la prima degustare . In fine ... Da , cafeaua era o problema in vremurile democratice . Ma rog , pentru mine . Nu ma indoiesc ca vor apare postarile celor ce au trait in alta Romanie , unde se mucegaiau boabele la cofetarie si prin alimentara , nu le cumpara nimeni si te sunau la usa sa cumperi , sau era distribuita fortat ... la 5 kg  de muschi de porc , taiat in dimineata respectiva trebuia sa cumperi automat si juma' de kil de cafea , d' aia nashpa ... din Brazilia .

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Acasă am un espresor cum vedeți prin baruri , puburi , o uzină cu trei capete , poate face apă fiartă pentru ceai , spumă de lapte  .

La birou Nespresso 

In bunker am un espresor Philips Saeco 

Cafea cumpar de aici https://www.delicateseflorescu.ro

Fiecare zi o incep cu un Irishcaffe , doar 40ml single malt ( o măsură ) 

Tocmai se mai face un Nespresso in aceste momente .

Pe la ora 15...15 30' mai bag un espresso scurt , in bunker .

Sunt dependent de cafea .

Acum 22 ore, Victor a spus:

Printre puținele lucruri care pot fi amestecate în cafea sunt : rom de tipul Bacardi Black / Bacardi Carta Negra ,  scorțișoară și uneori ciocolată amăruie rasă fin .

Cantitățile , după preferințe .

Vax , cafeaua o poți amesteca cu ce dorești , asa au aparut o mare varietate de amestecuri , gen Irishcaffe , cappuccino etc .

Fiecare poate amesteca cafeaua cu ce dorește , nu există reguli .

Din ce am observat eu , cel mai mult romanii beau cafeaua neagra sau cu zahar , doamnele preferă cappuccino sau cu lapte , foarte putini consumă cafea amestecată cu diferite " tarii " , este simplu de observat , mergeți la o terasă si vedeți ce comanda oamenii .

Beau doar cafea espresso .

Editat de viobio
Link spre comentariu

Credeam ca nu mai sant consumatori seriosi de cafea . Ca de obicei , m - am inselat . O chestie , care nu s - a abordat pana acum ... Adica , eu sant si fumator . Dar nu asociez unul din vicii cu celalalt , spre deosebire de marea majoritate . Sant pur independente , chiar incompatibile in cazul meu . Adica ori beau cafea , ori fumez ... Probabil si din faptul ca mai bag mana prin diferite chestii , care necesita atentie ( mare ) . Greselile sant ireversibile , si destul ( de ) scumpe . Nu - mi pot permite sa fiu atent in trei locuri , si sa am ambele maini ocupate ... ma rog , preprogramate deja !

P.S. - ma duc sa mai " bag " una ... o columbiana !

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 49 minute, Faust2018 a spus:

Acasă am un espresor cum vedeți prin baruri , puburi , o uzină cu trei capete , poate face apă fiartă pentru ceai , spumă de lapte  .

La birou Nespresso 

In bunker am un espresor Philips Saeco 

Cafea cumpar de aici https://www.delicateseflorescu.ro

Fiecare zi o incep cu un Irishcaffe , doar 40ml single malt ( o măsură ) 

Tocmai se mai face un Nespresso in aceste momente .

Pe la ora 15...15 30' mai bag un espresso scurt , in bunker .

Sunt dependent de cafea .

Vax , cafeaua o poți amesteca cu ce dorești , asa au aparut o mare varietate de amestecuri , gen Irishcaffe , cappuccino etc .

Fiecare poate amesteca cafeaua cu ce dorește , nu există reguli .

Din ce am observat eu , cel mai mult romanii beau cafeaua neagra sau cu zahar , doamnele preferă cappuccino sau cu lapte , foarte putini consumă cafea amestecată cu diferite " tarii " , este simplu de observat , mergeți la o terasă si vedeți ce comanda oamenii .

Beau doar cafea espresso .

Poftă bună :

IMG_20180810_115858_2.jpg

Link spre comentariu

Ibric de cupru ... Am unul mai batran ca bunicii mei ... , fie - le tarana usoara ! De 2 secole ... din Armenia , de unde au venit in Bucurestiul antebelic cei mai bizuiti cafegii ... unii , celebri , au ramas in istorie ( fie si anecdotica ) .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Sfantu' ... cand nu gaseam , de Ramnic . Si celelalte erau bune ... ma rog , suprematia a fost la Sfantu' , celelalte ( calitate variabila in timp ) s - au perindat la locul II , chiar si I cand lipseau cele de Sfantu' , pentru care gestionarii de tutungerii dadeau spaga ... care n - a aparut acum , dupa cum ne insufla aparatorii justitiei . Mai si - aminteste cineva mirosul din tutungerii ? Amestecul de tigari ... de la pachetele deschise ( vanzarea la bucata ) , sapunuri , oja , cerneala de ziare , si tot felul de cosmeticale si altele ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări