carageae Postat Iunie 6 Partajează Postat Iunie 6 (editat) La 01.06.2024 la 18:29, fluffy37 a spus: Cea mai buna cafea pe care am baut-o vreodata a fost Jacobs night and day, albastra, in anii 90. Nu cred ca se mai fabrica la calitatea de atunci. Aia era fără cofeină...cred că acum există în varianta Jacobs Kronung albastra... Nu stiam de topicul ăsta, dar de aici a luat cineva? E singura cafea care mai e ok...din ce am incercat in ultima vreme. Si mai stiu cateva, desi eu sunt in primul rand amator de ceai negru....o sa revin dupa ce citesc topicul, zilele urmatoare. https://www.delicateseflorescu.ro/ Eu am citit si cartea, o am in format electronic. https://www.delicateseflorescu.ro/confesiunile-unui-cafegiu-editia-a-cincea Merita, macar pt. ilustrarea vremurilor trecute, in mod obiectiv, nu romantat. Omul descrie vremurile traite de el, cu bune si cu rele. Editat Iunie 6 de carageae Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 6 Partajează Postat Iunie 6 Sunt scumpe rău la Florescu. De la buimac iau eu acum. Link spre comentariu
Elservius Postat Iunie 6 Partajează Postat Iunie 6 Adică la buimac sunt scumpe bine? Link spre comentariu
carageae Postat Iunie 6 Partajează Postat Iunie 6 Poate, unele sunt cam scumpe, dar dincolo de pret sunt cam peste 90% din tot ce se gaseste in comert. Partea buna insa e ca nici alea mai ieftine din magazinul lui nu sunt rele, si oricum, mai bune decat cafeaua in vid de la supermarket (oricare). Mi-a povestit un amic, specializat in chestii farmaceutice, ca toata cafeaua din America de Sud e trecuta printr-un puternic camp radioactiv, din cauza intensei activitati legate de droguri. Pe langa asta, se pare ca au adoptat si acolo diversele pesticide, stimultente si agricultura fortata....rezultatul este ca azi nicio cafea, nici macar cele bune, nu mai e ce a fost acum 20-30 de ani. Eu aveam un magazin la Vidin, in Bulgaria, care aducea cafea direct in saci, de la producatori. Cand macinam o incarcatura de Columbia, mirosea tot palierul de la bloc....magazinul exista si acum, cafeaua e inca buna, dar nu mai are aroma de atunci. Am crezut ca e conspiratie ce mi-a spus amicul farmacist, insa saptamana urmatoare mi-a adus o punga de cafea cumparata direct din Brazilia, nu importata....scria doar in portugheza pe ea....ei, desi e cafea Robusta, are o aroma grozava...norocul meu a fost ca el nu bea cafea si pachetul ala l-a primit de la un amic ce a avut ceva relatii culturale si a adus-o direct de acolo. Recent am descoperit un magazin de ceaiuri care chiar are ceaiuri adevarate....au si cafea, dar nu am testat inca....insa cred ca merita o sansa....ceaiuri am cumparat vreo 15-20 de sortimente pana acum si confirm că sunt ce trebuie.... https://www.manucafe.ro/ Magazinul de ceaiuri e https://www.manutea.ro/ Acum 42 minute, Elservius a spus: Adică la buimac sunt scumpe bine? Ce e buimac? Link spre comentariu
roadrunner Postat Iunie 6 Partajează Postat Iunie 6 (editat) Acum 10 minute, carageae a spus: ca toata cafeaua din America de Sud e trecuta printr-un puternic camp radioactiv cum? si la ce folos? Editat Iunie 6 de roadrunner Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 6 Partajează Postat Iunie 6 (editat) Acum 12 minute, carageae a spus: Ce e buimac? https://prajitoria-buimac.ro/categorie-produs/cafea/ Alea poaspat prajite au niste arome .... Editat Iunie 6 de Vizitator Link spre comentariu
Elservius Postat Iunie 6 Partajează Postat Iunie 6 D-nul mareșal a făcut referire la buimac. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 6 Partajează Postat Iunie 6 E o prajitorie cu numele asta in Bucuresti,pe Str.Icoanei.Astia au si 10 la suta reduce cu codul espressoman10 Mai sunt si altii... Sper sa nu se considere recalama la alt forum,dar fiind depre cafea... https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Discount-uri-ale-prajitoriilor-de-cafea Sunt multe prajitorii...+impresii... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 6 Partajează Postat Iunie 6 (editat) Acum 2 ore, carageae a spus: ... toata cafeaua din America de Sud e trecuta printr-un puternic camp radioactiv, din cauza intensei activitati legate de droguri... Aceeași treabă mi-a povestit un fizician care a lucrat și la Măgurele, cică containere cu banane și alte fructe erau aduse intr-o incintă, apoi scoteau sursa cu Cesiu din sarcofagul de plumb, iradiau bine să moară insectele și ceva microorganisme... nu mai țin minte ce alte motive abeau de făceau asta. Ce am retinut e că sursa de cesiu era din Ungaria, sarcofagul era dublu ecranat, prima incintă era din uraniu sărăcit și în extetior era incinta de plumb, totul scufundat in bazin cu apă. Editat Iunie 6 de Ovidanie Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 6 Partajează Postat Iunie 6 Caragea.Prin anii '71-'73 eram coleg de cameră cu un sas care era fan ceai.A luat nişte ceai din Congo excepţional! Nu ştiu dacă de la şop sau de la un magazin Mercur.Oricum un ceai atât de plăcut la gust,de aromat,n-am mai întâlnit.Nu pot să-mi dau seama ce fel de plante conținea... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 6 Partajează Postat Iunie 6 Bananele sunt iradiate pentru a prelungi durata lor de viață și pentru a asigura siguranța alimentară. Procesul de iradiere implică expunerea bananelor la radiații ionizante, cum ar fi razele gamma, razele X sau fasciculele de electroni. Acest proces are mai multe beneficii: 1. **Întârzierea maturării**: Iradierea încetinește procesul de coacere a bananelor, permițându-le să fie transportate pe distanțe mai mari fără să se strice. 2. **Controlul dăunătorilor**: Iradierea distruge sau sterilizează insectele și alte dăunători care pot fi prezente în fructe, prevenind răspândirea acestora în alte regiuni. 3. **Reducerea microorganismelor**: Iradierea reduce numărul de bacterii, fungi și alte microorganisme care pot cauza stricarea fructelor sau boli alimentare. 4. **Siguranța alimentară**: Prin reducerea încărcăturii microbiene, iradierea ajută la prevenirea bolilor transmise prin alimente. Iradierea este considerată sigură de organizații precum Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Agenția pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA). Aceasta nu face fructele radioactive și nu alterează semnificativ valoarea lor nutritivă sau gustul. Link spre comentariu
carageae Postat Iunie 7 Partajează Postat Iunie 7 Acum 5 ore, BRANCA a spus: Caragea.Prin anii '71-'73 eram coleg de cameră cu un sas care era fan ceai.A luat nişte ceai din Congo excepţional! Nu ştiu dacă de la şop sau de la un magazin Mercur.Oricum un ceai atât de plăcut la gust,de aromat,n-am mai întâlnit.Nu pot să-mi dau seama ce fel de plante conținea... Ceai e doar cel din planta de ceai....restul sunt ceaiuri aromatizate sau pur si simplu infuzii de plante si fructe uscate. Pe Manutea.ro sunt multe detalii. Eu ocazional cumpar de pe site-ul Ketepa.de, e un site primitiv, au doar vreo 4-5 sortimente de ceai, dar sunt aduse direct din Kenya, doamna care administreaza firma e singurul importator in Europa al acestui ceai. Pt. cine doreste un ceai negru tare, cu de 2-3 ori mai multa cofeina si tanini decat ceaiurile negre uzuale, ĂSTA e răspunsul. Dar nici ala nu mai e ca in anii 90, se pare ca se intampla ceva cu culturile - saraceste pamantul sau nu stiu....un domn din Anglia sustine ca arborii de ceai cu cat imbatranesc cu atat dau frunze mai bune. Chiar, stiati ca arborele de ceai poate trai si peste 1000 de ani? Da, o mie, n-am gresit zerourile. Sunt ceaiuri si ceaiuri....daca exista interesati si amatori voi deschide un topic separat si vorbim acolo. Am vreo 30 de ani de experienta Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 7 Partajează Postat Iunie 7 Acum 4 ore, carageae a spus: ....daca exista interesati si amatori voi deschide un topic separat si vorbim acolo. Am vreo 30 de ani de experienta Eu sunt interesat să aflu mai multe amănunte. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 7 Partajează Postat Iunie 7 Caragea.În RO nu prea se consumă ceai,nu e tradiție.În limba română se zice "ceai" şi la infuziile de plante medicinale sau plantele aromatice.Astea sunt cele mai consumate la noi. Am văzut şi eu documentarul cu arborii de ceai,de peste 1000 de ani din China.De asemeni despre tehnica ceaiului "fermentat" de la ei care este cel mai scump din lume!Culmea este că cel mai mare preț îl are cel păstrat mai mulţi ani!Cică au unele de peste 100 de ani... Link spre comentariu
Postări Recomandate