Stefan Postat Iunie 2 Partajează Postat Iunie 2 Aveți niște idei ... Cică aerul din estul Europei pute mai urât ca ăla din vest. Aduce cineva și aer? Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 2 Partajează Postat Iunie 2 Inca o cafea pe care am incercat-o...gust deosebit, dar asta e, doar SH. Atat s-a putut. Astia-s infractorii care vand marfa SH... https://royalteacoffee.ro/ Link spre comentariu
validae Postat Iunie 2 Partajează Postat Iunie 2 E adevărat faptul că se practică ,,dublul standard,, la unele produse și dau exemplul uleiului de măsline vândut de multe supermarketuri de la noi ca ,,extravirgin,,. Când a venit cumnata din Italia cu niște ulei de la ei din magazine italiene, eu i-am zis să nu se mai deranjeze, că avem și noi ulei italian ,,extravirgin,,. Ea mi-a cerut o sticlă să îl guste. Când a luat o dușcă din ce cumpărasem eu de la noi, a râs....zice ,,vezi că ăsta e amestec de ulei de măsline cu plamier sau floarea soarelui,,.Nu are pic de iuțeală în el, cum ar trebui la un ulei de primă presă... Mi-a dat să gust din sticla ei, aceeași marcă cu ce aveam eu de la noi. M-a ars pe gât...era practic iute. Uleiul extravirgin, extras la rece, trebuie să aibă și o ,,iuțeală,, specifică, nu să fie doar dulce... O altă caracteristică a lui e că la frig se ,,încheagă,, ca untura rece.Dar din păcate, același lucru îl face și cel de palmier care-i ceva mai ieftin, de aceea se practică amestecarea celor două de către unii exportatori necinstiți.... De atunci cumpăr ulei de măsline din magazinele noastre numai de acolo de unde are aceeași calitate cu cel de la italieni.Nu cumpărați niciodată ulei de palmier la sticlă de plastic, e făcătură garantată... Despre cafele nu pot să mă pronunț, că nu sunt consumator de cafea. Singurele dăți când o fac, o fac de formalitate când suntem în vizită și gazda ne roagă cu cafea, mi-e jenă să spun că eu nu beau de fel.Mulți nu mă cred... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 2 Partajează Postat Iunie 2 Asta are 91 de puncte din 100 O fi bună sau strugurii sunt acri!? https://prajitoria-buimac.ro/produs/el-salvador-andres-salaverria/ Dacă uleiul de măsline pe care îl ții în frigider nu se întărește, este posibil să fie vorba de un ulei de măsline de calitate superioară, care conține o cantitate mai mare de acizi grași mononesaturați și poate rezista la temperaturi mai scăzute fără să se solidifice. Link spre comentariu
flomar60 Postat Iunie 2 Partajează Postat Iunie 2 Acum 53 minute, validae a spus: Despre cafele nu pot să mă pronunț, că nu sunt consumator de cafea. Singurele dăți când o fac, o fac de formalitate când suntem în vizită și gazda ne roagă cu cafea, mi-e jenă să spun că eu nu beau de fel.Mulți nu mă cred... Nici eu nu beau cafea și spun asta celor ce mă întreabă....beau însă,mult ceai....câte 400ml în fiecare dimineață....ceai negru,de fructe de pădure,de sunătoare, de fructe de goji.... Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 2 Partajează Postat Iunie 2 Am incercat si ceai, tot de la astia. Ultimul chiar mi-a placut...dar au fost si care nu le-as mai cumpara a doua oara. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 2 Partajează Postat Iunie 2 Încercați cafea "ieftină" din link,poate o fi ceva de capul ei... https://www.manucafe.ro/panama-geisha-la-berlina-shg-micro-lot-x11289?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIqL61q-i8hgMVFZiDBx0WfyJ-EAsYAiABEgIYNfD_BwE#g:1000 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 2 Partajează Postat Iunie 2 Punem de un grup buy,că e mai ieftinâ aici?? https://swiattowarow.pl/produkt/panama-geisha-la-berlina-shg-micro-lot-100g.html Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 2 Partajează Postat Iunie 2 Dacă e SH nu ma bag... In general în magazinele noastre se vinde marfa ieftină. Cea scumpa adună praf pe raft. Dar, ce e interesant, că cei care cumpără ieftin, vor aceeași calitate ca și cum marfa ar fi de calitate și normal, mai scumpa. Ulei de măsline se găsește și la noi de calitate, în sticlă de sticlă, nu din plastic, dar e scump. Omul cumpără ieftin și pe urma se plânge că a primit amestec cu palmier sau floarea soarelui. Așa e peste tot. Și la piese auto, nu cumpără originale, pt că sunt scumpe. Dar cumpără aftermarket și pe urmă se plânge că nu a ținut cât cea originală. Ne place sau nu, ăștia suntem. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 2 Partajează Postat Iunie 2 Acum 6 ore, Stefan a spus: Aveți niște idei ... Nu sunt doar idei, practic treaba asta de vreo 25 ani. Doar ocazional cumpăr din magazinele locale. Caut supercalitate, fac mulți km pentru alimente curate. Fiindcă am terminat uleiul de măsline cumpărat de pe muntele Athos, miercurea viitoare cumpăr ulei de floarea soarelui, direct din curtea țăranului. E altfel decât uleiul din comerț, are gust, are consistență, nu este rafinat. Dar unora nu le place, o amică mi-a zis că e prea gras. Altcineva îmi explica că nu are sens să fac 250km, dus intors distanța Suceava-Stefănești, fiindcă adunând timpul+motorina, mai bine cumpăr peștele din Metro. Ies mai bine la preț. Am rude in Italia, primesc lunar colet. Si eu le trimit cate ceva, am grijă să intrețin relația. Cel ce-mi aduce coletele, are la rândul lui o afacere a cărei bază sunt detergenții. Eu am vazut calitatea produselor din vest și nu vreau să dau aceiași bani pe marfa proastă din magazinele noastre. Și nu numai eu, sunt o grămadă de indivizi care au format mici "asociații" cumpără și impart viței de 400kg... Link spre comentariu
Elservius Postat Iunie 2 Partajează Postat Iunie 2 Și încă cât de mare este diferența între uleiul de floarea soarelui din comerț, oricât de calitativ ar fi el și cel luat direct de la presă, mai ales dacă este presat la rece... Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 2 Partajează Postat Iunie 2 Acum 7 minute, Elservius a spus: cel luat direct de la presă, mai ales dacă este presat la rece... Stiti cumva in cat timp poate fi consumat? Din ce stiu se altereaza foarte repede, deci nu poti cumpara cantitati mari. Trebuie sa ai o sursa permanenta, sa cumperi cate putin si des. Cati romani pot sa faca asta? Link spre comentariu
Elservius Postat Iunie 2 Partajează Postat Iunie 2 (editat) Aveți dreptate, din nefericire foarte puțini pot avea acces la așa ceva. P.S. Aș vrea să vă rog frumos să nu vă mai adresați la plural când îmi răspundeți, deoarece nu sunt obișnuit și chiar nu mă simt bine. În plus, sunteți în mod sigur mai în vârstă decât mine și nici nu sunt eu un om de prea mare valoare. Mulțumesc frumos! Editat Iunie 2 de Elservius Completare Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 2 Partajează Postat Iunie 2 (editat) Eu folosesc uleiul ăsta,față de alte presate la rece e chiar ok și e cam 14 lei. (cândva până să o ia razna toate prețurile era maxim 7) Am găsit și ceva pe la un nene, prin piața Râmnicul Sărat (dristor), de unde am luat și ceva căpșunică,autohton, producție proprie doar că la 18 lei și parcă e cam scump. Editat Iunie 2 de Vizitator Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 2 Partajează Postat Iunie 2 In marile aglomerari urbane, nu ai de ales, marketul e solutia general valabila. Acum nici in piata nu ai garantia ca iei produse romanesti sau eco. 95% sunt comercianti care cumpara marfa de unde apuca si vand mai departe. Astea sunt conditiile, si in functie de cum iti permiti alegi raul cel mai mic. https://www.facebook.com/share/v/W756ZG9F7doYCw3L/ Link spre comentariu
Postări Recomandate