Vizitator Postat Iunie 1 Partajează Postat Iunie 1 Cea mai buna cafea pe care am baut-o vreodata a fost Jacobs night and day, albastra, in anii 90. Nu cred ca se mai fabrica la calitatea de atunci. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 1 Partajează Postat Iunie 1 Acum 17 minute, Elservius a spus: Are în compoziție și vin de Porto? N-am baut vin de Porto, deci nu pot sa zic. Cafeaua asta merge in proportie de 1 la 3 cu orice alta cafea de calitate. Simpla e buna, dar pe gustul meu, prea aromata. In combinatie, iese perfect, ii da o aroma subtila, rafinata. Link spre comentariu
victor_cj Postat Iunie 1 Partajează Postat Iunie 1 Un cappuccino din Lavazza crema e aroma este cafeaua ideală pentru mine. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 1 Partajează Postat Iunie 1 Mai nou m-am "împrietenit" cu un individ care are un mic magazin cu cafele. Are un cuptor rotativ de prăjit cafele și cam la trei zile anunță că are disponibil un sortiment nou... cafeaua verde după ce este prăjită, are aciditate mare, este rea la gust. Trebuie să stea in castroane din lemn, acoperite cu prosop din material textil, cam 7 zile. Am primit Hofer pachet roșu, cumpătat din Austria, foarte bună. Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 1 Partajează Postat Iunie 1 Depinde de tehnica de prăjire. Am băut acum citeva luni de zile o cafea prăjită în fata mea. S-a folosit tot un fel de cuptor rotativ de forma sferica jumătatea capac fiind din sticla iar axul de rotație era oblic. A folosit o rețetă soecial notata pe o foaie ca să seteze timpii și temperaturile. După prăjire a răcit-o forțat pe o sita cu un ventilator mare. A fost preparata expreso și a fost foarte bună. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 1 Partajează Postat Iunie 1 De obicei trebuie minim 3 zile de la prăjire, asta ca să se așeze aromele. Uite un prăjitor cum arată : https://barshaker.ro/Prajitor-de-cafea-si-Accesorii/Prajitor-de-cafea Bine sunt și variante mai ieftine pe la 3000 de lei. Eu am încercat sa prăjesc cafea la friteuza cu aer cald, era o robusta, bleah.... Se pot și cumpără diverse sortimente de pe afară dar m-am potolit pentru că pierd timp și bani. La expresso contează pe lângă expressor și rașnita, să ai e cuțite cât mai mari, 64-84,alti bani altă distracție, apa... Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 1 Partajează Postat Iunie 1 Era un cuptor mult mai mic, nu cred ca intra mai mult de 0.5kg in el, probabil pt cafele artizanale, dar cum am zis am baut o cafea foarte buna ce a fost parjita, racita fortat si risnita in fata mea. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 1 Partajează Postat Iunie 1 (editat) Cafeaua crudă este verde la coloare. După prăjire se face neagră. Am făcut și eu, să "prăjesc" din nou boabele negre, in tigaie, pe atagaz, așa ușor, să le usuc bine și să le împrospătez. Dar sunt treburi diferite. Editat Iunie 1 de Ovidanie Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 1 Partajează Postat Iunie 1 Nu era verde ci un alb murdar spre gri. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 1 Partajează Postat Iunie 1 (editat) Inseamnă că era cafea crudă. Unele soiuri au o tentă verzuie. Cine știe ce soi o fi, că se pretează la consum imediat după prăjire. O singură dată am incercat să fac cafea din boabe proaspăt prăjite, așa, de curiozitate, avea un gust ușor acru. După o săptămână, era ok. Editat Iunie 1 de Ovidanie Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 1 Partajează Postat Iunie 1 (editat) Tipul care m-a servit este chimist si deci as zice ca stie ceva mai mult in domeniul asta decit oamenii de rind plus ca a lucrat dupa reteta scrisa intr-un caiet unde am vazut un tabel cu mai multe temperaturi si timpii cit sa stea la acele temperaturi. Mi-a explicat cite ceva dar nu conteaza aici si am uitat deja , ca sa zicem asa. PS: aproape sigur era ceva arabica nu robusta. Editat Iunie 1 de sesebe Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 1 Partajează Postat Iunie 1 Nu vă mai chinuiți cu cafelele SH din RO.Ce e mai bun în materie de cafea pleacă în SUA sau la "lumea bună" din UE!Aşa că orice luăm aici nu e ca la ăia! În materie de expresoare italienii le dețin pe cele mai performante.Evident nu kakamitzurile mici de uz casnic! Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 2 Partajează Postat Iunie 2 Pentru fiecare tara, retetele de cafea sunt optimizate pe ceea ce se crede a fi gustul majoritatii. Pentru asta se face apel la degustatori specializati. Lor trebuie sa le multumiti, daca nu va place gustul. În rest, fiecare comerciant aduce ceea ce gaseste mai ieftin. Acum 11 ore, Ovidanie a spus: Am primit Hofer pachet roșu, cumpătat din Austria, foarte bună. Adica Aldi. Din productie proprie (fost Albrecht). Si mie mi se pare mult mai buna decât posirca Lavazza de la munca. Am un coleg italian, ceva mai versat în chestiile astea gastronomice. El nu bea Lavzza decât Ristretto. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 2 Partajează Postat Iunie 2 Acum 10 ore, BRANCA a spus: Nu vă mai chinuiți cu cafelele SH din RO.Ce e mai bun în materie de cafea pleacă în SUA sau la "lumea bună" din UE!Aşa că orice luăm aici nu e ca la ăia! Ne mulțumim și noi cu ce avem. Nu toți putem zbura peste gârlă pt o cafea. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 2 Partajează Postat Iunie 2 Acum 11 ore, BRANCA a spus: Nu vă mai chinuiți cu cafelele SH din RO.Ce e mai bun în materie de cafea pleacă în SUA sau la "lumea bună" din UE!Aşa că orice luăm aici nu e ca la ăia! Foarte adevărat!! Din păcate este valabil pentru orice produs. De la detergenți, până la carnea din galantare. Cu riscul de a fi luat la mișto, prin mesaje private, sugerez să apelați la micii transportatori, care cu un microbuz, duc și aduc marfă și persoane de prin Italia, Grecia, etc. Cumpărați de la ei ulei, brânzeturi, etc. Important este să apelalți la indivizi care circulă cu un microbuz, cei care fac livrare la adresă. Șoferii de pe autocar văd doar benzinăriile, rar câte un supermarket. Asta in cazul in care nu aveți rude sau prieteni stabiliți prin alte țări. Link spre comentariu
Postări Recomandate