Усилитель Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 10 hours ago, BRANCA said: Usiliteli.Din păcate ce ai nu e expresor adevărat.Numai cele cu reglaj presiune extrag aroma perfect.Am văzut într-un documentar că până şi variaţii relativ mici de presiune schimbă gustul... În regim casnic,simplu,recomand ibricul.Regula de aur e să întrerupi focul când începe să se ridice spuma,pe margini.Dacă dă în fierbere e "kaput"! Da asa este , am avut si mai sofisticat .....dar ma satisface la nevoile mele : cafea cu spuma ,bogat aromata ,mica dar tare ,fara zat......si este foarte rapid .Presiunea e importanta dar asta este reglata din fabrica la cat mai optim , mai mult conteaza viteza de trecere a apei prin cafea,( mica ) pe care o obtin deschizand putin robinetul cu brat al masinii .Inainte de pandemie mai luam cate o cafea in locuri speciale ,pressou de mii de euro ,cu toti parametrii reglabili , si nu a fost mare diferenta , ba cateva ori era mai proasta dupa ce au trecut de la o cafea nemteasca de marca ce nu am vazut nici la TV , la Lavazza , care nu-mi place , e prea arsa .......ca majoritatea cafelelor italienesti. Mai umblam la un loc unde au vreo 30 de sortimente de cafea boabe exotice , cel mai mult mi-a placut un "Blend " - ( amestec ) Am avut un prieten mutat din Ploiesti la noi in oras , facea totdeauna la ibric , tot trebuia sa gasesc motive de refuz , zat, si cafeaua era moale parca facuta cu apa din balta de pescuit... Prima data conteaza materia prima : o cafea de calitate , aroma e mai buna daca macini boabele inainte de preparare ,preferabil din mai multe amestecate ,pt un gust mai bogat.Ideal ar fi de prajit boabele proaspat... Exista o masina de cafea japoneza care incepe de la boabe verzi.....dar dureaza , se poate programa inainte , exact la timpul dorit pt servirea cafelei , si incepe "lucrul "din timp..... Boabele de cafea Brazilian au spuma mai consistenta ,( si ridica mai repede tensiunea ) decat cea arabica , dar este mai acida . cel mai bine este un mix din 1 parte brazil cu 2 arabia ,preferabil diferite marci ,pt un gust mai bogat . Asa cum zice @franzm , si eu mai pun cateodata putin praf cacao de calitate .....totul depinde de dozaj , fara sa se simta ,sa acopere gustul de cafea .....mai "tuning "este si cu foarta putina scortisoara la cacao...... Cateodata mai pun putin Cardamon , m-a servit odata un arab ,cunostinta din oras , prima data a fost groaznic , a doua oara acceptabil , apoi a inceput sa-mi placa , odata pe saptamana beau asa.......am impresia ca e ca un booster pt cafea , parca are "eficienta" maxima , in cea ce priveste efectul de energizare... Un prieten dupa 3 luni petrecuti in Africa de Sud , a venit cu obisnuinta de a pune in ceasca de cafea o lingurita mica de coniac ,cat sa nu se simta dar cica e mai placut. Un aparat "mai bun " pt acasa Mi s-a facut pofta , ma duc sa fac una.... Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 Acum 7 minute, Усилитель a spus: Am avut un prieten mutat din Ploiesti la noi in oras , facea totdeauna la ibric , tot trebuia sa gasesc motive de refuz , zat, si cafeaua era moale parca facuta cu apa din balta de pescuit... Care nu știe ce e aia cafea, și dacă ii dai pe mână scule de scule, tot zeama de ciorapi face. Nu metoda e de vina. Și turcii fac cafea la ibric... dar ce cafea. Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 La cafeaua de ibric doza e "standard",adică o linguriţă de zahăr şi una jumate de cafea.Astea socotite la o ceşcuţă. Scula prezentată de Usilitel e o Barista."Ieftină".Numa' 2200 lei...Dacă şi rezistă în timp e super.O să încerc să-l corup pe băiatul meu cel mic să-şi ia una.Singura problemă ar fi găsirea unor boabe de calitate.Am văzut la nişte americani că aveau cafea de...500 $ pe kilogram! Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 Am folosit mult de astea , face cafea buna ,secretul este sa fie redus focul sub el cand are tendinta de a sifona cafeaua , ca sa iasa incet . Dupa un timp ai probleme cu garnitura de cauciuc ,care e ieftina ,dar gasesti totdeauna alta marime decat ai nevoie ( legea lui Murphi ) Odata la un model asemanator dar la care partea de sus se prinde cu brida ,s-a blocat ,de la cafea macinata prea fin ,supapa nu stiu in ce stare era ,dar nu prea buna , a sarit la urma partea de sus si a improscat totul in jur inclusiv tavanul .. Ceva simplu ( ce e simplu se strica mai putin ,mai rar ...) este pe locul 2 la masini ieftine pt acasa...https://www.realhomes.com/buying-guides/best-coffee-machines (Image credit: Beko) 2. BEKO CEP5152B COFFEE MACHINE Best coffee machine for espresso fans: espresso in just 20 seconds SPECIFICATIONS Best for: Espresso Type: Ground coffee Pressure: 15 bar Cups: One REASONS TO BUY +Great price+Good tasting coffee+Easy to use REASONS TO AVOID -Basic TODAY'S BEST DEALS £74.97 VIEW AT APPLIANCES DIRECT Link spre comentariu
Vizitator Postat August 29, 2022 Partajează Postat August 29, 2022 A băut careva cafea din așa ceva https://barshaker.ro/Hario-Syphon-TCA3 !? Link spre comentariu
Усилитель Postat August 29, 2022 Partajează Postat August 29, 2022 Acum 5 ore, maresaldeflota a spus: A băut careva cafea din așa ceva https://barshaker.ro/Hario-Syphon-TCA3 !? Eu nu as avea curaj, poate sa explodeze, sunt patit de 2x cu alea de aluminiu care se pun pe aragaz. Problema a fost cafeaua ambalata de fabrica , de firma, dar maruntita ca faina, nu lasa sa treaca apa, de acumuleaza presiune. Probabil si supapa de siguranta era blocata. La sticla nu prea ai spatiu de manevra cu presiunea. Mai bine suflu si-n iaurt.... Link spre comentariu
Vizitator Postat August 29, 2022 Partajează Postat August 29, 2022 Găsești să cumperi și gata făcută, cam scumpă vreo 20 lei. https://m.facebook.com/Coftale Eram doar curios, ciudat mod de a face o cafea. Link spre comentariu
alec Postat August 29, 2022 Partajează Postat August 29, 2022 Au și ăștia cu cafelele niște povești mai tari decât ăia cu audiofilia. Rar mai găsești o cafea simplă, tradițională. Toate au figuri de Buftea. Link spre comentariu
icar Postat Septembrie 2, 2022 Partajează Postat Septembrie 2, 2022 La 29.08.2022 la 19:02, alec a spus: și ăștia cu cafelele niște povești mai tari decât ăia cu audiofilia. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 2, 2022 Partajează Postat Septembrie 2, 2022 Și ăia cu bere "vie", la fel https://artizanbeer.ro/ Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 2, 2022 Partajează Postat Septembrie 2, 2022 Poveştile cu cafele au sãmburi de adevăr.Gustul cafelei diferă funcţie de zona unde se cultivă,de altitudine,de pământ,etc.Apoi diferă şi după metoda de prăjire şi preparare. Boabele de cafea de calitate se vând numai în ţările bogate,la noi vin "rămăşiţele"! Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 2, 2022 Partajează Postat Septembrie 2, 2022 Cea mai buna cafea este cea imbunatatita; 15% cafea, egal ce naspet si 85% coniac de calitate. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Septembrie 2, 2022 Partajează Postat Septembrie 2, 2022 (editat) Acum 2 ore, fluffy37 a spus: Cea mai buna cafea este cea imbunatatita; 15% cafea, egal ce naspet si 85% coniac de calitate. Da, cunosc rețeta. Am avut un coleg de muncă care stia toate șmecheriile legate de asemenea îmbunătațiri. Înainte de masă lua un paharel de tarie pentru poftă de mancare, un pahar de vin la masa că așa recomandă medicii, un digestiv după, sa nu-i pice greu ce-a mancat. Și deabea după toate astea bea și el un păhărel, ca tot omu'. Editat Septembrie 2, 2022 de Ovidanie Link spre comentariu
alec Postat Septembrie 2, 2022 Partajează Postat Septembrie 2, 2022 Acum 2 ore, BRANCA a spus: Gustul cafelei diferă funcţie de zona unde se cultivă,de altitudine,de pământ,etc.Apoi diferă şi după metoda de prăjire şi preparare. Așa ar trebui dar se poate și altfel cu o cafea mai iefină. Pun tot felul de arome și apoi îți povestesc despre fascinația unui gust unic, atent selectat și creat pentru un rafinament... bla bla. Am avut ocazia să degust cafea cât se poate de ordinară, diverse soiuri. Toată făcută la ibric și servita rece sau caldă, cu zahăr și fără. Este puțin altfel față de gustul arhicunoscut. Eu, care prefer cu zahar și lapte, am putut bea fără și chiar era faină. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 2, 2022 Partajează Postat Septembrie 2, 2022 Sper să nu se considere reclamă https://www.clarocafe.ro/ https://guido.ro/ https://cafethescu.ro/ Au cafele bune. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum